Onsdag den 5. Oktober 2005


Projekt "Smukke Gladsaxe" præsenteret

Gladsaxe skal være en smukkere og mere levende by.
Og en arbejdsgruppe offentliggjorde i går sit bud på hvordan.
Foruden nogle overordnede visioner og mål for hele Gladsaxe har gruppen sat særlig fokus på fem områder; Søborg Hovedgade, rådhusområdet, Høje Gladsaxe, Bagsværd sø og Bagsværd Bymidte:
"Der er to ting, vi allerhelst vil i Bagsværd. Det ene er, at skabe en forbindelse så man, når man står af ved stationen, kan gå ned til søen eller i hvert fald komme ned til noget, man ved, er søområde. Den anden ting er, at der er en masse mindre torve i Bagsværd, som ikke hænger ordentligt sammen. Vi kunne godt tænke os at få dem forbundet. Ikke ved at jage trafikken væk, måske er der nogle biler, der skal parkeres anderledes, men træer og beplantning og bænke kunne give de her torve en eller form for fælles præg, som gør, at de bliver brugt noget mere. Forbindelsen ned til søen og at få torvene til at hænge sammen er for os nogle af hovedopgaverne i Bagsværd-området", fortæller Jens Monrad Hansen fra byplanlæggerfirmaet Dybbro & Haastrup, som har siddet med i arbejdsgruppen som eksterne konsulenter.
Gruppens oplæg blev præsenteret på en temaaften på rådhuset i går, og her fik borgerne for første gang mulighed for at kommentere forslagene.

Påsat brand på Egegård skole

Klokken var halvfire da politi og brandvæsen i går eftermiddag blev kaldt til Egegård skole. Gerningsmanden- eller mændene havde sat ild til fem forskellige steder på skolen, bl.a. til en kasse med bøger i et klasseværelse. Der er ikke sket nogen alvorlig skade på skolen, fortæller vagthavende hos Gladsaxe politi.
Der er bl.a. fundet stearin og tændstikker på gerningsstedet, og der er ingen tvivl om, at branden var påsat.
De tekniske undersøgelser og afhøringerne fortsætter i dag.

Bekymring for Gladsaxe Teaters fremtid

Formanden for Hovedstadens Teater, der sammen med sin bestyrelse bestemmer hvilke teatre der skal have økonomisk støtte, og hvilke der ikke skal, har udtalt til Berlingske Tidende, at der er en overkapacitet af teatre i hovedstadsområdet. Og den udmelding har skabt bekymring blandt lokalpolitikerne i Gladsaxes byråd. For stopper den offentlige støtte til Gladsaxe Teater, så betyder det måske enden på et stort Teater i Gladsaxe. "Når han meddeler at der er en overkapacitet, så må vi tage med i overvejelserne at det kan være Gladsaxe Teater, der kommer i vælten. Det er jo i randområdet af København", siger Kim Wessel-Tolvig fra Venstre. Men formanden for Hovedstadens Teater, Christian Scherfig mener ikke at udmeldingen om overkapacitet bør give specielt Gladsaxe kommune sved på panden. "At tale om at et specielt teater skal lukkes – herunder også Gladsaxe Teater – ville være helt forkert. Vi er stadig i en analysefase, og der er slet ikke truffet beslutninger i den retning", siger formanden for Hovedstadens Teater, Christian Scherfig. Hans og resten af bestyrelsens færdige udspil ventes at være klar til foråret.

Kvittering for henvendelse på rådhus

Alle borgerhenvendelser til Gladsaxe kommune skal medføre en systematisk udstedelse af en kvittering for henvendelsen.
Sådan lyder det i et forslag fra Enhedslisten på aftenens byrådsmøde på Gladsaxe rådhus.
Baggrunden er, at partiet jævnligt modtager klager fra borgere, der ikke har fået nogen reaktion fra kommunen på konkrete ansøgninger, klager m.v., lyder det i forslaget.
 
En af dem, der har fået Enhedslisten til at reagere, er tidligere byrådsmedlem Irma Henriksen, der i spørgetiden ved aftenens møde på rådhuset bland andet vil sige dette:
"Jeg har personligt afleveret tre breve på rådhuset. De er forsvundet. Det er selvfølgelig menneskeligt at fejle, og der er tale om en stor forvaltning. Men tre forsvundne breve, og dertil nedladende svar, når jeg rykker på tilbagemelding. Det er ikke acceptabelt".
 
Byrådsmødet starter kl. 18. Vi transmitterer direkte og genudsender fra i morgen formiddag kl. 9.30. De seneste byrådsmøder kan også aflyttes via vores hjemmeside radiogladsaxe.dk.

Tyverier fra biler fortsætter

Så er den gal igen med tyverier fra biler i nattetimerne.
Denne gang er det gået ud over 13 biler på adresser, der ligger tæt op mod Lyngby. Tjørnevænget, Haraldslundvej, Muldvad, Møllevænget og Svends Allé er blandt de besøgte veje.
Fredag til lørdag var det biler i Bagsværd, det gik ud over, og natten til mandag rykkede tyvene alts en tand mod nord og øst.
I går morges væltede det så ind med anmeldelser af tyverier fra biler i Måløv, som også er en del af Gladsaxe politikreds.
Og igen: Efterlad intet af værdi i bilerne. Selv et par arbejdsbukser er blevet stjålet.

Oplev instruktøren til filmen "Mørke"

Som en af de få biografer i landet, er det er lykkedes for Gladsaxe Bio at få instruktøren, Jannik Johansen, til at komme og præsentere sin nye film "Mørke". Det kommer til at ske i aften, hvor Gladsaxe Bio kommer de fleste andre biografer i forkøbet da de viser filmen to dage før "den rigtige" premiere. Lederen af Gladsaxe Bio, Per Grunnet, mener at publikum får meget ud af sådan en oplevelse. "Når man er blevet sporet ind på hvad det er for en film, og hvad instruktøren vil med den, så får man den maksimale oplevelse ud af filmen", fortæller han. Filmen Mørke er en thriller med Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro som hovedrolleindehaverne. Præsentationen af filmen foregår som nævnt i aften og det er kl 19.15.