Fredag den 7. Oktober 2005


Forurening udsætter byggeri

En massiv forurening af jorden omkring Tinghøjvej i Buddinge kan stikke en kæp i hjulet for det planlagte storbyggeri af boliger i området.
Sjælsø Gruppen, MT Højgaard og Foreningen Socialt Boligselskab, FSB, har udarbejdet en bebyggelsesplan med boliger i op til fem etagers højde.
Men specielt for FSB kan udgiften til bekæmpelsen af forureningen blive så høj, at selskabet må trække sig ud af byggeriet, siger FSBs formand i Gladsaxe John Brown Brabant Althoff-Andersen.
Et konsulentfirma skal nu se nærmere på forureningens omfang.
 
(hør indslag i lydudgaven)

Rengøringschef sigtet for millionbedrag

En regionchef i Danmarks største rengøringsselskab, Forenede Rengøring, blev i går morges anholdt sammen med to underleverandører til selskabet, sigtet for bedrageri for omkring syv millioner kroner.
Ifølge bedragerichef Henning Nielsen, Gladsaxe politi, har de to leverandører siden 2002 sendt falske eller urigtige fakturer for udført arbejde til Forenede Rengøring, hvor regionchefen så har godkendt dem.
Bedrageriet blev kun opdaget ved en tilfældighed under regionchefens sommerferie i år, og siden har Gladsaxe politi efterforsket sagen.
Klokken fire torsdag morgen slog politiet så til samtidig mod de to leverandører og regionchefen.
Regionchefen blev torsdag eftermiddag fremstillet ved et grundlovsmøde for retten i Gladsaxe.

Kvitteringer til borgere

Alle borgere der henvender sig Gladsaxe kommune skal fra 1. januar have en skriftlig
kvittering for henvendelsen, forslår enhedslisten.
Forslaget blev drøftet i byrådet i denne uge, og her var der nogenlunde enighed om, at
intentionerne i enhedslistens forslag er gode. Men det indeholder også bl.a. nogle økonomiske
konsekvenser, vurderer det konservative folkeparti:
"På mit arbejde modtager vi 4000 selvangivelser om året. Det kunne vi selvfølgelig godt sende en kvittering på, det tager kun lige to minutter at lave sådan et brev, skrive navn på osv. Men det bliver lige 8000 minutter + hvad det koster at sende brevene. Så det har jo en økonomisk konsekvens det her, som man burde tænke over og tage med i forslaget, mener altså den konservative Henrik Sørensen.
Borgmester Karin Søjberg Holst er parat til at se nærmere på enhedslisten forslag, men
understreger, at det hører til sjældenhederne, at en borger ikke får svar på sin henvendelse:
"Kommunen har en generel regel om, at henvendelser skal besvares inden 14 dage. I januar 2005 viste en undersøgelse, at i 2004 blev 90% af al elektronisk registreret post besvaret inden for den frist. Borgerne kan også få en kvittering for post der afleveres i infodisken. Posten fordeles og behandles herefter som al anden post der tilgår kommunen. Men jeg synes, vi skal se nærmere på enhedslistens forslag. Og da det vedrører kommunens administrative forhold foreslår jeg, at vi henviser sagen til økonomiudvalget".
Og det forslag blev vedtaget.

Voldsdømt truer vidner

En 17-årig ung mand fra Mørkhøj blev onsdag aften anholdt efter gennem længere tid at have truet flere personer, der tidligere har vidnet i en voldssag mod den 17-årige.
I maj måned fik han sammen med tre kammerater fængselsdomme for at have tæsket to beboere, der ville forhindre de unge i at ryge hash i et skur i bebyggelsen. Efterfølgende overfaldt de desuden en 16-årig dreng med cykelkæder og kom med dødstrusler mod ham.
(Og) Det er nogle af vidnerne fra den sag, der de seneste måneder er blevet truet med alverdens ting.
Den 17-årige blev torsdag formiddag fængslet i surrogat af en dommer ved retten i Gladsaxe. Senere vil der blive rejst egentlig tiltale mod den unge mand efter fremsættelsen af de nye trusler.

Birkehaven i spidsen for sundere børn

Børnehaven Birkehaven i Mørkhøj er nu gået i spidsen for et stort projekt, hvis mål er at gøre børnene sundere i hele områdets 12 børneinstitutioner. Ideen opstod i kølvandet på udnævnelsen af Birkehaven til kommunens årlige Miljøpris, og går ud på at institutionerne skal samarbejde i bestræbelserne på at få gjort dagligdagen sundere for børnene. "Man kunne eksempelvis forestille sig at pædagogerne brugte hinanden meget bedre til idéudvikling og man kunne gå sammen om at bestille foredrag, så det samme foredrag ikke skulle betales flere gange", fortæller institutionsleder Marianne Milbo fra Birkehaven. Projektet vil nå ud til 500-600 børn i Mørkhøj fra næste år.

Øresundsmarch – nu til Øresund!

Efterårets helt store begivenhed i Gladsaxe Gangsport er Øresundsmarchen.
Og i år er der nye ruter, så Øresundsmarchen rent faktisk kommer ud til..Øresund, fortæller Ivar Maibom, formand for Gladsaxe Gangsport.
Øresundsmarch er på søndag med start kl. 8.30 fra Buddinge skole.