Mandag den 10. Oktober 2005


S, SF og radikale i valgforbund

Samarbejdet mellem Socialdemokraterne, SF og de radikale i Gladsaxe er nu blevet yderligere cementeret.
For kort tid siden oplyste samme partier, at de havde indgået en konstitueringsaftale omkring valget, og i anledning af samme valg har partierne nu indgået valgforbund.
Men selv med de indgåede aftaler, så handler samarbejdet mere om teknik og færre spildte stemmer end om fælles politik, siger borgmester Karin Søjberg Holst, Socialdemokraterne.

17 år og 11 indbrud på en uge

Han har kun boet i Bagsværd i ganske kort tid, men har alligevel formået at begå mindst 11 indbrud i villaer, institutioner og virksomheder i Gladsaxe på blot en uge.
Fritidsklubben Bagsværd Fort har måttet stå for skud flere gange, Regattapavillonen to gange, ligesom også Gladsaxe skovbørnehave og Stengård skole har leveret kontanter og edb-udstyr til tyven og hans medsammensvorne. For flere har de været om indbruddene, har tyveriafdelingen ved Gladsaxe politi konstateret, for et af stederne blev der slæbt af med et pengeskab, som man mindst har skullet være to om at bære.
Den 17-årige tidligere københavner skal nu igen skifte bolig, denne gang fra Bagsværd til et af statens opholdssteder, hvor en dommer har sendt ham hen, foreløbig for 14 dage. Men med de nylige og tidligere bedrifter forlænges opholdet formentlig direkte med yderligere nogle måneder.

Miljøhappening i Torveparken tiltrak få mennesker

For tre uger siden sparkede kommunen sin Miljøuge i gang, hvis formål var at gøre os borgere mere bevidste om vores miljø, og i øjeblikket sidder embedsmændene og evaluerer de mange projekter, der stod på programmet. Vi er kommet embedsmændene lidt i forkøbet og har været ude i Torveparken for at høre hvordan kommunens miljøhappening klarede sig der. Her blev beboerne nemlig besøgt af et såkaldt mobilt marked, hvor man bla kunne høre om sund kost, affaldssortering og delebiler. "Der var for få mennesker, fordi tidspunktet var lidt dumt. Det mobile marked var her mellem 16 og 18 og det er her at folk er ude og handle eller er på vej hjem fra arbejde, så der var kun 50-70 mennesker. Men det er altid godt at der sker noget, så jeg synes det var en rimelig succes", fortæller ejendomsfunktionær i Torveparken, John Monberg Jensen.

Efterårets bogcaféer

Der er nordiske slægtsromaner, islandske sagaer og litterære rejsebeskrivelser på menuen i
efterårets bogcaféer på Gladsaxe bibliotekerne. Det er her bibliotekarerne anbefaler og
præsenterer nogle af de bøger, som ikke nødvendigvis hører til de allermest kendte og
udlånte.
Bogcaféerne startede sidste år og som noget nyt er arrangementet i år bygget op om tre
udvalgte temaer.
Den første bogcafé er i aften mandag på Mørkhøj bibliotek og senere på måneden kommer turen så til Værebro bibliotek og hovedbiblioteket.

Radioen kan høres!

Mange af radioens lyttere har de seneste dage været plaget af udefrakommende støj på sendebilledet fra Gladsaxe-masten.
For en gangs skyld er der dog tale om et positivt problem. Broadcast Danmark, der ejer masten, har nemlig sat en ny antenne op til at sende radioens signal ud med.
Teknisk set er den nye antenne med lodret polaritet i modsætning til den gamle. Det skulle gøre signalet klarere, men kræver først en lille finjustering af indstillingen på radioen.
Signalet kan da også være svært nok at hive hjem fra FM-båndet, viser erfaringen, også vores egen.
Da redaktionen for et par måneder siden skulle udskifte en defekt radio, måtte der afprøves seks forskellige, førend der var en, der kunne finde og fastholde stationen.
Men fra nu af skulle det altså ikke være helt så svært at nå frem til 100,9 på FM-båndet.