Torsdag den 13. Oktober 2005


Stort flertal vedtog kommunalt budget

Et stort flertal af Gladsaxe byråd vedtog i går aftes det kommunale budget for de kommende år.
Fem ud af byrådets syv partier, 22 ud af 25 byrådsmedlemmer, står bag budgettet denne gang.
Og det lover rigtigt godt for det kommende samarbejdet i byrådet, især omkring opgavereformen, vurderer Trine Græse, socialdemokraterne.
"Det er nok det mest fremadrettede budget, jeg har været med til at vedtage i mine snart 20 år i byrådet", lød det fra venstres Bjarne Rasmussen, med henvisning til især de mange budgetnoter.
Venstre havde dog gerne set en skattenedsættelse, men flertallet ville det anderledes.
Der er klare konservative fod- og håndtryk på budgettet denne gang, mener Henrik Sørensen. For det konservative folkeparti er det bl.a. vigtigt, at Gladsaxe er parat til at tage hånd om de opgaver strukturreformen fører med sig, for det er store opgaver, der venter kommunen de kommende år.
SF er nogenlunde tilfreds med budgettet, og lagde for forhandlingerne bl.a. vægt på, at der ikke skulle ske skattenedsættelser, at der fortsat skulle komme cykelstier på Vandtårnsvej og at servicen ikke skulle forringes.
Dansk folkeparti står udenfor budgettet igen i år. Partiet kunne simpelthen ikke komme igennem med en eneste af sine mærkesager, sagde Klaus Kjær. Dansk folkeparti fremsatte derfor sit eget ændringsforslag til budgettet.
Flertallet bag budgettet har besluttet, at man nu skal have set nærmere på de forskellige muligheder for at tilbyde mad til samtlige daginstitutionsbørn, men enhedslisten foreslår, at man indfører økologisk mad for alle i daginstitutionerne allerede fra juli næste år.
Også enhedslisten står udenfor budgettet denne gang, primært fordi partiet mener, det indeholder nogle uacceptable nedskæringer bl.a. på specialundervisningen.
Det radikale venstre glæder sig bl.a. over, at man har besluttet at styrke indsatsen for at få integreret indvandrekvinder på arbejdsmarkedet:
Det kommunale budget for 2006 og overslagsårene blev som nævnt vedtaget med 22 ud af 25 stemmer.
Socialdemokraterne, venstre, det konservative folkeparti, sf og det radikale venstre stemte for, og dansk folkeparti og enhedslisten imod.
Valgperioden udløber som bekendt om få måneder, og dermed blev der samtidig sat punktum for det nuværende byråds budgetarbejde
(Borgmesterens budgettale og alle ordførertalerne kan høres i fuld længde her på hjemmesiden)