Fredag den 14. Oktober 2005


Folkeskolen: Skidt eller kanel?

Det faglige niveau på folkeskolerne i Gladsaxe er elendigt, mener Lars Abel fra det Konservative Folkeparti.
Partiet henviser blandt andet til, at hver 5. elev, der forlader Værebro skole, dumper i dansk. Og på Enghavegård skole og Mørkhøj skole er det hver 10. elev, der forlader folkeskolen med en dumpekarakter i dansk.
For faget matematik står det endnu værre til på flere skoler, og også i engelsk, tysk samt kemi og fysik står det sløjt til med lave karakterer ved afgangsprøverne.
Det konservative parti vil tage sagen op ved byrådets møde i november, men sagen bliver her kommenteret af formanden for børne- og undervisningsudvalget, Socialdemokraten Trine Græse:
"Statistik kan bruges til mange ting, og Lars Abel bruger det her til at opbygge et skræmmebillede af, hvor forfærdeligt det hele er. Men det passer bare ikke. Jeg har undersøgt samme statistiske materiale, og der er ikke noget der adskiller Gladsaxe fra andre kommune i landet, undtagen mht. tysk, hvor flere Sønderjyske kommuner naturligvis ligger over".

Gladsaxe-borgere i kriminelt netværk

Flere personer med bopæl i Gladsaxe kommune er blandt de ti, der tirsdag blev anholdt og sigtet for omfattende kriminalitet, primært narkotika, men også for frihedsberøvelse og vold.
Syv af de ti blev onsdag varetægtsfængslet, alle bortset fra en i isolation. Det sker af hensyn til den videre efterforskning.
Sagen er mørklagt fra politiets side, og retsmødet blev holdt for dobbeltlukkede døre, men flere anholdelser i det kriminelle netværk kan være på vej, oplyser Gladsaxe politi.

Fremskynder motorvejsudvidelse

Vejdirektoratet kan gå hurtigere i gang med arbejdet på en del af den nordlige strækning af Motorring 3 end forventet. Det er opbygningen af støttevæggene til udvidelsen af  motorvejen på strækningen mellem Stengårds Allé og Dådyrvej i Gladsaxe, som nu bliver fremskyndet. Arbejdet var planlagt til at gå i gang til april 2006, men kan startes allerede til november i år, oplyser vejdirektoratet.
Det samlede projekt med udvidelsen af Motorring 3 ventes fortsat at vare til 2008, men for naboerne på netop denne strækning betyder det, at en større del af arbejdet kan gøres om vinteren uden for havesæsonen. 
Til gengæld er der sket nogle nogle mindre forsinkelser med at bygge støttevægge andre steder på anlægsstrækningen. Forsinkelserne er på mellem en og tre måneder visse steder fra Jægersborgvej til Gladsaxe Ringvej.

Aktion for bedre fortove og sikre cykelstier i Gladsaxe

Enhedslisten opfordrede i denne uge borgere og organisationer til at møde op på
rådhuspladsen og være med til at gøre opmærksom på forholdene for de bløde trafikanter i kommunen:
"Jeg går meget ofte på de forbudte cykelstier, hvor jeg ikke må gå, for ellers snubler man jo. Rollatoren kører mod sten og så falder man på næsen". "Der er altså nogle af de små veje på den anden side af Søborg Hovedgade, op mod Høje Gladsaxe, som simpelthen er livsfarlige om aftenen, når det er mørkt. Der er nogle huller, som jeg er røget i nogle gange", lød det bl.a. fra nogle af de fremmødte.

Et år og tre måneder til tyv

Ryk direkte i fængsel.
Sådan lød beskeden fra retten i Gladsaxe forleden til en 28-årig mand, der blev dømt for i alt 18 kriminelle forhold.
Det har specielt været tyverier fra og af biler, der har interesseret den 28-årige, men også indbrud og almindeligt brugstyveri er opført på synderegistret.
Dommen lød på et år og tre måneders ubetinget fængsel, som, ud over de aktuelle forhold, også er begrundet i en tidligere ni måneders fængselsdom for samme aktiviteter.

Efterårsferieaktiviteter for kommunens børn

I næste uge holder skolerne efterårsferie og igen i år er der billige aktiviteter til kommunens børn.
I Gladsaxe Bowlinghal, Skøjtehallen og i kommunens svømmehaller kan børnene hele ugen på udvalgte tidspunkter komme ind og boltre sig for under halv pris.
Også i Gladsaxe Bio sker der noget ud over det sædvanlige, Per Grunnet fra biografen fortæller: "Børnene kan opleve en hel del film. Vi har fire forskellige for børn, unge og voksne. Den mest højprofilerede er nok "Far til fire gi’r aldrig op" en forsættelse af de tidligere filmklassikere. Så har vi en fantastisk japansk tegnefilm der hedder "Det levende slot" som er fuldstændig enestående smuk med appel til børn fra syv år også til voksne på knap 60 år som jeg selv er. Også har vi endelig "Madagascar" en amerikansk tegnefilm og "Charlie og chokoladefabrikken" som begge har kørt nogle uger. De fleste film koster 55,- eller 60,- i Gladsaxe Bio. De to af filmende som er lange – "Charlie og chokoladefabrikken" og "Det levende slot" koster 60,- og de to korte – "Madagascar" og "Far til fire" koster 55,-"