Mandag den 17. Oktober 2005


Kiosker fyldt med ulovlige varer

Ud af syv kiosker i Bagsværd-Søborg-området har de fem enten svindlet med punktafgiften til staten eller haft ulovlige varer på hylderne, som de nu har fået påbud om at fjerne.
Kun to havde altså så rent mel på hylderne, bogstaveligt talt, at tolderne kunne gå uden at finde noget ulovligt.
Det afslører told og skats seneste kontrolaktion i det nordsjællandske.
40 andre kiosker i området er også blevet tjekket, og i alt beslaglagde told og skat mere end 58.000 øl og sodavand i engangsemballage og fik blandt meget andet også fingre i fem kilo vandpibetobak.
Kioskejerne kan nu se frem til at modtage regninger for den manglende afgift samt bøder for overtrædelserne, de såkaldte cola-bøder. Desuden skal forretningerne betale alle de omkostninger, der er forbundet med beslaglæggelserne.

Miljøugen var en succes

Kommunens embedsfolk er netop blevet færdige med deres evaluering af Miljøugen, som for tre uger siden satte miljø og sundhed på dagsordenen. Folk skulle lære at sortere deres affald, smøre sunde madpakker, spare på strømmen og køre delebiler, så kommunen kan gøre sig forhåbninger om at nå sit mål om at blive grøn og bæredygtig. "Pengene er gået til en lang række offentlige arrangementer, som hovedsageligt har været velbesøgt. På skoler og daginstitutioner er vores budskaber blevet taget godt imod. Med få undtagelser har det været en succes", fortæller miljømedarbejder, og tovholder på projektet, Martin Moneaux. Miljøugen kostede omkring 200.000 kr.

Kons: Efterlyser snarlig afgørelse i fjernvarmesag

De konservative i Gladsaxe rykker nu for snarlig en afgørelse i sagen om, hvorvidt der i
forbindelse med det nye byggeri ved Tv-byen skal betales et tilslutningsbidrag for fjernvarme eller ej.
På byrådets møde i september foreslog det konservative folkeparti, at man ændrer
afregningsgrundlaget for fjernvarmeleveringen i Gladsaxe kommune, så nye kunder skal
betale tilslutningsbidrag. Og ved den lejlighed sagde borgmester Karin Søjberg Holst,
socialdemokraterne:
"Ved miljøudvalgets behandling af sagen om fjernvarmetilslutning var der så stor usikkerhed om, hvilke tilslutningsvilkår der kunne fastsættes for de kommende beboere i området, at et flertal af udvalget undlod at stemme. Jeg har derfor besluttet, at sagen skal genbehandles. Forvaltningen er i gang med en grundig vurdering af muligheden for, at byrådet kan ændre beslutningen fra 94, så der fastsættes et særskilt tilslutningsbidrag for nye kunder. Jeg foreslår derfor, at det konservative forslag oversendes til miljøudvalget, så det kan indgå i udvalgets behandling af sagen i oktober. Og så skulle vi kunne nå at have det oppe i byrådet i november".
Henrik Sørensen, det konservative folkeparti:
"Siden da er der sket det, at mødet i miljøudvalget er blevet aflyst. Så fra konservativ side er vi oprigtigt talt bange for, at borgmesteren er ved at sylte vores forslag. Borgmesteren er måske bange for uenighed i sit eget parti. Og vi må også se det som udtryk for, at hun ønsker, der fortsat skal være mulighed for, at Sjælsø Gruppen skal kobles gratis på fjernvarmeværket", mener Henrik Sørensen.

Unge burde spille banko

De unge burde spille noget mere banko. Det mener formanden for Propforeningen, Finn Jespersen, der hver torsdag aften arrangerer banko i kantinen på Mørkhøj skole, og som kan se den ældre generation forsvinde med tiden, uden at den bliver erstattet af unge kræfter. "Det er en skam, for vi har det virkelig sjovt, så de burde komme og opleve det", siger han.