Tirsdag den 18. Oktober 2005


Forenede Rengøring underbetaler sine medarbejdere

Rengøringsmedarbejderne hos Forenede Rengøring, bliver udsat for grov underbetaling. Det siger formanden for Sanitørernes Fagforening, Morten Eriksen, og han bemærker, at det ikke er første gang, at Danmarks største privatejede rengøringsfirma bliver taget i at snyde sine ansatte. "Vi kører utroligt mange sager mod virksomheden, men de fortsætter ufortrødent deres systematiske løn-snyd", siger han.

Minus ægteskab og 300.000 kroner

En 54-årig mand fra Søborg er blevet et ægteskab og 300.000 kroner fattigere efter længere tids ellers kærlig chat på internettet med en kvinde fra England.
En betingelse for ægteskabet var, at manden oprettede en bankkonto her i landet, som skulle benyttes til at videresende en check fra kvinden til en adresse i Japan.
Manden strittede først imod, men den engelske kvinde truede med at aflyse brylluppet, hvis ikke han gjorde som forlangt.
Kvinden fremsendte herefter en check på 40.000 Euro, omkring 300.000 danske kroner. Den sendte søborgenseren via sin egen konto videre til Japan, hvor det blev konstateret, at den var falsk.
Manden har selv henvendt sig til kriminalpolitiet i Gladsaxe med sagen.
Bedragerichef Henning Nielsen siger: "Det er tredje gang i løbet af sommeren og eftersommeren, at vi har sager med den type snyd, og vi kan kun på det stærkeste opfordre til, at man ikke involverer sig i den slags henvendelser fra udlandet, med mindre man er helt sikker på, hvem man har kontakt med".

SSP på nettet

Det lokale SSP-samarbejde mellem skolerne, de sociale myndigheder og politiet, har nu fået egen hjemmeside på gladsaxe.dk
SSP-konsulent Sacha Popovic fortæller om hjemmesiden: "Den henvender sig til rigtig mennesker, til skolelærere, til klasselærere, til klubledere, til sundhedsplejersker, til alle faggrupper stort set, men også til forældre og borgere. For det første vil det lette en masse administrativt arbejde i og med, at der er mange unge der ringer og vil interviewe mig i forbindelse med rusmidler. Så vi har et hav af materiale hvad angår de her populære stoffer som hash, ecstasy og kokain liggende på hjemmesiden. Men også i forbindelse med at, nu har SSP jo åbent 24 timer i døgnet. Nu kan man hente gode råd hvis ens barn har stjålet eller hvis man skal have noget at vide om straffeattesten, eller hvad det nu kan være der har med kriminalitet og stoffer at gøre. På hjemmesiden er der fire store bjælker. I den første er det generelt om hvad SSP er, hvad er målgruppen indenfor SSP, hvordan arbejder vi indenfor SSP og hvad er organisationen. Den anden bjælke hedder vold og kriminalitet, og her er der nogle undergrupper som omhandler vold, tyveri, børn og kriminalitet, mobning og kriminalitet. Det er jo igen noget som alle kan bruge, både forældre, men også sagsbehandlere og lærer. Den tredje bjælke er ret stor, og her er der igen nogle undergrupper. Den første hedder stoffer og hvis man klikker sig ind på alkohol, så kan man se at her ligger kommunens nye informationsfolder på en PDF-fil som man kan hente, der er også en undergruppe som hedder "mistænkelig adfærd" så hvis man er bange for at ens ven eller veninde eller slægtning eller måske en selv er røget ud i et misbrug, så kan man se at der er nogle pinde her, hvor man kan se nogle af symptomerne på om man er på vej ud i noget snavs. Så er der en bjælke der hedder lovgivning, fra skolerne, fra politiet, underretningspligt osv. Den sidste bjælke er links og her har vi fundet omkring 30 rigtig gode".
På tros af, at samarbejdet har stor betydning for mange børn og unge, er der stadig en del der ikke ved hvad SSP egentlig er og hvad det kan bruges til. Men det kan den nye hjemmeside måske rette op på.

Første ældrepris i Gladsaxe uddeles til december

Så er det ved at være sidste udkald, hvis man har et godt forslag til, hvem der skal være den første modtager af Gladsaxe Kommunes Ældrepris.
Formålet med prisen er at anerkende og sætte fokus på de mange positive ting, der sker blandt de ældre i Gladsaxe, og den gives til en person eller gruppe, som har ydet en ekstraordinær indsats overfor kommunens ældre.
Kassereren i Ældresagen, musikerne i "Syng & Spil Sammen" og underviserne på
pensionistholdene er nogle af dem, som foreløbig er blevet indstillet til Ældreprisen.
Men alle borgere kan komme med forslag indtil den 31. denne måned.
Og på sit møde i midten af november skal socialudvalget så beslutte, hvem der til december skal have overrakt Ældreprisen.

Amtskroner til festskrift

Gladsaxe teater får efterhånden råd til noget af et festskrift i anledning af teatrets 40 års jubilæum med egenproduktion.
For nylig hev Gladsaxe kommune 100.000 kroner op af kommunekassen til samme festskrift, og nu følger Københavns amt så efter med et beløb på 20.000 kroner.
De kommer fra udvalget for undervisning og kultur, hvis formand, den konservative Lars Abel, bl.a. begrunder donationen således: "Amtet har et langt engagement i Gladsaxe Teater, og vi vil gerne være med til at markere jubilæet. Det er dejligt med et teater, der i den grad har en evne og vilje til hele tiden at forny og udvikle sig. Teatret er garant for store teateroplevelser udenfor Københavns centrum".