Onsdag den 19. Oktober 2005


Opstillingsfrist udløbet

Ni partier og lister står på stemmesedlen i Gladsaxe, når der den 15. november kaldes til kommunal- og regionsrådsvalg.
Liste Levebrød er eneste nye islæt, der tæller de kendte partier, Socialdemokraterne, Venstre, SF, Dansk Folkeparti, Konservative, Radikale, Enhedslisten og Kristendemokraterne.
I forhold til stemmesedlen for fire år siden er der forsvundet fem partier og lister, nemlig Fremskridtspartiet, Centrumdemokraterne, Gladsaxelisten, Skraldelisten og Forældrepartiet.
Fristen for at tilmelde partier udløb i går kl. 12, og nu skal stillere, kandidater, valgforbund m.m. tjekkes af valgbestyrelsen. Det sker på et møde fredag.

Fraflytning og stigende arbejdsløshed

Gladsaxe-borgerne fosser ud af kommunen.
Den lettere omskrivning af bemærkningen, der i sin tid gjaldt statsfinanserne, er måske nok en mindre overdrivelse. Men et faktum er det, at der det seneste år er flyttet hele 317 personer ud af kommunen, mens der kun er flyttet 30 ind i Gladsaxe.
Det fortæller konjunkturtallene, sådan som de er gjort op pr. 1. oktober i år.
Til gengæld er de tilbageblevne blevet bedre til at sikre fremtidens arbejdsstyrke. I perioden er der nemlig blevet født 776 nye små borgere i kommunen, hvilket er 99 flere end året før.
I dag bor vi helt nøjagtigt 61.861 personer i Gladsaxe.
Men konjunkturtallene afslører desværre også, at der er mere end 15% negativ forskel i ledigheden i Gladsaxe i forhold til det omgivende Københavns amt.
Siden august sidste år er ledigheden i Gladsaxe således steget med 7,8%, mens den i amtet som sådan er faldet med 7,5%, altså en forskel på 15,3%.
På kontanthjælpsområdet er der også kommet lidt flere til, mens der andre steder i Københavns amt samlet set opleves et fald på godt 4%.
Konjunkturtallene opgøres af Danmarks Statistik og bearbejdes desuden af planlægningsafdelingen i Gladsaxe kommune.

Husejer i Bagsværd får bøde på 18.000

En husejer i Bagsværd er blevet idømt en bøde på 18.000 kroner, fordi han i foråret havde fået udført illegalt arbejde i forbindelse med renoveringen af sit hus. Anklagen lød på at to indvandrere fra Indien, uden arbejdstilladelse, havde udført forefaldende arbejde på byggepladsen i syv måneder, men dommeren mente ikke der var bevis nok for, at de to indere havde arbejdet på huset så længe, og bøden blev derfor sat ned fra anklageskriftets anbefalede 42.000 til 18.000, hvilket svarer til tre måneders illegalt arbejde. Den dømte anerkendte dommen, og de to arbejdere er nu overgivet til udlændingepolitiet.

Vi er vilde med foreninger

Danskerne er vilde med foreninger. Faktisk er 9 ud af 10 danskere medlem af en forening – og tallet er stigende. Det fortæller Bjarne Ibsen, der er forsker og leder af Center for forskning i Idræt,
Sundhed og Civilsamfund på Syddansk Universitet. "På alle områder ser vi en vækst indenfor foreningslivet", fortæller han. Alene i Gladsaxe findes der over 500 foreninger.

I fængsel for falske oplysninger til politiet

En 19-årig mand fik i går 14 dages fængsel for at have opgivet falsk navn til politiet.
Manden var i august blev anholdt på Blaagaard Seminarium, idet han passede til signalementet på en person, der var eftersøgt for to forsøg på indbrud i området. Den 19-årige forklarede til retten, at han ved selve anholdelsen havde opgivet sin lillebrors navn, da han var bange for, at politiet ellers ville beholde ham, fordi han var udeblevet fra afsoning. Ved ankomsten til politistationen var han dog gået til bekendelse og havde opgivet sit eget navn og cpr. nr.
Dommeren begrundede de 14 dages ubetinget fængsel, som er en strengere straf end normalt, med, at manden tidligere er dømt for et lignende forhold, så han burde af erfaring vide bedre.
Den 19-årige modtog dommen uden at anke til landsretten.