Torsdag den 20. Oktober 2005


Knivstikker tavs om drab

Efter samråd med sin forsvarer klappede den 34-årige franske drabsmistænkte mand i, da han i retten i Gladsaxe onsdag skulle forklare, hvad der skete tirsdag i sidste uge på Kagså-kollegiet i Gladsaxe.
Franskmanden har erkendt at have stukket den 29-årige norske mor til deres fælles barn flere gange med en kniv. Men han vil ikke erkende at have slået hende ihjel.
I retten forklarede franskmanden, at hans forhold til den dræbte kvinde sluttede i juli i år, hvorefter han tog til Frankrig. Han kom tilbage til Danmark i oktober, angiveligt for at have samkvem med sit 13 måneder gamle barn. Og det var uenighed omkring samkvemmet, der ifølge franskmanden pludseligt skulle have udløst skænderiet og det efterfølgende knivstikkeri.
Politiet mener imidlertid, at der er tale om en planlagt handling, idet franskmanden i timerne op til drabet lånte en kniv i en kolonihave i nærheden.
I kolonihaven Tornehøj omkring 6-800 meter væk fra kollegiet, bankede en dårligt engelsktalende mand tirsdag morgen på i et af husene og fik forklaret, at han gerne ville låne en kniv til at udbene en kylling. Det fik han lov til af manden i kolonihavehuset mod at love at returnere kniven.
Den, som politiet betragter som mordvåbenet, er endnu ikke fundet. Og i retten onsdag kom man det heller ikke nærmere, da forsvareren mente, at hans klient fik det mærkbart dårligere, da talen kom til selve dagen for drabet.
Den 34-årige franskmand blev fængslet i en lukket psykiatrisk institution foreløbig frem til den 9. november.

Drenge bag villaindbrud

En kedelig efterårsferie uden det helt store at foretage sig har formentlig været katalysator for to 15-årige Søborg-drenges vej ind på en kriminel løbebane som indbrudstyve.
Drengene blev opdaget mandag ved 13-tiden, da de forsøgte at brække et kældervindue op på en villa på Espevangen i Søborg. De havde imidlertid ikke opdaget en beboer, der lå og sov i kælderen. Han vågnede ved lydene og fik set godt og grundigt på de to.
På en anden adresse i kvarteret blev drengene ligeledes observeret under indbrud, og flere patruljer kørte til området.
På gode signalementer blev drengene fundet et par timer senere, i øvrigt stående med en stoftaske fuld af tyvekoster som en fladskærm, en bærbar pc, smykker, ure og andet godt fra deres togt.
Drengene blev anholdt, og på politistationen tilstod de i alt fem forhold; tre indbrud og to forsøg.

Hærværk mod valgplakater

Hærværk mod dansk folkepartis valgplakater i Bagsværd.
Partiets plakater ud for Bagsværd kirke og ved motorvejsbroen på Skovdiget er simpelthen blevet revet ned og ødelagt, fortæller en irriteret Klaus Kjær fra dansk folkeparti, som nu har anmeldt hærværket til Gladsaxe politi:
"Man er bevidst gået efter dansk folkepartis valgplakater. Jeg synes, det er sørgeligt, at der er nogle mennesker, som ikke respekterer de demokratiske spilleregler, undtagen når det passer ind i deres eget kram, og som ikke accepterer den ytringsfrihed der ligger i, at man får lov til før et kommunalvalg at bringe sit budskab ud".

Cyklistforbund ønsker højere ambitionsniveau

Når det gælder cyklisternes forhold i Gladsaxe, så er byrådets ambitionsniveau ikke højt nok, lyder det fra den lokale afdeling af Dansk Cyklistforbund.
I sidste måned blev der vedtaget en ny cykelstiplan, som skal gøre det mere attraktivt og mere sikkert at cykle. En plan, som også cyklistforbundet har været med til at arbejde på.
Men selvom den nye cykelstiplan uden tvivl indeholder mange gode punkter, så har den også svagheder, siger Ole Dam Mortensen fra Aktivgruppen:
"Cykelstiplanen har en målsætning om at øge cykeltrafikken med 10%. Men det svarer jo bare til den almindelige trafikudvikling, det vil sige bilismen stiger også med 10%. Og vi mener, planen skulle være så ambitiøs, at cyklernes andel af den samlede trafik bør stige. Det ligger ikke i cykelstiplanen".
Cyklistforbundet kan i disse dage fejre 100 års jubilæum, og har i den anledning sendt en ønskeseddel til Gladsaxes borgmester. På ønskelisten står foruden et højere ambitionsniveau også færdiggørelsen af Vandledningsstien og en fortsat god dialog med kommunens politikere og embedsmænd.

Ny lokalformand i DN

Danmarks Naturfredningsforening i Gladsaxe har fået ny formand.
På grund af stort arbejdspres i sit erhverv har formanden gennem 20 år, Bodil Due Andersen, valgt at indtage en menig rolle i lokalkomiteen.
Foruden sit mangeårige formandskab var Bodil Due i en årrække medlem af DNs forretningsudvalg og formand for samrådet af lokalkomiteer i Københavns amt.
Ny formand for den næste tre års periode er Kurt Loftkjær, der har været medlem af den lokale naturfredningsforening siden 1986.