Fredag den 21. Oktober 2005


Kommunen kalder ulovligt nedrivningsarbejde en fejl

Politikerne træffer beslutningerne på forhånd og lader hånt om borgernes indsigelser. Det mener Kirsten Olson, efter hun i tirsdags måtte gå ned og stoppe kommunens udsendte nedrivningsarbejder der, i strid med loven, var i færd med at rive to ældre villaer ned på hjørnet af Hagavej og Søborg Hovedgade. Kirsten Olson mener, at de to huse bør bevares, og høringsrunden, hvor hun kan komme med sine indsigelser mod det planlagte byggeprojekt, er først forbi om en måned. Ifølge planloven må man først begynde nyt byggeri – og dermed også nedrivningen af det gamle – når høringsrunden er færdig. Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst forklarer at der var tale om en fejl, og at man straks standsede nedrivningsarbejdet da man blev gjort opmærksom på fejlen. Enhedslistens Emilce Nielsen anbefaler nu borgmesteren at tage et kursus i planloven.

Aktiv røver i fængsel

En 20-årig mand er ved retten i Gladsaxe blevet idømt 6 års fængsel for talrige røverier af særlig grov karakter.
Manden der i alt var tiltalt for fjorten væbnede røverier samt to røveriforsøg erkendte sig skyldig i alle forholdene.
Det er i perioden fra 8. april til 6. juli 2005, den 20-årige har været på spil. Og ved de elleve første røverier, hvor det var supermarkeder og tankstationer som stod for skud, truede hans sig til kontanter, cigaretter og taletidskort med en stor køkkenkniv. Ved de tre sidste røverier, hvor det var postkontorer han "besøgte", var han bevæbnet med et oversavet jagtgevær, som han hævdede, var fundet i Utterslev Mose. Kun et af røverierne udførte han sammen med en anden, de øvrige begik han alene.
Den unge mand forklarede til retten at han manglede penge til at overleve for, fordi han først på året var blevet smidt ud hjemmefra, og bagefter var blevet smidt ud fra en kammerats lejlighed fordi han ikke betalte husleje. Herefter boede han så en kort periode i telt, men da udbyttet fra de talrige røverier efterhånden blev større var han flyttet på hotel.
Det økonomiske udbytte af den 20-åriges 3. måneder lange togt har været på ca. 170.000,-. Penge som han blev dømt til sammen med sagens øvrige omkostninger at betale tilbage.
Manden modtog dommen uden at anke den til landsretten.

Debat om bogstavet L

Selvom Gladsaxelisten ikke stiller op ved kommunalvalget i denne omgang, så er listen sur over, at det nye parti ’Liste Levebrød’ har fået tildelt bogstavet L. Det har Gladsaxelisten nemlig tidligere haft.
"Vi har ikke opgivet opstilling ved fremtidige valg, og da vi har investeret omkring 10.000 kroner i valgplakater med listebogstavet L, ser vi gerne, at bogstavet ikke genbruges ved dette valg", udtaler John Damm Sørensen fra Gladsaxelisten.
Indenrigsministeriet har set nærmere på problematikken og mener godt, at bogstavet kan gives til andre lister. I dag diskuteres sagen så i valgbestyrelsen i Gladsaxe, som på dagens møde også skal se nærmere på, om alle de tilmeldte kandidater, stillere og lister kan godkendes.

To partier udenfor valgforbund

Og vi bliver lidt ved det kommende valg, denne gang om valgforbund. For kun Enhedslisten og Liste Levebrød står foreløbig uden valgforbund, efter at Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne har indgået forbund.
Tidligere har Socialdemokraterne, SF og de Radikale indgået forbund, der lige som det borgerlige alene handler om teknik om at undgå stemmespild og ikke om politik.
Fristen for at indgå valgforbund udløber mandag kl. 12.

Ny aktion i Søborgs Hjerte

I næste uge udløber fristen for at komme med kommentarer og indsigelser til
Lokalplanforslag 178, det er forslag, der omhandler et nyt bolig- og butiksbyggeri på hjørnet af Søborg Hovedgade og Selma Lagerløfs Alle.
I Søborgs Hjerte er der de seneste uger blevet samlet underskrifter ind mod forslaget og der har været holdt et borgermøde. I dag og i morgen fortsætter Søborg Hjerte Gruppen så sin aktion ved den tidligere SOVI-forretning på Søborg Hovedgade:
"Der vil vi være. Søborg Hjerte Gruppen er en upolitisk borgergruppe, og har altså ikke noget med valg osv. at gøre. Vi prøver bare at råbe politikerne op ifm. lokalplan 178-forslaget. Så vil vi dele løbesedler ud, hvor vi opfordrer til at møde op til den demonstration vi har ifm. byrådets møde den 9. november, hvor vi vil gå fra Borgernes Hus kl. 17.15 op til byrådet og prøve at se, om ikke vi kan stille byrødderne nogle spørgsmål ifm. byudviklingen her i området", siger Allan Carlsen fra Søborg Hjerte Gruppen.