Mandag den 24. Oktober 2005


Sikring mod ulovlig arbejdskraft

Enhedslisten i Gladsaxe vil nu arbejde for, at landets største entreprenørvirksomhed, MT Højgaard med hovedsæde i Gladsaxe, ikke får arbejdsopgaver af Gladsaxe kommune, førend firmaet har sikret sig imod brug af ulovlig arbejdskraft.
Det sker efter, at det er blevet afsløret, at en underleverandør til MT Højgaard benytter ulovlig polsk arbejdskraft. Et forhold, der nu fra entreprenørens side er taget initiativ til at få bragt i orden.
Alle andre af de store entreprenørselskaber indskriver i deres kontrakter med underleverandører, at danske love og overenskomster skal overholdes. Det har MT Højgaard hidtil nægtet at gøre.
Men det skal de, mener altså Enhedslisten, hvis de skal udføre arbejde i kommunen.
Pt. er virksomheden i gang med at bygge et nyt stort aflastningsbassin til spildevand ved Vibevænget i Gladsaxe.

Bedrager med dankort

Seks butikker og en enkelt bank i Bagsværd er siden den 22. september blevet snydt med stjålne dankort.
I alt er der købt varer og hævet penge for et beløb, der foreløbig er opgjort til omkring de 20.000 kroner.
Der er formentlig tale om en og samme gerningsmand, selvom der benyttes to forskellige hævekort.
Det ene er meldt stjålet sammen med resten af indholdet i en pung. Det andet kort er på mystisk vis blevet listet op af indehaverens pung, benyttet ulovligt af anden person, og så puttet tilbage igen.
Bedrageriafdelingen ved Gladsaxe politi har fået overdraget et billede af den formodede gerningsmand, som er optaget ved den bank, hvor et af de stjålne kort har været benyttet. Ved den lejlighed blev der hævet 7.000 kroner.
"Det er et spørgsmål om kort tid, førend vi har fat i gerningsmanden. Men vi har 109 andre sager, heriblandt nogle meget store, som vi også efterforsker, så denne her ligger lidt nede i bunken", siger bedragerichef Henning Nielsen, "Men nu lægger vi foreløbig billedet af manden ud på vores interne net og ser, om det giver noget. Desuden besøger vi i dag et par virksomheder i Bagsværd for at høre, om de har set noget til ham. Endelig har vi også mulighed for at lægge billedet ud på politiets offentlige net, så alle kan få et kig på ham. Det sker i dag, hvis ikke andet har givet resultat", siger altså Henning Nielsen.

Forudser P-kaos ved Erik Bøghs Allé

Lange bilkøer, sammenstød og pladsmangel.
Det konservative medlem af trafik- og teknikudvalget, Henrik Sørensen, forudser
parkeringsmæssigt kaos ved det nye byggeri Erik Bøghs Allé:
"Kort tid efter p-pladsen er indviet, er der ikke nogen, der vil bruge den. Dels fordi de ikke vil kunne komme op på toppen af p-huset med deres vogn, fordi der ikke er nogen indkørsel til. Dels fordi de ikke vil kunne komme ned i p-kælderen med deres indkøbsvogn, fordi der er en alt for dyb vej ned til", mener Henrik Sørensen.
"En moderne bil er 5 m. lang. Det er også størrelsen på en p-plads. Så når de skal bakke ud, så bakker de ind i bilen overfor. Og det vil være meget svært at få bilen ud. Så man kan sagtens forestille sig, hvis der er andre, der vil ind på p-pladsen, så må de holde i lang kø ud til Erik Bøghs Allé. Og det bliver kaos".

Svømmehal lukker syv uger

Det kommer til at tage syv uger at få udskiftet loftspladerne i Bagsværd svømmehal og i lige så mange uger skal hallen derfor lukkes.
Tidligere på året blev det konstateret, at der var fare for, at pladerne på grund af for svagt ophæng kunne dratte ned på de svømmende.
Hallen, der blev indviet i 2003, har været plaget af en del problemer siden åbningen. Et underdimensioneret udsugningsanlæg og fejl på doseringsanlægget til rensevæskerne er blandt de ting, der har drillet i badehusets første år.
Bagsværd svømmehal lukkes i perioden fra den 31. oktober til den 19. december, fra hvilken dato der igen vil være adgang til det våde element.

Valg også om fremtidens politi

Den socialdemokratiske kandidat til byrådet i Gladsaxe, Uffe Rasmussen, vil nu have
bragt spørgsmålet om fremtidens politi og den påtænkte reform af landets politikredse ind i valgkampen:
"Det er vigtigt, at der ikke bliver nedlagt politistationer eller skåret i mandskabet i Gladsaxe. Man må sige, at regeringen er gået meget stille med dørene ifm. politikredsreformen. Og alle ved jo, at regeringen er en mester i at liste besparelser ind ad bagdøren. Det er helt urimeligt, hvis politiet i Gladsaxe bliver reduceret, når vi har brug for deres tilstedeværelse i gadebilledet. Det er med til at skabe tryghed og forebygge kriminalitet", siger Uffe Rasmussen, der sammen med partikollegaen Klaus
Hækkerup har forsøgt at få justitsministeren til at garantere, at politireformen ikke vil medføre forringelser for politiet i bl.a. Gladsaxe. Men ministeren mener stadig, det er for tidligt at sige noget om politireformens konsekvenser.

Amtspenge til koncert i Stengårds kirke

105.000 kulturelle kroner uddelt fra Københavns amt smitter også lidt af på Gladsaxe, nærmere bestemt Stengårds kirke.
En del af støtten til musik- og dansearrangementer i området er nemlig tilfaldet kirkens koncert med Kildevældskirkens Kammerkor først i november måned, hvor der står Mozart på programmet.
Foruden denne koncert rækker de godt 100.000 kroner til seks andre arrangementer rundt om i regionen det næste lille års tid.