Tirsdag den 25. Oktober 2005


Søborghjerte underskrift

I Søborgs Hjerte er der de seneste uger blevet samlet underskrifter ind mod det foreslåede bolig- og butiksbyggeri på hjørnet af Søborg Hovedgade og Selma Lagerløfs Allé. De bliver afleveret til Gladsaxe-borgmester Karin Søjberg Holst her til formiddag.

Fristen for at komme med kommentarer og indsigelser til lokalplanforslaget udløber i dag.


Dømt for at råbe "dødstrusler" efter nærbetjent

En 19-årig mand fik i går ved retten i Gladsaxe en betinget dom, for to gange at have råbt "René du får en kugle en dag" efter en nærpolitibetjent.

Tiltalte der erkendte sig skyldig, forklarede til retten, at han den pågældende aften i oktober sidste år var kommet gående gennem Høje Gladsaxe Centret, da han så at nærbetjenten var ved at anholde en af hans kvindelige bekendte på en yderst hårdhændet måde. Kvinden var bl.a. blevet kastet ned på jorden da betjenten ville lægge hende i håndjern. Ligeledes var kvindens mor, som var til stede ved anholdelsen, blevet skubbet til af betjenten. Tiltalte der kender betjentens navn var blevet utrolig vred og havde råbt "René du får en kugle en dag" to gange efter ham.

Den 19-årige forklarede, at han godt er klar over at han ikke skulle have råbt trusler efter betjenten, men at mange i området, inklusiv ham selv, gennem tiden haft kontroverser med nærbetjenten og at temperamentet derfor var løbet af med ham.

Tiltalte modtog dommen uden at anke til landsretten.


Skud fra bil

Fem gange torsdag og fredag sidste uge skød to unge mænd i bil mod cyklister og gående med en såkaldt softgun.

De to unge mænd, begge formentlig først i 20erne, skød første gang mod en kvinde, der torsdag ventede ved et busstoppested ved Buddinge skole.

Fredag startede det motoriserede skyderi i Værløse, fortsatte på Gladsaxe Møllevej, Bagsværd Hovedgade, og sidste anmeldelse kom fredag eftermiddag fra Buddinge Hovedgade ved motorvejsbroen, hvor der blev skudt efter en kvinde og to børn.

Mændene kører i en lille blå bil, måske en Fiat Punto, og Gladsaxe politi vil gerne i kontakt med eventuelle vidner.


Amtsbygninger til kommunen

Et næsten 7.000 m2 stor ejendom med indeklimaproblemer, en 5.000 m2 stor forurenet parkeringsplads og et utidssvarende plejehjem på 1.800 m2.

Sådan lyder den korte beskrivelse af tre ejendomme, beliggende i Gladsaxe, men ejet af Københavns amt. I forbindelse med strukturreformen skal ejendommene have nye ejere, og Gladsaxe kommune er interesseret i et par af dem, hvor lidet flatterende den kortfattede beskrivelse fra før end måtte lyde.

Grønnemosecentret ved Høje Gladsaxe tog Ordblindeinstituttet flugten fra for flere år siden – børn og personale blev simpelthen syge af at opholde sig i lokalerne. Siden har bygningen stort set ikke været i brug.

Her forestiller kommunen sig, at blandt andre ungdomsskolen kunne flytte ind.

Den offentlige vurdering på centret lyder på 42 mio. kroner, men på grund af bygningens tilstand bør en eventuel overtagelse ske for et væsentligt lavere beløb, mener kommunen.

Den forurenede parkeringsplads ligger i Mørkhøj og benyttes i dag af statens folk i levnedsmiddelstyrelsen. Og staten må hertens gerne beholde den grund, lyder oplægget til politikerne i økonomiudvalget, der i dag skal diskutere sagen.

Den sidste ejendom er Taxhuset i Bagsværd, hvor amtet har planer om at indrette en institution for sindslidende. Her lyder anbefalingen, at kommunen bør overtage de 22 mio. kroner dyre bygninger, dog uden beboere for selv at kunne disponere over ejendommen.

Efter dagens økonomiudvalgsmøde indleder Gladsaxe kommune forhandlinger med amtet overtagelserne.


Bevar huse Kroppedal

De to tomme røde villaer på hjørnet af Søborg Hovedgade og Hagavej var ulovligt ved at blive revet ned i sidste uge og arbejdet er nu sat på pause indtil høringsrunden er færdig om en måneds tid. På Kroppedal Museum håber man på at bygningerne får lov til at blive stående. Det kan man læse i en udtalelse til kommunen, hvor man kalder en eventuel nedrivning "beklagelig".

Kroppedal Museum er rådgivende instans for 14 kommuner i amtet, når bygninger står over for at blive revet ned. Lyt med senere i udsendelsen når museumsinspektør Lone Skodborg forklarer hvorfor bygninger fra tiden før parcelhusenes guldalder er værd at bevare.


Kandidater godkendt

En enkelt flytning i sidste øjeblik betyder, at samtlige kandidater og lister til valget den 15. november nu er godkendt.

En kandidat fra det nye parti, Liste Levebrød, levede ikke op til lovens bogstav med bopæl i kommunen, men den sag er blevet klaret, inden fristens udløb mandag kl. 12.

Dermed stiller i alt ni lister og partier op.

Alle har i øvrigt fået tilbud om her i radioen at informere omkring deres politik, dels i et præsentationsprogram og dels i fire debatter, hvoraf det første sendes tirsdag den 1. november.