Torsdag den 27. Oktober 2005


KFUM-spejder årets ungdomsleder

Per Andersen fra KFUM-spejderne i Buddinge fik i aftes overrakt ungdomslederprisen 2005. Det skete ved folkeoplysningsudvalgets årlige møde med foreningerne på Gladsaxe rådhus.
Per Andersen, der har været spejder siden 1973, fik blandt andet prisen for at være en hårdtarbejdende spejderleder, der stort set aldrig siger nej til en opgave, hvad enten det handler om den daglige omsorg for den enkelte spejder eller store projekter som at bygge en kopi af Storebæltsbroen hen over Tivolisøen.

Fik firma til at betale landvilla med ridebane

Et ejendomsselskab i Gladsaxe har betalt en landvilla med ridebane til et af selskabets ejendomsinspektører – vel at mærke uden at have kendskab til det.
Sådan lyder den begrundede mistanke fra kriminalpolitiet i Gladsaxe, der, på baggrund af en anmeldelse fra selskabet, også mistænker manden og hans hustru for yderligere bedrag på 5-6 millioner kroner. Angiveligt har et eksternt entreprenørselskab udstedt urigtige fakturaer til ejendomsselskabet på førnævnte beløb.
Ejendomsselskabet anmeldte sagen til politiet i september, hvor den 54-årige inspektør også blev fyret med øjeblikkelig virkning.
Inspektøren blev sammen med den 50-årige hustru anholdt i går og sad indtil sent på aftenen til forhør hos bedrageriafdelingen.
Formentlig fremstilles de anholdte i et grundlovsforhør i dag med begæring om varetægtsfængsling.

Kommunalreformen påvirker Nybrogård

En af kommunalreformens konsekvenser kan blive at Nybrogård, der er et socialpsykiatrisk tilbud for sindslidende, bliver overtaget af Gladsaxe kommune fra Københavns Amt i 2007. Og det kan komme til at påvirke hverdagen for de 40 beboere og de 60 ansattte på Nybrogård. Forstander Jonny Holme-Pedersen: "Jeg kunne da godt forestille mig at kommunen vil gå ind og kigge på budgetter og normeringer, så på sigt kunne det godt komme til at betyde noget, men jeg har en overbevisning om at Gladsaxe kommune vil have de samme ambitioner om at gøre det så godt som muligt – ligesom amtet".

Villy Søvndal i kantinen

På Værebro skole fik de i går besøg af SF´s formand, Villy Søvndal, som sammen med børn og lærere lavede mad i skolens kantine:
"Vi kører jo meget på sund mad til børnene i SF. Derfor skal jeg ud og lave mad i dag. Forhåbentlig under kyndig vejledning af nogen, der er mindst ligeså gode til det som mig. Det er formentlig noget af det vigtigste børnepolitisk overhovedet, at sikre, at børnene får noget sundt at spise. Både i forhold til at kunne koncentrere sig i skolen men også i forhold til, på længere sigt, at undgå, at vi bliver for fede. Det er utroligt vigtigt".
Under sit besøg i Gladsaxe i går lagde Villy Søvndal også vejen forbi Søndergaard skole, Buddinge centret og den ny cafe på rådhuspladsen.

Hærværk mod valgplakater - igen

Dansk folkepartis valgplakater bliver fortsat udsat for hærværk.
Senest er det gået ud over plakater på Værebrovej, Ring 4 og Bagsværdvej, hvor man på en flere kilometer lang strækning har overklæbet valgplakater med falske
plakater med dansk folkepartis navn og typografi.
På Værebrovej og Ring 4 er valgplakaterne blevet revet ned og ødelagt.
I dansk folkeparti betegner man hærværket som omfattende og systematisk. "Og det er
påfaldende, at visse andre partiers plakater er blevet forskånet for hærværk", siger Klaus Kjær, der mener, at gerningsmændene skal findes i det autonome miljø.
Partiet har igen anmeldt sagen til Gladsaxe politi, og denne gang omfatter anmeldelsen,
foruden hærværk, også dokumentfalsk og ophængning af plakater uden tilladelse.