Fredag den 28. Oktober 2005


Valgprognose: Radikale går frem, Socialdemokraterne tilbage

Ifølge en prognose udarbejdet af professor Søren Risbjerg Thomsen for Altinget.dk kan de Radikale se frem til et kanonvalg i Gladsaxe den 15. november. Af alle partierne er de Radikale det parti der uden sammenligning ser ud til at nyde den største stigning på hele 3,3%. Lis Smidsholm fra de Radikale glæder sig over fremtidsudsigterne men maner til forsigtighed "Det er da pragtfuldt, men der er jo det med meningsmålinger at de ikke altid holder stik, men jeg er da glad". De Konservative kan ifølge prognosen bryste sig af at være det næstmest voksende parti i kommunen med en fremgang på 1,9% tæt forfulgt af Dansk Folkeparti som står til en fremgang på 1,8%. Hvis prognosen holder stik går de konservative frem med et mandat til tre i alt i byrådet. Og det kan give nye muligheder for indflydelse mener Henrik Sørensen, der er kandidat for de konservative. "Det kan så være at Socialdemokraterne og Venstre ikke kan lave flertal alene men at de skal være tre, og det giver nogle nye spillemuligheder", siger han. Prognosen er behæftet med en vis grad af usikkerhed, da den ikke bygger på en meningsmåling i Gladsaxe, men er udregnet efter en landspolitisk undersøgelse. Prognosens maveplasker, Socialdemokraterne, der ifølge analysen skulle gå 3,3% tilbage, lader sig derfor ikke ryste. Trine Græse: "Jeg synes den prognose er forholdsvis uinteressant, eftersom folk ikke stemmer ens til folketings- og kommunalvalg. Og jeg er ikke i tvivl om at borgerne i Gladsaxe godt ved, at det er os, der har æren for, at vi har en velfungerende kommune. Så jeg tror ikke de svigter os". Ifølge prognosen står Venstre i Gladsaxe til at gå lidt tilbage mens SF går i samme spor som Enhedslisten og går halvanden procent frem.

10.000 i bøde for handling i god tro

Gladsaxe kommune har overtrådt udlændingeloven og fået en bøde på 10.000 kroner.
I Bagsværd svømmehal tiltrådte en tilkaldevikar i sommer to dage før, den pågældendes arbejdstilladelse var gyldig.
Kommunen fulgte ellers de gængse ansættelsesprocedurer med indhentning af skattekort og offentlig straffeattest, men intet afslørede, at medarbejderen ikke havde arbejdstilladelse.
Personaleafdelingen i Gladsaxe kommune vurderer, at der er tale om et enkeltstående uheldigt tilfælde, og at der derfor ikke er grund til at ændre på ansættelsesproceduren.
Kommunen har for en sikkerheds skyld kontrolleret, om andre ansatte er uden arbejdstilladelse, men det er ikke tilfældet.

God overgang fra børnehave til skole har stor betydning

Ledere fra Gladsaxes daginstitutioner, SFO´er og skoler skal det kommende år være med til at udvikle en fælles pædagogisk metode for børnenes overgang fra børnehave til skole.
Alle børn skal fremover have de samme forudsætninger, når der begynder i børnehaveklasse. En god overgang har nemlig stor betydning for den videre skolegang, fortæller skolekonsulent Inger Nøddekær, som i næste uge sammen med et halvt hundrede medarbejdere fra Gladsaxe, tager på studietur til Norditalien:
"Det de har gode erfaringer med, det er at bruge det, børnene er optaget af og bringe det ind i en pædagogisk læringssammenhæng. Og den sammenhæng følger med, og bringes med ind i skolestarten. Så der bliver nogle knager, børnene kan hænge deres kompetencer op på", siger skolekonsulent Inger Nøddekær.

Grønt IDÈcenter gentager succesen

De der måtte gå forgæves til de meget efterspurgte møder om "Baby uden kemi" og "Baby og sund mad" får nu en ny mulighed, Grønt IDÈcenter har nemlig besluttet at gentage succesen.
Pernille Bramstrup fra Grønt IDÈcenter fortæller: "Vi skal have tre temamøder her i november og december om "Baby uden kemi" og "Baby og sund mad". Det er temamøder som vi har valgt, at tage op igen fordi det har vist sig at være sådan en stor succes de to gange vi har afholdt dem i de sidste to miljøuger. Der har faktisk været mange flere interesserede end vi overhovedet har kunne proppe ind i lokalet her i hovedbibliotekets bygning, så derfor tager vi dem op igen nu. Og "Baby og kemi", som faktisk er det største tilløbsstykke, handler om at fortælle om de mindre heldige stoffer der er i rigtig mange babyprodukter, dvs. der er mange parfumer, tilsætningsstoffer og blødgørende midler som man skal prøve at undgå. Vi har Lene Midgård fra Danmarks naturfredningsforening ude og fortælle om de ting, det har hun samlet en meget stor erfaring om igennem de seneste år. Til "Baby og sund mad" kommer der en foredragsholder ud som er ekspert indenfor babyernæring og det handler om den første skemad til babyer. Hun fortæller noget om hvordan man let og sundt kan lave mad til babyer og hun laver det imens folk står og ser på det. Og så får man smagsprøver og opskrifter med hjem".
Møderne finder sted, mandag den 7. nov., fredag den 11. nov. og mandag den 5. dec. alle dage mellem kl. 10.00-12.00 i Grønt IDÈcenter.

Sundt spisefrikvarter på Bagsværd skole

Spisefrikvarterene på Bagsværd skole er blevet en sund fornøjelse efter at skolen først på året fik ny kantine:
"De spiser rigtigt meget frugt og grønt her. De har spist 1,5 ton frugt og grønt i det hele. Det er selvfølgelig meget sæsonbestemt, i sommerperioden har de været rigtigt vilde med udskåret frugt. Der er også salatbaren, hvor de ligesom selv kan få lov til at blande det, de gerne vil have", fortæller kantineleder Teresa Dominicussen.