Fredag den 2. September 2005


Ingen støtte til sundhedscenter

Der bliver ingen penge fra indenrigs- og sundhedsministeriet til forsøg med sundhedscenter i Gladsaxe i denne omgang.
Kommunen havde ellers lagt billet ind på godt ni millioner puljekroner, som skulle bruges til at udvide kapaciteten på det kommunale genoptræningscenter i Søborg og til at styrke samarbejdet mellem kommune, læger og hospitaler.
I stedet er puljemidlerne på i alt 100 millioner gået til blandt andet projekter i København, Lyngby-Taarbæk, Bornholm og Skævinge, der alle er placeret i den kommende region Hovedstaden.

Vækket af vejarbejde søndag morgen

En entreprenør står tilbage med ildrøde ører efter at have vækket
ikke så få beboere på Stengårds Allé en meget tidlig søndag morgen.
Flere af beboerne har efterfølgende klaget til kommunen over larmen fra vejarbejdet. Den
radikale formand for miljøudvalget, Lis Smidsholm, er også blevet kontaktet af en beboer, og har siden været i kontakt med den kommunale forvaltning, som kunne fortælle, at det var ntreprenøren, som havde begået en alvorlig fejl:
"Han har altså sendt sine folk ud kl. halv seks om morgenen, for at gå i gang med vejarbejdet på Stengårds Alle. Og det må han ikke. Og det var ikke noget, kommunen havde sat i værk. Det er entreprenøren, der af sig selv har fundet ud af, at det kunne de da godt lave om søndagen. Så han har fået røde ører. Om han kan få en bod ved jeg ikke, men han gør det aldrig mere, påstår han", siger Lis Smidsholm.

Servicebusser

Nu bliver det lettere for ældre og gangbesværede at tage bussen på indkøb, til omsorgscenteret eller på biblioteket. Linje 845 og 846 er to specialkonstruerede busser, der gør livet nemmere for de gangbesværede borgere i Gladsaxe. Formanden for Handicaprådet, Birthe Klamer, forklarede under sin tale til indvielsesarrangementet, at mange borgere i kommunen er afhængige af stok og kørestole, og at de nye busser vil give dem mulighed for at komme rundt i kommunen og få nogle oplevelser, som de ellers vil være afskåret fra. Busserne kører én gang i timen og standser ved bibliotek, omsorgscentre, rådhus, indkøbscenter og andre udvalgte steder.

Musik i Høje Gladsaxe

På søndag bliver der masser af musik på plænen bag Høje Gladsaxe.
Den lokale sangerinde Lucky Jacque har taget initiativ til en musikalsk familieeftermiddag, hvor unge fra lokalområdet får mulighed for at optræde og vise hvad de kan:
"Jeg følte, der manglede et eller andet til de unge. Jeg kender nogle unge, som har spillet sammen med mig og som kan synge og danse. Hvorfor ikke prøve at give dem en chance? Og vi har 15 forskellige grupper, som skal vise hvad de kan på søndag".
Koncerten i Høje Gladsaxe starter kl. 14 på søndag.

Årets dyr valgt

Pindsvinet blev årets dyr i Gladsaxe i en afstemning, hvor der kunne vælges mellem fire dyr, som der bliver færre og færre af i Gladsaxe.
Af i alt 1.500 stemmer gik de 639 til pindsvinet, skarpt forfulgt af skimmelflagermusen med 537 stemmer, citronsommerfuglen fik 234 og hvinanden, der var radioens favorit, kom ind på en skuffende 4. plads med kun 116 stemmer.
Hent mere viden om årets vinderdyr på internethjemmesiden pindsvin.dk.