Mandag den 5. September 2005


Ø: Ingen aftale før vælgerne har talt

Man skal ikke sælge skindet før bjørnen er skudt, lyder det fra enhedslisten, efter at der
forleden blev indgået konstitueringsaftale mellem socialdemokraterne, sf og det radikale
venstre i Gladsaxe.
Enhedslisten mener, man bør vente med at indgå aftaler, til vælgerne har talt:
"Vi skal vente på valgets resultat, før vi overhovedet tager stilling til alt vedrørende næste byrådsperiode. Vi vil ikke gå med i en konstitueringsaftale på forhånd, før vi kender styrkeforholdet. Det hører ingen steder hjemme. Det er vigtigt at vide, når vælgerne har talt, hvordan de gerne vil have, vores kommune skal styres. Og af hvem. Så går det ikke, efter vores mening, at have en konstitueringsaftale på forhånd, og oven i købet en konstitueringsaftale, hvor der tilsyneladende ikke er en politisk aftale om f.eks. bevarelse af Søndergård skole og mad til alle daginstitutionsbørn. Det drejer sig om ren fordeling af poster, og sådan an aftale vil enhedslisten aldrig indgå. Vi ved ikke, hvor meget støtte de tre partier vil få blandt vælgerne, ergo er det, efter vores mening, faktisk en forsikring man giver den nuværende borgmester. At lige meget hvad hun gør, så kan hun regne med at blive valgt, vel at mærke, hvis de får 13 mandater", siger enhedslistens byrådsmedlem Emilce Nielsen.

Vendte ikke tilbage fra prøvetur i bil

Gladsaxe politi efterlyser en sort Peugot 306 og ikke mindst føreren af denne bil.
Bilen er nemlig stjålet fra en mand, der havde sat den til salg. Han fik en opringning fra en herre, der præsenterede sig som advokat, hvis søn var interesseret i at købe bilen.
En prøvetur blev aftalt, men den unge mand vendte aldrig tilbage med bilen, der har en værdi af 100.000 kroner.
Ejeren af bilen har to gange set sin stjålne bil køre forbi i området omkring Mørkhøjvej/Frederikssundsvej med den unge mand ved rattet.
Politiet ligger inde med et godt foto af tyven, der er blevet foreviget på en tankstation. Andre billeder har vist, at bilen er blevet monteret med nummerplader, der er stjålet fra en anden sort Peugot.
Nummerpladen lyder VZ 31.377, og politiet hører gerne fra folk, der har set den stjålne Peugot.

Ungdomstræf i Værebro

60 unge fra fem forskellige europæiske lande var for nylig samlet i Værebro til et
internationalt ungdomstræf:
"Vi lærer hinanden at kende på kryds og tværs. På måder, som jeg ikke troede, jeg ville lære andre folk at kende på, specielt ikke folk fra andre lande. Jeg synes, det er fedt at kende andre folks meninger, det er jo lidt noget andet, man hører når man lige møder nogen som turist på en almindelig rejse. Det her er noget andet, du hører virkelig folks meninger, når du er sammen med dem 24 timer i døgnet i 12 dage", fortæller Sylvia, der var med som frivillige hjælper ved ungdomstræffet i Værebro i sommerferien.

Ungdomsskolen

Lær hvordan man sætter sit hår smartest, bygger en hurtig gokart eller 56 andre ting. Helt gratis. Det er det tilbud som alle unge mellem 14 og 18 år i Gladsaxe kommune har fået med posten fra Ungdomsskolen. I dag er sidste frist for at tilmelde sig, og Jens Thind-Andersen, der er inspektør på skolen, fortæller at motorlære og svømmedykning er nogle af de mest populære kurser. Han tilføjer at selvom der er sidste frist for tilmelding i dag, så kan man stadig nå det, hvis blot man sender sin indmeldelsesblanket til skolen i dag.