Tirsdag den 13. September 2005


Blind i Gladsaxe

Det kan være en besværlig tilværelse at være blind. De bippende lydfyr ved fodgængerovergangene er nogle steder så lave, at de er svære at høre igennem trafikstøjen. Og de såkaldte ´opmærksomhedsfelter´, der med et groft underlag hjælper den blinde med at orientere sig i krydsene, er få. Bare det at skulle handle kan derfor være en stor udfordring, når man er blind. Det fortæller Lena Bang, der bor i Søborg og er blind.


Bilist slog og spyttede på ældre dame

At blive overfuset verbalt og/eller fysisk i trafikken er efterhånden ved at være hverdagskost. Ikke desto mindre er domstolene nu begyndt lægge en hårdere kurs overfor sådanne eskapader. Det måtte en 49-årig mand i går sande, da retten i Gladsaxe idømte ham 10 dages betinget fængsel for at have tildelt en ældre dame et knytnæveslag og efterfølgende spyttet hende i ansigtet, fordi hun havde dyttet af ham. I retten var henholdsvis tiltalte, den ældre dame og vidnerne meget uenige om hvad der var hændt, men retten valgte at lægge damens og to vidners forklaringer til grund for deres afgørelse.

Manden der nægtede sig skyldig, udbad sig om betænkningstid med henblik på en eventuel anke til Landsretten.


Novozymes nr. 1 indenfor bæredygtighed

Det kan betale sig at bruge penge på at producere sine produkter miljørigtigt og behandle sine medarbejdere ordentligt. Det er man overbevist om i virksomheden Novozymes, som netop er kåret som verdens mest bæredygtige og socialt bevidste bioteknologiske virksomhed. Vel og mærke samtidig med at man tjener penge. Det er Dow Jones Indexes, Stoxx Limited og SAM Group der har offentliggjort resultaterne af deres årlige vurdering af i alt 2.500 virksomheder, og det er femte år i træk at Novozymes tager førstepladsen i kategorien bioteknologiske virksomheder.


Venstre: Anlæg kunstgræsbane for 6 mio.

Gladsaxe er den eneste hovedstadskommune, der ikke har kunstgræsbaner på sportsanlæggene.

Både naboerne i København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Værløse og Farum har alle mindst én kunstbane til brug for fodbold. Men hverken på Gladsaxe sportscenter, ABs anlæg eller Bagsværd stadion er der så meget som et eneste kunstgræsstrå at snuse op.

Det er en situation, som Venstre vil gøre noget ved. Og selvom partiet i forbindelse med budgetlægningen for de kommende år maner til forsigtighed og slankning af den kommunale administration, så er Venstre alligevel parat til at finde seks millioner kroner til en kunstbane.

Faktisk vil partiet ikke nøjes med den ene, men ser gerne over en årrække alle sportsanlæg forsynet med kunstgræsbaner.

Ønsket om de kunststige baner indgår i de øjeblikkelige budgetdrøftelser blandt partierne i byrådet.


Symfoniorkester søger fonde

Gladsaxe Symfoniorkester skal nu i gang med at søge fondsmidler i forbindelse med en planlagt koncert i Gladsaxes polske venskabsby Koszalin i himmelfartsferien.

Det lokale symfoniorkester har i første omgang søgt kommunen om rejsetilskud, men her vil man udelukkende give tilskud til de af orkestrets medlemmer, der bor i Gladsaxe.


Pistoler fremlyses

Hvem savner to antikke pistoler, spørger Gladsaxe politi.

Våbnene er fundet ved en ransagning i en lejlighed i Høje Gladsaxe, og det drejer sig dels om en 46 cm lang ringhanepistol, en forlader med blandt andet messingaftrækkerbøjle, dels en mindre pistol på omkring 24 cm.

Billeder af de to specielle pistoler kan ses på politiets internethjemmeside.