Onsdag den 14. September 2005


Amtet forhindrer politikerhjælp

Ingen politikere eller partier i Københavns Amt kommer til at bruge embedsmænd til at fremme deres valgkamp i dagene op til valget den 15. november. I et notat fra centralforvaltningen i amtet udstikker man visse spilleregler, som embedsmændene skal følge. For eksempel må Amtsborgmesteren og udvalgsformændene ikke modtage hjælp til at skrive pressemeddelelser og artikler i en måned op til valget.

Hvis der ikke er klare retningslinier risikerer man nemlig både at forskelsbehandle politikerne og samtidig gøre hele systemet ineffektivt, fortæller vice-amtsdirektør, Helle Mathiasen. I Gladsaxe kommune har man dog ikke de samme bekymringer. Fuldmægtig i byrådsekretariatet, Gerd Rasmussen fortæller, at man ikke har fundet anledning til samme foranstaltninger, da der aldrig har været problemer eller klager på dette område.


Novo-udflytning koster millioner

Det vil koste fem millioner kroner i manglende skatteindtægter, at Novo Nordisk i Bagsværd flytter en del af virksomheden til Schweiz.

Det har de lokale skattemyndigheder i Gladsaxe regnet ud.

Novo har solgt en række af firmaets licenser på diabetesprodukter til et datterselskab i alpelandet, hvor det er muligt at forhandle individuel skatteprocent for koncerner i Novos størrelsesorden.

Den manøvre betyder altså et tab på op til fem millioner om året, gældende fra 2009. Selskabsskat afregnes nemlig på baggrund af indkomsten tre år tidligere, og udflytningen effektueres først næste år.


Ikke nyt lydfyr ved Buddingecentret

I går i nyhedsmagasinet kunne man høre, at det kan være en besværlig tur at tage til Buddingecentret, hvis man er blind. Der er tre veje der skal krydses, men kun to af dem er udstyret med et bippende lydfyr, og det gør det svært for en blind at orientere sig på det sidste stykke. Men det er ikke sikkert, der kommer et lydfyr lige foreløbig. Politikerne bliver nemlig nødt til at opveje prisen for et lydfyr overfor hvor stort behov der er. Og behovet for flere lydfyr er ikke særligt stort, siger formand for socialudvalget, Erling Schrøder.


Budget: Fronterne ved at trække op

Hit med en skattelettelse eller vi er ude!

Så kort og kontant kan sagen formentlig stilles op, før aftenens videre budgetdrøftelser mellem byrådets syv partier.

Fra den borgerlige side i salen er det et stort og sandsynligvis også fast ønske med en skattesænkning, men de første meldinger fra Socialdemokraternes side går på, at det bliver der nok ikke plads til i år.

Om den borgerlige fløj så vil stille sig tilfreds med andre indrømmelser afhænger blandt andet af, hvor brændende det efterstræbes at forhindre SF og Enhedslisten i at få indflydelse på budgettet.

Repræsentanter fra partierne mødes efter aftenens byrådsmøde, og hvis der stadig er noget at forhandle om, så er der planlagt endnu en runde på mandag.


Rygestop kursus

Rygevaner skal erstattes af andre vaner, hvis man skal gøre sig håb om at holde op. Det siger Eva Fabian der er tidligere storrygere, men nu Rygestopinstruktør.

Over et forløb på seks gange vil man på et rygestop kursus, der afholdes i Søborg, bl.a. få støtte og vejledning gennem hele den proces som et rygestop er.

Eva Fabian der er tilrettelægger af kursuset siger: "Kursuset er lavet på den måde at, for at bryde en vane som det jo er at ryge, der er du nød til at kende dine vaner – hvorfor ryger jeg, - hvornår ryger jeg og hvad er det for nogle behov jeg tilfredsstiller igennem at fyge både fysisk og psykisk og hvordan ændre jeg mine vaner, så jeg kan få nogle nye"

Der holdes Informationsmøde om rygestop kursuset lørdag d. 24. september kl. 16.00 på Søborg Hovedgade 36. Da der kun er et begrænset antal pladser er det en god ide at tilmelde sig på tlf.: 3940 2860


Andet møde på en uge

Den står på integration, ligestilling, cykelstier og fjernvarmeafregning, når Gladsaxe byråd i aften mødes for anden gang på en uge.

Der er 16 punkter på dagsordenen, der bliver sluttet med en diskussion om, hvad parkeringsarealet ved Stengården station skal sælges for. Det er jo her, der skal opføres ungdomsboliger. Det punkt bliver behandlet for lukkede døre.

De 25 byrådsmedlemmers debat om de øvrige 15 emner kan høres direkte her på kanalen fra kl. 18.

Er det ikke et passende tidspunkt, så er chancen der også i morgen fra kl. 9.30. Endelig er det muligt at høre byrådsmødet på vores hjemmeside radiogladsaxe.dk.