Torsdag den 15. September 2005


Budgetdrøftelser fortsætter – Dansk folkeparti ude af forhandlingerne

Årets budgetforhandlinger i Gladsaxe er i fuld gang. Første gang partierne mødtes var i søndags, og i går aftes mødtes partierne så til 2. forhandlingsrunde. Og Dansk folkeparti forlod onsdag aften budgetforhandlingerne.
Socialdemokraterne, venstre, det konservative folkeparti, sf, det radikale venstre og enhedslisten mødes omkring forhandlingsbordet igen på mandag.

Integrationsråd foreslås nedlagt

I den ugentlige politiske kommentar her i Nyhedsmagasinet langede Dansk Folkepartis Klaus Kjær i går ud efter integrationsrådet.
Det er ikke andet end snik-snak og solstrålehistorier, og partiet vil derfor foreslå rådet nedlagt på byrådets oktobermøde.
 
(Hør indslag med Klaus Kjær og integrationsrådets formand Kirsten Schallburg i lydudgaven)

Borgmester beskyldes for at være uambitiøs

Borgmester Karin Søjberg Holst (A) bliver af venstre-byrådsmedlemmet Lone Yalcinkaya beskyldt for at gøre et useriøst arbejde for kommunens kontanthjælpsmodtagere. I en pressemeddelelse tordner Lone Yalcinkaya (V) over borgmesterens manglende ambitioner for at få antallet af kontanthjælpsmodtagere ned. Af borgmesterens budgetudspil kan man se at kommunen vil reducere antallet af kontanthjælpsmodtagere med 132 personer i årene frem til 2009. Men det er slet ikke nok, mener Lone Yalcinkaya. Hun skriver: "Ambitionsniveauet er så lavt, at det er et useriøst stykke arbejde, som er totalt blottet for interesse for kontanthjælpsmodtagernes situation. Dette er et alvorligt problem, som borgmesteren tilsyneladende ikke har nogle ambitioner om at afhjælpe". Borgmester Karin Søjberg Holst svarer i et brev igen på beskyldningerne. Hun udtrykker overraskelse over at Lone Yalcinkaya ikke gjorde opmærksom på sin utilfredshed med ambitionsniveauet, da Socialudvalget – som Lone Yalcinkaya er medlem af – sidste år udarbejdede en række resultatkrav på netop dette område. "Nu mener Lone Yalcinkaya, at resultatkravene ikke er ambitiøse nok, men det mente hun åbenbart ikke, da analysen blev forelagt i Socialudvalget". Der findes ca. 1860 kontanthjælpsmodtagere i kommunen.

Bureaukrati for handicappede

Når man er handicappet risikerer man at skulle kaste sig ud i en hård kamp med bureaukratiet i det sociale system, for at få hjælp. Og det tapper én for energi, fortæller formanden for Handicaprådet i Gladsaxe kommune, Birthe Klamer. "Der skal skrives 7 formularer i otte afdelinger for at få bevilget et dørhåndtag. Der mangler noget på dette område i Gladsaxe kommune."

Nye og gamle skinner

Midt i diskussionen om det gamle skinnenet i Danmark vil amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen nu også have nye skinner på banen.
Det er letbanen på tværs gennem amtet fra Lundtofte i nord, gennem Gladsaxe til Glostrup i vest, der bør tænkes ind i den samlede trafikplanlægning og –investering i Danmark.
Anslået 70% af amtets borgere vil gerne have en sådan letbane. 52.000 vil hver dag bruge den, og bilkøerne på ring 3 og motorring 3 vil blive mindre. Desuden vil letbanen skabe bedre muligheder for byudvikling langs ring 3, fordi den vil gøre det mere attraktivt at forny ældre erhvervsområder og dermed skabe plads til flere boliger, hedder det i amtsborgmesterens argumentation overfor folketingets trafikudvalg.