Mandag den 19. September 2005


Valgmøde til ældreråd

Man skal nok kikke langt efter balloner, klappølser og højtråbende fangrupper, når de 12 kandidater til det kommende ældreråd i dag stiller sig op til det første af tre valgmøder.
Det sker på omsorgscentret Kildegården i Søborg og kommer til at foregå under ordnede og rolige forhold, siger valgkoordinator og ældrekonsulent Lisbeth Sørensen: "Kl. 14 kommer de 12 kandidater og fortæller på omkring fem minutter, hvad de hver især står for. Det tager vel en times tid, og så er mulighed for spørgsmål og debat med tilhørerne".
Næste valgmøde er tirsdag 27. september på Bakkegården og sidste møde inden selve valget 6. oktober er på Gyngemosegård 29.september.

Idræt i klemme

"Idrætten er nærmest usynlig i de endelige love vedrørende strukturreformen, og det er endnu ikke afklaret, hvad der skal ske med de midler, som amterne tidligere har givet idrætten".
Det sagde Lars Abel, konservativ formand for det politiske udvalg i Københavns amt, der blandt andet har idrætten som ansvarsområde, på en konference forleden om idrættens fremtidige placering.
"Det er afgørende at få placeret idrætten i den nye struktur, for ellers risikerer vi, at mange års arbejde indenfor idrætten går tabt", mener Lars Abel og henviser til det hidtidige brede tværkommunale samarbejde, blandt andet indenfor handicapidrætten.
Sammen med idrætsorganisationerne i amtet har udvalgsformanden nu skrevet til kulturministeren for at få klarhed over idrættens fremtid.

Mænd strømmede ud fra indbrud

En 72-årig kvinde fra Høje Gladsaxe fik sig noget af en overraskelse og forskrækkelse, da hun torsdag ville lukke sig ind i sin lejlighed.
For knapt havde hun fået åbnet døren, førend en mand kom fræsende ud og puffede hende til side. Da kvinden igen ville ind i lejligheden, kom endnu en mand drønende og skubbede til kvinden for derefter at forsvinde.
Den 72-årige turde dog ikke igen forsøge sig med at komme ind, men fik i stedet tilkaldt politiet.
Fra lejligheden var stjålet smykker, valuta og porcelænsfigurer.
Mændene beskrives som mørke, denne ene 165-170 cm, kraftigt bygget. Den anden 180 cm og slank, og Gladsaxe politi hører gerne fra eventuelle vidner.

Valgdebat på flere sprog

De etniske minoriteter i Gladsaxe skal også have mulighed for at følge med i debatten frem mod kommunalvalget til november, mener SF i Gladsaxe, som derfor nu har
oversat sine mærkesager til de tre største indvandrersprog: arabisk, urdu og tyrkisk:
"Fordi vi mener det her med integrationen alvorligt. Vi tror på, at man selv skal gøre en indsats også, det kan ikke nytte noget, vi siger, at alle skal engagere sig i demokratiet i kommunen, hvis de ikke har mulighederne for det. For os er det utroligt vigtigt også at være med og sige "I er faktisk velkomne, vi vil gerne have jer med". Vi kan ikke regne med, at folk bare går hen og lærer dansk, før vi giver dem et grundlag for det. Så hvis de nu læser vores mærkesager, og hvis de andre partier også følger med, så er det er grundlag for, at de kan engagere sig videre og begynde at forstå hvad debatten drejer sig om", siger Andreas Røpke, konstitueret formand for SF i Gladsaxe.
Oversættelserne kan foreløbig ses på partiets hjemmeside og når vi nærmer os valget, vil de også blive lagt frem på bibliotekerne.

Miljøpris til Børnehaven Birkehaven

Børnehaven Birkehaven vinder i år Daginstitutionernes miljøpris i Gladsaxe Kommune:
Prisen der består af et miljødiplom samt en udendørs skulptur tildeles Børnehaven for ved siden af en stor aktiv miljøindsats, også at have gjort sig særlige bestræbelser for børnenes sundhed. For eksempel starter dagen i Birkehaven med en løbetur for alle, børn såvel som voksne. Og udover morgenløbeturene er det i det forløbende år også blevet til en sansehave og en kogebog om sund mad.
Med i opløbet om miljøprisen var daginstitutionerne Kongshvile, Mosen, Mælkevejen og Bagsværd børnehave.
Daginstitutionernes miljøpris vil af borgmesteren blive overrakt Birkehaven ved et arrangement på onsdag kl. 10.30 i rådhushallen.

Borgmestergymnastik

I dag kan man opleve en borgmester bevæge sig væk fra sine vante rammer og ind i gymnastikkens verden. Borgmester Karin Søjberg Holst, skal nemlig stå i spidsen, når alle ansatte på Rådhuset kaster sig ud i en omgang morgengymnastik. Gymnastikken markerer starten på den såkaldte miljøuge, som har til formål at sætte fokus på miljø og sundhed. Hele ugen vil der være en lang række sunde, miljørigtige og oplysende aktiviteter for borgerne, og man kan se det fulde program på kommunens hjemmeside.