Tirsdag den 20. September 2005


Budgetforlig på plads

I nat blev der indgået politisk budgetforlig i Gladsaxe. Og selvom det er valgår, og de enkelte partier måske har behov for at markere sig individuelt, så er der tale om et bredt forlig, hvor hele fem partier er med, nem Socialdemokraterne, Radikale, SF, Venstre og Konservative.
Forliget baserer sig i store træk på det udspil, borgmesteren kom med for præcis en måned side. Det betyder blandt andet, at der ikke bliver tale om nogen skattenedsættelse i denne omgang.
Kun Dansk Folkeparti og Enhedslisten er ikke med i forliget.
 
(Hør indslag med Karin Søjberg Holst (S) og Emilce Nielsen (Ø) i lydudgaven)

Indbrud kommunen rundt

Fladskærme, bærbare computere og smykker er i høj kurs, når det gælder indbrudstyves foretrukne koster.
Ved en stribe indbrud den seneste uges tid i forskellige kvarterer i Gladsaxe er det i hvert fald et gennemgående træk, at det netop er de tre kategorier, tyvene er gået efter.
På Blomstermarken i Søborg blev et kældervindue knust, så hasperne var lige til at gå til. På Krogshøjvej i Bagsværd blev en rude listet af, så tyvene let kunne komme ind og ud. En alarm skræmte tyve væk under et indbrud på Knuds Allé i Buddinge-området. Endnu en villa på Krogshøjvej fik besøg af tyve, der gik igen tomhændede, dog først efter lige at have knust en rude. En stuelejlighed på Ejsingvej i Mørkhøj fik besøg af to tyve, som blev observeret af et vidne. Vidnet forfulgte en af gerningsmændene, der dog slap væk. Begge tyve beskrives som værende omkring 20 år, mørke og 180 – 185 cm høje.

Mobilt marked sætter fokus på miljøet

Som de første fik beboerne i Torveparken i går besøg af en 11 meter lang interaktiv udstillingsvogn, hvor kritiske forbrugere, børn og barnlige sjæle kunne teste deres viden om miljømærker og varedeklarationer. Udstillingsvognen er en del af et stort mobilt marked med et væld af aktiviteter, der har det til fælles, at de skal gøre folk opmærksomme på miljøet, og i dag kl 16 gæster markedet Værebroparken. Det mobile marked ankommer til Søborg Torv i morgen og Høje Gladsaxe torsdag. Alle dage fra kl 16.

Ny film om Gladsaxe Kirkegård

Det bliver nu muligt at få et indblik i Gladsaxe kirkegårds historie. Efter stort ønske fra kirkegårdsbestyrelsen er der blevet lavet en film om stedet der udover at være historiske oplysende også skildre stemningen og årstidernes skiften på kirkegården.
Kirkegårdsleder Dick Kreinøe fortæller her om baggrunden for og tilblivelsen af filmen. "Baggrunden for at vi har lavet den, er at vi i år 2000 modtog Gladsaxes forskønnelsespris, hvor der medfulgte en lille portion penge. Dengang blev vi spurt om hvad vi ville bruge pengene til og da havde vi et ønske om at lave en lille folder der handlede lidt om de historiske personer der ligger begravet på Gladsaxe kirkegård. Men det har så udviklet sig siden hen. Det blev diskuteret i kirkegårdsbestyrelsen og så kom ideen om at lave en film som handlede om nogle af de samme ting. Og det arbejdede vi så seriøst på. Ideen er at filmen skal handle både historisk om kirkegården, hvordan den ser ud, hvilke gravstedstyper vi har, årstiderne og arbejdsgangene. Så det både er en oplysende men også en stemningsfilm. Det syndes vi er lykkes for os og vi er rigtig glade for den".
Filmen kan fra slutningen af næste måned købes for et beskedent beløb på Gladsaxe Kirkekontor og vil i løbet af vinteren kunne hentes gratis ned fra Gladsaxe kirkes hjemmeside som for tiden er under udarbejdelse.