Onsdag den 21. September 2005


Bred budgetaftale

Mandag aften blev der indgået budgetforlig i Gladsaxe.
Igen i år endte budgetforhandlingerne med en bred aftale mellem fem ud af byrådets syv partier, socialdemokraterne, venstre, det konservative folkeparti, sf og det radikale venstre. Og det er en budgetaftale, som opererer med en uændret skatteprocent, og som lægger op til en række undersøgelser på daginstitutionsområdet.
F.eks. skal der ses nærmere på mulighederne for at tilbyde mad til alle børn i Gladsaxes daginstitutioner og for en tilpasning af daginstitutionstaksterne.
Forligspartierne er også enige om, at der skal gøres en aktiv indsats for borgernes sundhed, bl.a. skal der udarbejdes konkrete forslag til et sundhedscenter og genoptræningsfaciliteter. Kravene til det faglige niveau i folkeskolen skal skærpes og der skal fokus på lærernes sygefravær. Og den foreslåede udskydelse af cykelstiprojektet på Vandtårnsvej er droppet, så første etape gennemføres næste år og 2. etape i 2009.
Det kommunale budget bliver endeligt vedtaget den 12. oktober i byrådet.
 
(hør kommentarer til budgetaftalen fra venstre, det konservative folkeparti, socialistisk folkeparti og det radikale venstre i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)