Fredag den 23. September 2005


Brødrister skyld i brand

Det var formodentlig en tændt brødrister, der var skyld i en brand i Høje Gladsaxe 10 på 3. sal kl. 5 her til morgen.
Brødristeren havde brændt sig igennem en skænk og havde udviklet en del røg, hvorfor lejlighedens to beboere blev kørt til observation for røgforgiftning.
Gladsaxe brandvæsen kom med det helt store opbud til branden pga. de mange nabolejligheder, men der skete heldigvis kun skader i den ene lejlighed, og ingen andre kom til skade.

Ejendomsvurderinger uden lokale hensyn

Siden de lokale vurderingskredse blev nedlagt i 2002, er ejendomsvurderingerne blevet sat fra centralt hold i skattevæsnet.
Grundejerne har derfor ekstra god grund til at tjekke vurderingerne, hvor der, efter en tidligere vurderingsmands mening, ikke bliver taget tilstrækkeligt hensyn til lokale forhold.
Det kan fx dreje sig om kvarterer, hvor der er gang i et generationsskifte, og hvor en enkelt nyrenoveret ejendom kan skævvride vurderingerne for resten af området.
Men også beboere i helt op til 100 meters afstand fra motorring 3 bør være opmærksomme og allerede nu gøre sig klar til at klage, mener tidligere vurderingsformand i Gladsaxe, Jens Rahr.
De nye ejendomsvurderinger lander på ejernes borde i oktober måned.
 
(hør indslag i lydudgaven)

Nyt tilbud til unge med psykiske eller sociale problemer

Unge med psykiske eller sociale problemer i Gladsaxe Kommune har nu fået et sted at mødes.
I ungdomstilbudet "Kildevældet" kan de unge helt uforpligtende og anonymt mødes, og det adskiller sig fra andre ved at være et samværstilbud og ikke et behandlingstilbud. Rie Nielsen og Marianne Groule der er medarbejdere på projektet fortæller. "Det er et tilbud til unge mennesker i kommunen primært i aldersgruppen 18-30 år, men er man ældre, er man også velkommen. Det er unge mennesker, som kendetegnes ved, at de synes, deres ungdom er anderledes end så mange andres, den er måske lidt mere problematisk. De synes ikke, de har samme interesser som andre, og det kan være man har nogle psykiske problemer. Det er et værested og det handler om aktiviteter og socialt samvær. Det er de unge mennesker, som selv skal være med til at definere, hvad det er, vi skal lave. Vi er så to medarbejder som er tilknyttet som tovholdere, men det er ikke os der bestemmer, det er de unge som kommer her. For øjeblikket har vi ca. otte, der kommer her, og det er vigtigt at sige, at det her er et frivilligt sted, man er anonym, men vi vil selvfølgelig gerne vide hvad folk hedder for så er det lidt lettere at være sammen. Man kan komme når man har lyst og man er ikke bundet til at komme. Vores åbningstid er fra kl. 13.00 til 16.00 om onsdagen, men der er ingen der siger at man skal stille her kl. 13.00 og der er heller ikke nogen der siger at man skal gå hjem præcis kl. 16.00. Det bestemmer man selv.

Tyveri fra skole

13 bærbare computere og en projektor er på mystisk vis forsvundet fra Egegård skole i Gladsaxe.
Computerne opbevares udenfor skoletid i et lokale med to låse og en rumføler med alarm.
Alligevel er det forrige torsdag lykkedes tyve at slippe af sted med de mange computere, formentlig i tidsrummet 16 til 22.30.
"Rummet er sikret efter alle kunstens regler, så tyveriet må involvere nogen med insiderkendskab til forholdene på skolen", siger risikokoordinator i Gladsaxe kommune, Gert Jensen, til Nyhedsmagasinet.
Gladsaxe politi efterforsker nu sagen sammen med skolen.

Miljø på skoleskemaet

Den almindelige undervisning på Søborg skole har måttet vige til fordel for miljøet i denne uge.
Skolen har haft besøg af Den Grønne Karavane, et projekt, som skal få 3.- 6.klasserne til at
interessere sig mere for miljøet. Og omkring 150 elever har de seneste dage været optaget af forskellige grønne aktiviteter. Der er blevet lavet skrammelkunst og plantet æbletræer, eleverne har været på et miljøorienteringsløb - og i skolekøkkenet stod den på økologiske
pizzaer og frugtsalater.
Skoleprojektet Den Grønne Karavane er et samarbejde mellem de grønne guider i Gladsaxe og nabokommunerne.