Mandag den 26. September 2005


Det ultimative rostadion

Bredere robaneområde, nye startmaskiner ved Nybro, storskærme i farver, overdækkede tilskuerfaciliteter og etablering af overnatningsmuligheder, køkken og kantine til 35 personer.
Sådan lyder nogle af ønskerne til det ultimative rostadion, anno 2005.
Tankerne og ideerne til det ultimative stadion er udviklet af planchef i Team Danmark Birger Kyhl. Han sidder også med i bestyrelsen for I/S Rostadion Bagsværd Sø. Det er da også i den sammenhæng, at den 18 punkter lange ønskeseddel i første omgang bliver præsenteret. Det sker på et møde i denne uge.
Udover førnævnte punkter, så indeholder listen blandt andet ønsker om en opgradering af dommertårnet med alle former for elektronisk udstyr, en følgebådsbane til TV-katemaran, etablering af pressefaciliteter med alt, hvad dertil hører, værksteder, aflåste opbevaringsmuligheder for både og materiel.
Således altså nogle af tankerne for det ultimative rostadion, der vil koste mange mange millioner at udføre.
Regningen skal sendes til nogle af dem, der allerede i dag er bidragydere plus et par nye.
Birger Kyhl forestiller sig, at staten, Københavns kommune, Gladsaxe kommune, Lyngby-Taarbæk kommune, lokale- og anlægsfonden, Team Danmark og private investorer alle bør være økonomiske interessenter.
Som nævnt bliver visionerne om det ultimative stadion drøftet i rostadions bestyrelse i denne uge.

Sanktioner mod sort arbejde

På to ud af tre pizzeriaer i Gladsaxe var der fusk med de ansattes forhold, afslørede en told og skat-razzia, som vi omtalte i Nyhedsmagasinet i sidste uge.
Nogen fik udbetalt dagpenge, andre modtog sociale ydelser og atter andre var familie eller venner, der arbejdede gratis.
"Vi har ikke de store sanktionsmuligheder i form af at udstede bøder fx Men vi kan gentage besøget, vi kan varsle, at en eventuel spiritusbevilling kan mistes, at virksomheden ikke mere kan modtage personer i offentligt støttede job, pålægge dem at føre logbog over de ansatte og endelig ramme dem ganske hårdt skattemæssigt, hvis det ligningsmæssige afslører uregelmæssigheder",
fortæller juridisk direktør Frede Mølgaard, der også er chef for den aktionsgruppe fra Gladsaxe kommune, der har deltaget i razziaerne, om konsekvenserne for de enkelte restauranter og pizzeriaer.
For ansatte, der modtager sort betaling, kan der blive tale om at blive smidt ud af A-kassen, hvis de er medlem af en sådan. For folk på kontanthjælp er der to sanktionsmuligheder; enten at hjælpen helt bliver stoppet, eller at den reduceres med en tredjedel over en tre-ugers periode.

Hvor mange butikker vil vi have?

En åbning i kommuneplan 2005 for Gladsaxe til etablering af dagligvarebutikker udenfor bydelscentrene har resulteret i en række ansøgninger om enten udvidelser af eksisterende butikker eller bygning af nye.
Foreløbig ligger der fem forespørgsler og ansøgninger. Rema har kig på butikker både omkring Maglegårds Allé og ved Stengårds Allé. Netto har et godt øje på en etableringsmulighed ved Stengård station. Og Lidl har tidligere været interesseret i at omdanne Buddinge Trælast til blandet bolig og butik.
Den store interesse fra købmændenes side betyder formentlig nu, at borgerne bliver spurgt til behovet for dagligvareforsyningen i de enkelte kvarterer.
I første omgang skal en mulig annoncering efter ideer og forslag diskuteres på økonomiudvalgets møde i morgen.

Badmintonklub: Problematisk fordeling af banetimer

Utilfredshed med fordelingen af timer på Gladsaxes Idrætsanlæg.
Banetimerne bliver i dag fordelt mellem foreningsidrætten og den åbne idræt for en sæson ad gangen og idrætsforeningerne får tildelt banetid ud fra et samlet antal udøvere.
Og dét er problematisk, mener Gladsaxe-Søborg Badmintonklub, der på trods af en markant medlemsfremgang sidste sæson, ikke kunne få flere timer på banerne:
"Jamen hvis det stod til os, så skulle der i den kommunale forvaltning ændres på, hvad der går til foreningsidræt og til åben idræt. Vi mener, at når vi har en stor medlemsfremgang, så burde det også medføre flere timer til foreningsidrætten, i stedet for, at det er det samme timeantal, der bliver uddelt til foreningsidræt, på trods af, at der er medlemsfremgang totalt set", siger Kristian Boye Nielsen fra Gladsaxe-Søborg Badmintonklub.

Naturfredningsforening sætter fokus på kulturarv

Danmarks Naturfredningsforenings lokalkomité i Gladsaxe vil på sit årsmøde i næste måned sætte fokus på en, mener foreningen, væsentlig del af vores kulturarv.
Københavns Befæstningsanlæg er nemlig under stigende pres fra byggeivrige interessenter, vurderer Naturfredningsforeningen. Eksempelvis gav Kulturarvstyrelsen i foråret dispensation til at bygge ved Buddinge Batteri, og Det danske filminstitut har fra næste år opsagt sit
lejemål på Bagsværd Fort:
"Vi mener, synliggørelse er den sikreste vej, hvis vi skal bevaret de her ting i fremtiden. Vi må jo konstatere, at befæstningsanlæggets fire elementer her i kommunen henligger ganske usynligt for de fleste. Gladsaxe Fort ligger nede ved en motorvejskrydsning, Buddinge Batteri i et villakvarter, hvor formentlig inden, ikke engang jeg indtil for nylig, kender til det. Tinghøj Batteri er en del af virksomheden Dyrup og bliver i dag brugt til lager eller andre ting og er fuldstændigt utilgængeligt, og Bagsværd Fort er heller ikke tilgængeligt, fordi det er udlejet til Det danske filminstitut", siger Kurt Loftkjær fra Danmarks Naturfredningsforenings lokalkomité i Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)