Tirsdag den 27. September 2005


Mange henvendelser i voldtægtssag

Gladsaxe politi har fået en del henvendelser fra offentligheden efter voldtægten af en 16-årig pige ved Bagsværd station fredag aften ved 23.30-tiden.
Tre danske unge mænd i 16-18-årsalderen holdt pigen fast, mens en fjerde, ifølge pigens forklaring, voldtog hende. En femte, der beskrives som værende mørkere i huden, forsøgte at stoppe voldtægten.
De fem unge var med samme tog fra København som pigen og steg formentlig på enten ved Kildebakken station eller Vangede. To af dem bar en kasse øl mellem sig.
Fire mand fra Gladsaxe politis afdeling A var i går i gang med at gennemgå henvendelser fra vidner og gennemse videooptagelser fra stationerne på Farum-linjen.
Ved redaktionens slutning var der endnu ikke afgørende nyt.

1 års fængsel samt udvisning af landet for røveri

En 22-årig thailandsk mand blev i går dømt for røveri i Lokalbrugsen på Rybjerg Alle. Retten i Gladsaxe, idømte manden 1 år fængsel med efterfølgende udvisning af landet.
Manden erkendte sig skyldig i røveriet der fandt sted den 1. juli. Han forklarede til retten, at han sammen med en bekendt fra det kollegium hvor han boede, havde aftalt at begå røveriet. Og at det var ham selv der havde fået ideen til røveriet, idet han manglede penge til huslejen. De havde ikke på forhånd aftalt, hvordan de skulle udfører røveriet, kun at der ikke skulle komme nogen til skade. Medgerningsmanden som er under mistanke for flere røverier i kommunen, havde været bevæbnet med et oversavet jagtgevær, mens tiltalte havde taget en kniv fra køkkenskuffen på kollegiet. I Brugsen var den 22-årige løbet hen til kassen, hvor han truede medarbejderen til at udlevere pengene, i mens havde medgerningsmanden truet sig til pengene ved postekspeditionen samme sted. Og de var efterfølgende stukket af på knallert. Udbyttet der var på ca. 22.000,- havde de ifølge tiltalte nået at bruge inden de blev pågrebet af politiet.
Manden modtog fængselsdommen, men ankede udvisningen til landsretten.

Kommunerne passer ikke godt nok på naturen

Kommunerne vil ikke være gode nok til at administrere beskyttelsen af miljøet. Sådan lyder vurderingen fra Danmarks Naturfredningsforening, som forudser store problemer, når kommunerne i forbindelse med kommunalreformen overtager ansvaret for stort set hele natur- og miljøområdet fra amterne. "Jeg kan godt frygte, at vi i den første årrække efter strukturreformen vil opleve nogle tilladelser til byggeri, som vi må lære at leve med i 50-100 år, før de bliver revet ned igen", siger præsidenten i Danmarks Naturfredningsforening, Poul Henrik Harritz. Han har registreret mange eksempler på, at kommunerne har en tendens til at vægte lokale arbejdspladser, vækst og idémagere højere end det langsigtede hensyn til naturen. Regeringen og Dansk Industri mener til gengæld, at kommunalreformen, der træder i kraft 1. januar 2007, vil styrke natur- og miljøindsatsen.

Røveri mod Fakta

Fakta på Stengårds Allé i Gladsaxe blev fredag kort efter lukketid kl. 20 udsat for væbnet røveri.
To maskerede mænd med knive trængte ind i butikken. Den ene truede en medarbejder i kassen til at udlevere 3.000 kroner. Den anden røver jog en anden ansat hen på kontoret og tvang ham til at åbne pengeskabet. Herfra blev taget 24.000 i kontanter, som blev skovlet ned i to sportstasker.
Denne røver beskrives som sort, omkring 170-175 cm høj og spinkel af bygning. Den anden mørk, ca. 180 cm høj, almindelig af bygning. Begge anslås til at være mellem 20-25 år.
De forsvandt i en mørk bil, formentlig en golf, hvor nummerpladen bagpå var monteret i højre side, omgivet af små blå diodelys.
Oplysninger til Gladsaxe politi på 39691448.

Det radikale venstre: Stop for historieløsheden

Hovedparten af Gladsaxes batterier og forter er i en miserabel forfatning, og nu må
kommunen gøre noget, lyder det fra det radikale venstre.
Der ligger i alt fire batterier og forter i Gladsaxe, de er en del af Københavns
Befæstningsanlæg, og som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så frygter Danmarks
Naturfredningsforenings lokalkomité, at deres eksistens er kommet under pres fra byggeivrige
interessenter. Og at en væsentlig del af vores kulturarv dermed går tabt.
Arne Hermann, det radikale venstre:
"Når vi i det radikale venstre går til valg, så er det bl.a. på at vi skal sige STOP for den historieløshed, som har præget denne kommune. Magthaverne eller beslutningstagerne har i 9 ud af 10 tilfælde sagt "alt hvad der er gammelt, det er noget bras, det skal væk". Der er dog det lyspunkt, at man for et par årtier siden tog en rask beslutning om at overtage Gladsaxe Fort. Det har været på private hænder og været forfærdeligt tilgroet og misligeholdt osv. Og så har man ordnet det i 70´erne og fået det til at blive pænt og ordentligt, så alle kan komme rundt og se på det. Til gengæld tør man nok sige, at de tre andre, Bagsværd Fort, Buddinge Batteri og Tinghøj Batteri er i en meget miserabel forfatning. Og det er en skandale. Men det er jo ikke specielt kommunens skyld, det er jo staten og andre. Men nu er chancen der, i hvert fald for de 2´s vedkommende, Tinghøj Batteri ligger jo på Dyrups grund. Og kommunen skal altså tage hånd om det, og det er sidste øjeblik", siger det radikale venstres Arne Hermann.