Torsdag den 29. September 2005


DF: Plads til både skattelettelser og forbedringer for de ældre

Trods usikkerhed om kommunens økonomi de kommende år er der stadig plads til både
skattelettelser og markante forbedringer af de ældres forhold, vurderer dansk folkeparti i
Gladsaxe.
I sit ændringsforslag til budgettet lægger partiet op til en skattenedsættelse på 0,1 procent, taksten for tøjvask og linnedservice skal føres tilbage til den gamle ordning og den årlige
effektiviseringsgevinst på 5 mio. på visitationen skal resultere i direkte serviceforbedringer for de ældre, foreslår dansk folkeparti, der også mener at man skal opgive uddybningen af
robanerne på Bagsværd Sø og droppe planerne om at opføre et nyt bibliotek i Bagsværd:
"Vores ændringsforslag dokumenterer, at vi skaber en bedre kassebeholdning i årene fremover end forligspartierne, så selv med forbedringer af de ældres forhold og selv med en skattenedsættelse er vores budget mere fremtidssikret rent økonomisk end forligspartiernes forslag er", siger Klaus Kjær fra dansk folkeparti.
 
(læs dansk folkepartis ændringsforslag her på hjemmesiden)

Novo betaler for ekstra udledning

Efter mere end tre års tovtrækkeri har Novo Nordisk i Bagsværd nu indvilget i at betale en ekstraregning på små ti millioner kroner for større udledning i kloaknettet.
Novo har sammen med Novozymes fået øget udledningen til det fælles kloaknet, så de to firmaer hvert år kan udlede 320.000 m3 vand samt 55 ton kvælstof og 15 ton fosfor.
De ekstra mængder koster næsten ti millioner at rense, men Novo har længe næret tvivl om, hvor vidt kommunerne overhovedet havde ret til at kræve mere ind af den grund.
En begrundet tvivl. For med de hidtil gældende vedtægter på området, så har Gladsaxe kommune faktisk ikke haft den rettighed. Til gengæld har Gladsaxe selv skullet betale gildet til det fælleskommunale rensningsanlæg.
Kun ved en vedtægtsændring vil det være muligt for kommunen at sende regningen videre.
Den ændring er på vej, men er i forhold til Novo-problematikken nu på det nærmeste overflødig, idet selskabet netop i et brev til Gladsaxe kommune har meddelt at ville betale for den ekstra udledning.

Fra bryllup til checkfalskneri

En venskabelig chat via internettet med en mand i Ghana koster nu en 45-årig kvinde en sigtelse fra bedrageriafdelingen ved Gladsaxe politi for dokumentfalsk og forsøg på bedrageri.
Venskabet mellem kvinden og den afrikanske mand har gennem længere tid udviklet sig så nært, at kvinden uden skrupler lånte eller forærede ham 60.000 kroner. De to gik ifølge kvindens forklaring i giftetanker, så om det var det ene eller det andet, kunne gå ud på et.
Så langt så godt.
Kæden knækker imidlertid i denne uge, hvor kvinden forsøger at indløse fire checks på i alt 40.000 Euro. Checks, som Ghaneseren har sendt til hende og bedt om at få udbetalt. De 20.000 skulle hun selv beholde, den anden halvdel skulle overføres til hans konto i Ghanas hovedstad Accra.
Checkene forsøges indløst i to banker, der dog først gerne lige vil tjekke dem nærmere. Det sker mandag i denne uge. Samme dag konstaterer bankerne, at begge checks er falske. Tirsdag møder kvinden op i den ene bank, som tilkalder politiet, der anholder den 45-årige kvinde.

Kommunalreform begrænser nærdemokratiet

Det er løgn når regeringen og aftalepartiet Dansk Folkeparti påstår, at kommunalreformen bevarer den decentrale offentlige sektor, det siger det socialdemokratiske amtsrådsmedlem Preben Andersen. "Det er forblommede ord. Der er tale om den største centralisering i nyere dansk historie. De lokale politikeres muligheder for at prioritere og på at påvirke udviklingen bliver begrænset". Kommunalreformen træder i kraft den 1. januar 2007.

Debat om fremtidens venskabsbyarbejde

660 personer fra Gladsaxe var sidste år på besøg i en af kommunens venskabsbyer.
Målet er, at endnu flere borgere bliver engageret i venskabsbysamarbejdet. Men hvordan?
Det er dét repræsentanter for foreningerne, klubberne og byrådet skal diskutere i aften.
De inviterede er alle sammen på en eller anden måde aktivt involveret i venskabsbyarbejdet, og de skal nu komme med deres bud på, hvordan man kan udvide aktiviteterne og eventuelt få kontakt med nye målgrupper. Og om kommunen kan gøre mere for at yde støtte, udover at give tilskud til rejser og arrangementer, så en større kreds af borgere får kontakt med en
venskabsby. Gladsaxe har i dag 17 af slagsen, bl.a. i Grønland, Japan, Kroatien, Estland og hele Norden. Den første venskabsbyaftale blev indgået med Solna i Sverige i 1952, og nu er det så blevet tid til at tage venskabsbyarbejdet op til fornyet revision.