Tirsdag den 4. April 2006


Flere børn bliver deprimerede

Børn og unge i Gladsaxe får - ligesom deres jævnaldrende i resten af landet - i stigende grad depressioner. Overlæge Bent Kawa fra børne- og ungdomspsykiatrisk center i Glostrup, der dækker Gladsaxe kommune, fortæller: "Vi har en voldsom stigning i antallet af børn og unge med depressioner hos os. Det skyldes to ting, tror jeg. For det første skyldes det, at vi er blevet mere opmærksomme på, at børn og unge kan få depressioner og for det andet, at børn og unge i dag lever en meget stresset tilværelse med store individuelle krav om udseende og karriere. Og stress er en af de store årsager til depressioner".

Mere frit skolevalg

Antallet af forældre der vælger en anden skole end distriktsskolen til deres barn ved skolestart er det største i flere år. Det viser det foreløbige resultat af indskrivningen til
børnehaveklassen.
I alt 182, svarende til 27 procent, har benyttet sig af det frie skolevalg, fortæller formand for børne- og undervisningsudvalget, Trine Græse, socialdemokraterne: "Det kommer ikke specielt bag på mig. Jeg tror nu heller ikke vi kommer højere op, fordi det er stadigvæk væsentligt for forældrene at det er i nærområdet og sammen med kammeraterne fra børnehaven".

Røveri mod kiosk

NH-kiosken på hjørnet af Buddinge Hovedgade og Vibevænget i Bagsværd blev søndag aften udsat for røveri.
Tre unge drenge bankede kort efter lukketid kl. 20 på bagdøren og trængte efterfølgende ind i kiosken. Her truede de ekspedienten med noget, der godt kunne være pistollignende, som han senere forklarede til politiet.
De tvang ham ud i et kølerum, hvor han blev låst inde med ordene; "hvis du ringer til politiet, så bliver du skudt".
Derefter tog de tre drenge for sig af retterne, som bestod af dagens omsætning fra tips, lotto og almindeligt kiosksalg. Af 100 kartoner cigaretter, 36 flasker cognac, en kasse fyldt med skrabelodder samt et nogle stakke taletidskort.
To af drengene var klædt helt i sort tøj, den tredje med grøn regnfrakke. En var lys, en anden mørke, mens der ikke foreligger nærmere om den sidste.
Ekspedienten mente at høre en bil på et tidspunkt, og politiet søger vidner, der eventuelt har set sorte plastiksække blive båret ud i en ventende bil, eller observeret anden aktivitet ved kiosken lige efter kl. 20 søndag aften.

Tricktyveri mod ældre ægtepar

Et ældre ægtepar, boende i en stuelejlighed på Bagsværd Hovedgade, er i weekenden blevet udsat for et af de efterhånden berygtede tricktyverier.
To mand af udenlandsk herkomst, som politiet beskriver det, ringede ved 19-tiden på hos ægteparret. Da de lukkede op, gik de to mænd ind i lejligheden, mens de snakkede om at få lov at aflevere en nøgle til en overbo.
Det ældre par blev forvirret, men fik dog efterhånden verfet mændene ud.
Senere fandt parret ud af, at der under tumulten var blevet fjernet kontanter fra en pung og måske også andre steder fra. Det var ikke helt gjort op ved anmeldelsestidspunktet.
Men altså. Hold selv godt øje med, hvem døren bliver åbnet for, og hold måske specielt øje med ældre medborgere.

Flere medlemmer til dansk folkeparti

Dansk folkeparti i Gladsaxe er blevet større.
I løbet af det seneste års tid har partiet oplevet en medlemsfremgang på ca. 25 procent:
"Selvfølgelig har den nuværende krise gjort at vi får medlemmer. Men vores medlemstilgang har været jævn hele året. Og det glæder os rigtigt meget, at det ikke kun er enkeltsager der gør, at vi bliver flere og flere. Mange af de nye medlemmer giver udtryk for, at det er vores faste politik og dét, at man kan stole på dansk folkeparti, der gør at de melder sig ind", fortæller Kristian Niebuhr, formand for dansk folkeparti i Gladsaxe.

Politimand dømt for uden tilladelse at går ind i ekskonens hjem

En politimand fra Gladsaxe blev forleden idømt 2 dagbøder a 300,- for uberettet at have skaffet sig adgang til sin ekskones hjem.
Manden som var fraflyttet det fælles hjem i maj 2004, havde i forbindelse med bodelingen, ikke været tilfreds med den vurdering, som en ejendomsmægler hyret af ekskonen havde takseret huset til. Han var derfor på et tidspunkt hvor ekskonen ikke var hjemme, gået ind i huset med en af ham hyret ejendomsmægler for at få en ny vurdering. En handling som Retten i Gladsaxe altså mente skulle koste politimanden 600 kroner.