Onsdag den 5. April 2006


Kritiske øjne på journalistik

’Når medierne tager magten’ er titlen på en bog, der ifølge foromtalen tegner et billede af journalistik, når den er værst og får store dele af samfundet til at danse efter de falske toner fra den journalistiske pibe.
Bogen gennemgår den journalistik, der blev udført i kølvandet på Vadstrupgård-sagen og giver et indblik i, hvordan en myte blev skabt.
Bogens forfatter er Finn Held, som er gæst i programmet Den varme stol, der i dag sendes kl. 7.30 og igen kl. 17.30.
 
(hør interview i lydudgaven)

Selvhjælpsgrupper til kroniske patienter

Sundhedsstyrelsen har givet otte millioner kroner i støtte til en forbedret indsats overfor de halvanden million danskere, der lider af en kronisk sygdom. Pengene skal bruges på at skabe selvhjælpsgrupper, hvor patienter bliver uddannet til at hjælpe andre patienter med at genvinde magten over deres liv fra deres kroniske sygdom. Ideen stammer fra USA og har netop været afprøvet i et pilotprojekt for første gang i Danmark her i Københavns Amt. Formand for amtets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg, Nina Berrig fortæller: "Mange folk kan godt føle sig lammede ved tanken om de ubehag og skavanker, der følger med, når man får en kronisk sygdom. I den situation betyder det utrolig meget, at man kan være sammen med andre, der er i samme båd, og på den måde holde gejsten oppe og lære af hinanden. Projektet går kort sagt ud på at patienterne skal styrke hinanden til at få den bedst mulige hverdag". Nina Berrig, regner med at patientuddannelsen vil blive en stor succes. Det er nu op til de enkelte kommuner i amtet at søge penge hos sundhedsstyrelsen til opstart af nye selvhjælpsgrupper.

Nyt integrationsråd udpeges i aften

Der er teater, integration og legepladser på dagsordenen når byrådet i aften mødes på
Rådhuset.
Her skal politikerne bl.a. udpege medlemmerne af det nye integrationsråd.
12 kandidater stillede op til det vejledende valg i starten af marts måned, og dermed går kabalen lige akkurat op, for der skal nemlig vælges 6 medlemmer og 6 stedfortrædere. Derudover har skolerådet, DAB, Arbejdernes Boligselskab og idrætsforeningerne indstillet deres kandidater.
Byrådet skal på sit møde i aften også godkende en anlægsbevilling på rundt regnet halvanden million til kvalitetsløft på daginstitutionernes legepladser. Således skal f.eks. Høje Søborg have renoveret sin legeplads, der i dag "fremtræder nedslidt og utidssvarende", Troldehøj skal have anlagt en boldbane i græs og en sanse- og nyttehave og Blomsterhaven skal have anlagt er klatre-balanceområde.
Teatersituationen i Gladsaxe har også fundet vej til byrådets dagsorden, i form af kommunens ansøgning til Kulturministeriet om godkendelse af et egnsteater. En ansøgning som pga. en tidsfrist allerede er sendt af sted, men som er til endelig godkendelse i byrådet i aften.
I alt er der næsten 30 sager på dagsordenen til aftens møde.
 
(Radio Gladsaxe sender som altid direkte fra byrådssalen fra mødestart kl. 18)

Projekt skal skabe verdensmestre

Gladsaxe Taekwondo-klub har netop startet et landsdækkende projekt, der, hvis alt går efter planen, vil føre dansk taekwondo helt til tops på verdensplan. Ideen er at gøre taekwondo mere børnevenligt og på den måde sørge for at de unge holder fast i taekwondoen og ikke mister lysten til den hårdtslående kampsport. Projektet bliver kaldt "Den gode taekwondo-klub for børn", og manden bag er Tommy Mortensen, træner i Gladsaxe Taekwondo-klub: "Med projektet skaber vi blandt andet et børneråd. Vi vil involvere forældrene meget mere, og vi vil gøre brug af et nyt bæltesystem for børnene, som garanterer at alle får nye bælter efter tre måneder. Vi har nemlig fundet ud af at det giver dem en kæmpe succes-oplevelse og fastholder deres lyst til at fortsætte. På lang sigt håber jeg på at det vil skabe en livslang interesse blandt flere børn for taekwondoen. Hvis det lykkes vil det gøre bredden større. Og når bredden bliver stor, så bliver eliten svær. Og når eliten bliver svær, så tager vi de gode medaljer til de store stævner". Interessen for projektet er stor, 17 klubber rundt om i hele landet har allerede tilmeldt sig det børnevenlige projekt.

Rengøringsmand tiltalt for at spyttet på kollega

En 59-årig mand blev forleden ved Retten i Gladsaxe frifundet for overgreb.
Manden der er ansat i ISS var tiltalt for at have spyttet en kollega to gange i ansigtet. Den yngre kollega, der er ansat som kontrollør, havde givet den 59-årige en påtale for ikke at gøre sit arbejde ordentlig. Og det var denne påtale, som den 59-årige havde taget meget fortrydelig op, hvilket resulterede i at han havde råbt meget højt. Han forklarede selv til retten, at han ikke havde spyttet på kollegaen, men at der muligvis var røget noget spyt ud af munden på ham.
To vidner, der var kommet til umiddelbart efter episoden, bekræftede overfor retten, at den yngre kollega havde været våd i ansigtet da de var nået frem. Men da domsmandsretten mente, at det ikke kunne udelukkes, at spyttet blot skyldtes mundvand, frifandt de den 59-årige mand.