Onsdag den 19. april 2006


Halvering af indbrud i påsken

Påsken 2005 var katastrofal rent indbrudsmæssigt i Gladsaxe politikreds med hele 65 villaindbrud.
Men takket være en lokal informationsindsats fra politiets side, og det faktum, at et par af de ellers mest effektive tyve sidder bag tremmer i øjeblikket, har fået dette års påskeindbrud ned på næsten det halve.
En af de store indbrudstyve, der sidder inde lige nu, blev taget tilbage i december og dømt for 55 indbrud. Han nåede desuden 30-40 yderligere indbrud, da han smuttede fra et par betjente under en transport og først blev anholdt igen et par måneder senere.

Novozymes er nogle svæklinge

Enzymvirksomheden Novozymes i Bagsværd kaldte for nylig de danske forbrugere for ’slappe’, fordi de ikke stiller krav til produkternes miljøvenlighed, men i højere grad går efter prisen, når de fylder indkøbskurven op. Det skader, ifølge Novozymes, miljøvenlige virksomheder. Men Bagsværd-virksomheden bør først feje for egen dør, inden den anklager andre for at være slappe. Det mener SF’eren og medlem af Europaparlamentet Margrete Auken. Hun mener at det er Novozymes der er nogle svæklinge, efter hun har fulgt virksomheden under forhandlingerne om det såkaldte Kemikalie-direktiv i EU. Et direktiv der har til formål at kontrollere de omkring 30.000 kemikalier, der bliver anvendt i vores mad, tøj, legetøj og møbler: "Novozymes har været fuldstændig tavse under forhandlingerne, hvor den kemiske industri har kørt et rædsomt reaktionært program. Det har ført til, at vi nu står med et elendigt kemikalie-direktiv, hvor de værste virksomheder, der har produceret den ene jammerlighed efter den anden, bare kan få lov til at fortsætte uden kontrol. Jeg synes Novozymes har ret, når de efterlyser højere miljøstandarder, men jeg synes, de er nogle svæklinge".

Bagermester fundet skyldig i tyveri fra arbejdsplads samt for uforsvarlig kørsel

En forhenværende bagermester fra Kvickly er ved Retten i Gladsaxe fundet skyldig i tyveri og for at have sat andres liv på spil.
Bageren var tiltalt for tyveri fra sin arbejdsplads og for efterfølgende, da en kontrollør fra den interne revision ville undersøge hans bil, at have kørt ca. 350 m. med kontrolløren stående på dørpanelet i den åbne bildør.
Bageren der erkendte tyveriet, forklarede til retten, at han den pågældende nat havde taget nogle varer fra butikken, men at det udelukkende havde været en forglemmelse, at varerne ikke var blevet betalt.
Den interne revision havde den pågældende nat holdt Kvickly under observation, da der var forsvundet en del cigaretter fra butikken den foregående nat. Kontrolløren havde på et tidspunkt i løbet af natten set bageren bære en kasse ud i sin bil. Bageren - der havde været ansat i Kvickly i 14 år - havde ikke været i søgelyset for cigarettyveriet, men kontrolløren synes dog lige, at sagen skulle undersøges nærmere, og han havde derfor stoppet bageren, da han skulle hjem fra arbejdet om morgenen. Bageren havde nægtet at åbne sit bagagerum og efter en del diskussion, havde han sat bilen i bakgear, med det resultat at kontrolløren måtte hoppe op på dørpanelet for ikke at blive væltet af den åbne bildør. Kontrolløren havde troet, at bageren ville stoppe umiddelbart efter, men denne havde forsat kørslen med en hastighed på ca. 40 km/t, uden at kontrolløren havde haft mulighed for at komme væk. Bagermesteren forklarede selv at han på intet tidspunkt, havde kørt uforsvarligt. Men vidnerne forklarede derimod, at kørslen absolut havde været uforsvarlig, og en enig domsmandsret valgte da også at erklære bagermesteren skyldig.
Hvordan straffen skal udmåles, tager retten først stilling til, når bagermesteren har været igennem en
personundersøgelse.

Hvordan bliver man sin præstationsangst kvit

I aften kan man i Borgernes Hus få en introduktion til, hvordan man via hypnose kan slippe af med sin eksamensangst. Foredragsholder Rhina Hansen som er uddannet hypnotisør og NLP terapeut fortæller: "Når man taler om angst, så er det alt sammen noget med følelsen. Og det er den følelse vi skal ned og have fat i, og det kan man gøre via hypnose. Hypnose er nemlig rigtig god til, at hjælpe os til at slippe fordomme og det tænkende og analyserende. Så når vi sidder i hypnosen, så kan vi gå ned og gendanne os nogle forestillinger om noget, der engang var. Hvordan var det f.eks. når det var dårligt og hvordan var det når vi lavede noget der var rigtig godt. Disse følelser holder vi godt fast i, og så arbejder vi simpelt hen med dem".