Mandag den 24. april 2006


Stress i kommunen

Arbejdsbetinget stress er ofte grunden bag sygemeldingerne blandt de ansatte i Gladsaxe kommune. Det fortæller en af kommunens største faggrupper, HK’ernes, tillidsrepræsentant Bente Hesselberg: "Stress er et stort problem. Inden for de sidste par år har jeg set tilfælde hvor det er gået virkelig galt, hvor folk er gået psykisk ned og har måttet gå til psykolog og psykiater. Nogle har endda ikke kunnet vende tilbage til arbejdet".

Teater-initiativ søger penge

Et af initiativerne til fortsat at have et aktivt Gladsaxe teater er Gladsaxe Teaterforening, der er ved at finde sine ben at stå på med stiftende generalforsamling for en uge siden.
Til at hjælpe med til den mere økonomiske del, er initiativpuljen under folkeoplysningsudvalget et godt sted at søge hen.
Foreningen arbejder frivilligt, men kan få dækket forskellige etableringsudgifter til porto, papir og andet, der sagtens kan løbe op, når en forening med så bred appel skal startes.
8.000 kroner søger de fra puljen, og udvalget tager stilling til ansøgningen på onsdag.

Røveri mod Shell-tank

Torsdag aften ved lukketid blev ekspedienten ved Shell-tanken i Bagsværd udsat for groft røveri.
Omkring 23-tiden var tankpasseren ved at bære varer ind fra pladsen, da han blev holdt op af en mand, der truende med en kniv tvang ekspedienten ind i butikken.
Her dukkede også to unge kvinder op, som hjalp den mandlige røver med at tømme kasseapparatet, ligesom de også tog nogle kartoner cigaretter med samt noget slik og cola.
På vej ud af butikken tildelte røverne ekspedienten adskillige slag og spark.
Gerningsmændene er alle unge af afrikansk oprindelse. Manden beskrives som 20-25 år, 170 cm høj, iført sort hættetrøje og sort-hvidt pakistansk tørklæde som maskering. Kvinderne, eller måske rettere pigerne, er 15-17 år, omkring 160-165 cm høje, den ene med sort pandebånd med skrift, den anden med lyserød kasket og sort hættetrøje og piercing i læben.
Sidstnævnte havde ikke bare ekspedienten, men også butikkens overvågningskamera, observeret på tanken 20 minutter før. Til overflod så et vidne de tre forsvinde efter røveriet ned mod Bagsværd station. Vidnet mener at have set de to piger før i området omkring Værebro og Bagsværd.
Med de gode beskrivelser af røverne, samt videobåndene med samme, så er der gode chancer for, at Gladsaxe politi hurtigt kan slå klo i de tre.

Problemramte unge får hjælp

Et nyt center i Gladsaxe kommune hjælper unge med problemer. Og det er alle typer problemer fra overdreven brug af alkohol eller stoffer, kriminalitet eller knas med kæresten, som de unge kan få hjælp til at løse hos centrets ti medarbejdere. Centret hedder Pilegården og leder Turid Rørtveit fortæller, at en af de mest populære tilbud er centrets anonyme åbne rådgivning: "Størstedelen af dem der ringer ind har typiske teenageproblemer. Det kan være problemer med kæresten, misbrug, småkriminalitet, mobning i skolen eller problemer med forældrene. Nogle få af dem der ringer har store problemer som dybe depressioner, selvmordstanker, spiseforstyrrelser og har forsøgt at skære i sig selv".

Dansktop og grand prix på Gladsaxedagen

Når der til august er fest i Gladsaxe, så kommer det til at foregå til tonerne af
"Smilende Sussi", "Den knaldrøde Gummibåd" og "Eviva Espana".
Et af hovednavnene på årets Gladsaxedag er nemlig partybandet Sweethearts, som i starten af halvfemserne var med til at give de gamle dansktopschlagere en vaskeægte revival.
Siden har orkestret også taget de populære grand prix melodier fra 80´erne og 90´erne under kærlig behandling.
Sweethearts har spillet op til fest i over 15 år og også lige nået at indspille 8 albums og
deltage i to melodi grand prix´er. Og den 19. august kommer Pernille Højmark og co. altså til Gladsaxe.

Appetit på Livet

Er man type 2 diabetiker eller er på vej til at blive det, hvordan kan man så have en sund livsstil og samtidig leve livet? Svaret gives når Slankekonsulent, kostvejleder og diabetesinstruktør Irene Lieck Shapiro i aften holder foredraget "Appetit på Livet" i Borgernes Hus på Søborg Hovedgade:"Det, det handler om som overskriften jo også siger, er appetit på livet og at ændre sin livsstil så man simpelt hen får et bedre og sundere liv, og at holde det. Nøglen til det hele er et stabilt blodsukker. Har man et stabilt blodsukker, så er chancerne for at komme ned i vægt også stor. Men kosten kan jo ikke stå alene, det skal kombineres med motion. Og det skal være med den motion man kan lide, f.eks. er en spadseretur i rask gang rigtig godt, også fordi man får en masse gode tanker mens man går. Og her i Gladsaxe og omegne har vi jo dejlige grønne områder. Sidegevinsterne er at man måske også kommer af med f.eks. knæ smerter, ondt i hofterne, rygsmerter og så velværet ved at se sig selv i spejlet. Man får indflydelse på sit fysiske velvære og sit psykiske velvære, og det er det, det handler om. En af mine indfaldsvinkler til det, er det jeg kalder måltidsfordeling og energibalance, og ikke mindst livsglæde".