Tirsdag den 25. april 2006


Viceborgmester Bjarne Rasmussen er død

Gladsaxes 1. viceborgmester, Venstres Bjarne Rasmussen, er død efter længere tids sygdom. Han døde natten til fredag på Herlev sygehus, 52 år gammel.
Borgmester Karin Søjberg Holst skriver bl.a. i en nekrolog:
Bjarne har siden sin indtræden i byrådet i 1986 været et centralt medlem af Gladsaxe Byråd. Bjarne var en politiker, der ville noget. Derfor var han også altid parat til at bøje af for samarbejdets skyld og for at få praktisk indflydelse på udviklingen i Gladsaxe Kommune.
Bjarne skal have en stor del af æren for, at det i de senere år er lykkedes at skabe bredt samarbejde om de store og væsentlige politiske sager i kommunen. Men han havde også en vis stædighed. Havde han først dannet sig et standpunkt, holdt han fast, uanset hvor meget vinden blæste. Han gjorde altid det, han mente var det rigtige.
Som advokat var Bjarne en travl mand både i sit civile liv og sin politiske karriere. Derfor gik han heller aldrig i små sko. Han interesserede sig for de store linjer og lod andre tage sig af småtingene. Han var en mand, der var kendt for at sige tingene lige ud, men samtidig en mand, som jeg altid kunne stole på. En aftale med ham kunne man altid regne med.
Fungerende gruppeformand i Venstres byrådsgruppe, Ebbe Skovsgaard, skriver bl.a.:
Bjarne havde en ærlighed i sit politiske arbejde, som jeg meget hurtigt fik stor respekt for, og jeg kan kun være ked af, at jeg ikke fik lært mennesket Bjarne Rasmussen rigtigt at kende noget før. Han havde en stor viden og en utrolig nysgerrighed, og var altid parat til en dialog eller debat, der bragte os videre. På det personlige plan havde vi desuden meget glæde og fornøjelse af den fælles fynske baggrund.
Bjarne Rasmussen stortrivedes i politik og han brændte for at opnå resultater. Han havde temperament og sine politiske meningers mod og elskede gode, politiske diskussioner. Bjarne ville noget med VENSTREs byrådsgruppe, som han var formand for.
Det var en ledelsesstil præget af stor tillid til, at medlemmerne havde initiativ og engagerede sig i opgaverne. Bjarne Rasmussen undlod ikke at gøre opmærksom på, hvis han ikke var enig. Men når det var på plads, behøvede ingen at tvivle på hans loyalitet og opbakning. Bjarne Rasmussens personlighed var kontant og direkte. Det prægede også hans politiske indsats, og han var ikke til overflødige møder eller dialoger, der ikke førte til noget.
Bjarne Rasmussen bisættes på fredag kl. 14 fra Stengård kirke.

Penge til miljøvenlige borgere

Gladsaxeborgere der er gode til at sortere deres affald vil fremover blive belønnet økonomisk. Det er i hvert fald et af ønskerne blandt politikerne i kommunens miljøudvalg, der i øjeblikket sidder og arbejder med ideer, der kan gøre renovationen i Gladsaxe mere miljøvenlig. Udvalgsformand Trine Henriksen fra Enhedslisten fortæller: "Nogle af de nye tilbud vi arbejder med er, at man kan vælge at få afhentet sin dagrenovation hver 14. dag i stedet for hver uge. På den måde vil det blive billigere for dem der ikke har så meget affald, fordi de er gode til at kompostere deres affald og til at frasortere pap og andre ting. På den måde kan man spare 250 kroner om året. Det er ikke store penge, men det er ligeså meget noget med at sende et signal om at det er noget vi gerne vil fremme".

Fire-bande for retten

I dag starter retssagen mod fire unge mænd fra Gladsaxe, der gennem længere tid har terroriseret jævnaldrende med dummebøder, udlån af penge til ågerrenter, trusler med kniv og i et enkelt konkret tilfælde snittet en med kniv.
To af mændene er 19 år, en 18 og den sidste 16 år gammel.
De fire er målrettet gået efter de mere svage i bekendtskabskredsen, som de eksempelvis har beskyldt for at have sagt eller gjort noget forkert. Derefter er der blevet udstedt en dummebøde.
Har den pågældende ikke kunnet betale, så har de fire selv hentet værdier. I et tilfælde har de rippet en lejlighed, tvunget pinkoden fra en dankortejer og brugt løs af kontoen. En anden skyldner bar en dyr trøje, som de fire gerne ville have fingre i. Da han ikke med det samme udleverede den, blev han snittet i hånden med en kniv.
Sagen mod de fire fortsætter i morgen og ventes afsluttet ved et tredje retsmøde d. 19. maj.

Fra tyveri til røveri

Tyverier, hvor gerningsmændene fra kørende knallerter fisker tasker op fra cykelkurve og så stikker af, er desværre igen ved at vinde frem.
Flere år tilbage var problemet temmelig stort, men siden en målrettet politiindsats mod den type tyverier blev gennemført, har der været forholdsvist roligt på den front.
Men nu er der gang i den igen. Senest gik det fredag ud over en 62-årig kvinde, der cyklede på Mørkhøjvej.
Ud for nr. 134 kom to knallerter op på siden af hende, den ene fører fiskede hendes rygsæk ud af cykelkurven og stak af.
Kvinden forfulgte den anden tyv, men opgav, da han flere gange sparkede hende.
Dermed ændrede tyveriet karakter til røveri.
De to beskrives som mørke med sort krøllet hår, omkring 18 år, den ene kørte på en rød knallert, som han forsvandt på i retning mod Tingbjerg.
Rygsækken med pung blev senere fundet i et grønt område, dog var alle kontanter fjernet.

Tricktyveri mod par

Et ægtepar i starten af 60erne blev søndag aften udsat for tricktyveri i deres stuelejlighed på Bagvsærd Hovedgade.
En mand ringede på deres dørtelefon og fortalte, at et par veninder på en anden etage havde smækket sig ude.
Parret lukkede manden ind for hjælpe. Som tak for det, stjal manden to punge, hvilket først blev opdaget, da han var gået igen.
Han beskrives som mørk, 25-27 år, ca. 180 cm høj, tynd, han bar briller, cowboyjakke og en grå kasket og talte dansk med accent.

Mission i carrysovs

"Mission i carrysovs" er emnet for dagens Tirsdagstræf i Søborgmagle Kirke. Det er teolog og informationssekretær i Danmission Anne Slinger der fortæller om sin seneste rejse til det sydlige Indien: "Jeg har været på besøg i en kirke, som har haft et meget langvarigt samarbejde med Dansk Mission, og som i sin tid er oprettet af danske missionærer. Vi har stor glæde af vores fællesskab med Arcot Luthersk kirke i det sydlige Indien. Det er en kirke som på nogle måder er trængt, fordi alle dens medlemmer stort set stammer fra de kasteløse, som er underprivilegeret i forhold til højkaste hinduerne. Men det er en kirke med aktive menigheder, som selv er optaget af, at dele det gode, som de har fået gennem deres kristendom, med deres medmennesker…".