Onsdag den 26. april 2006


Kommunerne skal køre busserne

Ansvaret for den kollektive bustrafik vil fra årsskiftet blive flyttet fra amtet til kommunerne, og det skaber et stort behov for samarbejde kommunerne imellem. Det siger socialdemokraten Ole Rasmussen, der er formand for Gladsaxe kommunes trafik- og teknikudvalg: "Jeg tror løsningen vil blive at man laver et kollektivt trafikselskab. Hver enkelt kommune kan jo ikke sige, at de vil have den ene bus til at køre hver 10. minut og en anden bus til at køre hver 20. minut, hvis det kommer til at betyde forringelser for en anden kommune".

Grundejere: Genindfør kommunal snerydning på fortove

Spørgelysten var større end nogensinde, da grundejerforeningerne i Gladsaxe i denne uge mødtes med byrådet.
En stor del af grundejernes i alt 61 spørgsmål handlede om vinterens snerydning, som mange grundejere mener, har været mangelfuld og problematisk. Samtidig opfordrede bl.a.
Grønnemosegård Grundejerforening byrådet til at genoptage en form for kommunal
snerydning på fortovene:
"Og vi har spurgt, hvor meget det vil koste at få det tilbage til dét, der var engang, hvor man fik ryddet fortove. Eller alternativt får ryddet dem en gang imellem. Fordi det vil være en god idé ligesom at komme i bund en gang imellem. Afskaffelsen af den kommunale snerydning på fortove er klart et tilbageskridt. Det er der ingen tvivl om. Og der er også nogle folk som har svært ved at rydde grundene selv. Det er selvfølgelig skidt for den enkelte men også for mange andre, fordi det er trods alt alle der passerer en grund som ikke er ryddet ordentligt. Det ville rart, hvis kommunen igen kunne gå ind og få ryddet fortove, i hvert fald bare en gang imellem, så vi kommer i bund med rydningen på fortove", siger Kristian Voigt fra Grønnemosegård Grundejerforening.

Nye metoder skal redde grundvandet

Grundvandet er truet 70 forskellige steder i Københavns Amt og det har fået amtspolitikerne til at støtte en række projekter, der skal gøre oprensningen mere effektiv. Formand for amtets udvalg for teknik og miljø Erling Eiberg fortæller: "Hvis man går fem-seks år tilbage vil man se at amtet dengang rådede over nogle meget simple metoder til at rense grundvandet. De var meget dyre. Nu prøver man at være mere innovativ, så man kan sætte både tids- og pengeforbruget ned. I dag råder amtet over 15 brugbare metoder til at rense undergrunden op".

Nyt kampsted til AB

AB-fans, der efter søndagens sejr over Skjold, har fået mere bold på hjernen og måske vil følge holdets næste kamp i morgen i det jyske, skal lige være opmærksomme på en kampflytning.
Brabrands hjemmebane er nemlig ikke kommet sig helt oven på vinteren. Derfor flyttes kampen ind til det tidligere Atletion i Århus, det, der nu hedder NRGI Park.
Kamptidspunktet er det samme, 18.30.