Torsdag den 10. august


Mere emballage skal genanvendes

1.800 virksomheder i Vestforbrændingssamarbejdet, som Gladsaxe kommune er en del af, skal nu til at sortere yderligere i deres emballageaffald.

Det er nye EU-regler, der siger, at genanvendeligt affald skal genanvendes, og de næste ni måneder bliver der kørt en kampagne med særlig fokus på plast, PVC, glas, jern, metal og papir og pap, altså stort set alle emballagetyper.
I alt 22 kommuner i affaldssamarbejdet deltager i kampagnen med både gode råd og kontrol.
 

Dansk folkeparti intensiverer byrådsarbejdet

Dansk folkeparti vil intensivere arbejdet i Gladsaxe byråd.
Partiets to byrådsmedlemmer skal fremover være mere opsøgende  og stille endnu flere spørgsmål og forslag, mener gruppeformand Kristian Niebuhr.
 
(Hør interview med grupperformanden i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)
 

Venskabsrejse til middelalderby

Den tyske middelalderby Minden har de seneste dage haft besøg af godt og vel et halvt
hundrede gæster fra Gladsaxe.
Minden og Gladsaxe har været venskabsbyer siden 1968. Og for Arne Hermann, der er
formand for den lokale venskabsforening, blev det til et glædeligt gensyn med den gamle by:
"Jeg elsker jo historie. Og det er en middelalderby, en gammel fæstningsby. Slet ikke sammenlignelig med Gladsaxe, der jo er en forstad til en storby. Det her er jo en lille by, som kan sammenlignes med f.eks. Ribe eller Fredericia. Sådan en by der har en identitet i sig selv. Og der var jo alle de her dejlige bindingsværkhuse og grønne områder osv. Jeg synes det er dejligt at se en historiebevidsthed, det savner vi jo herhjemme. Jeg har været der mange gange, og det bliver jeg så glad for hver gang", lyder det fra Gladsaxe Internationale Venskabsforenings formand.
 

Aftenskole klar med nyt katalog

Gladsaxe Oplysningsforbund er klar med det nye katalog for efteråret og vinteren, og sæsonen byder på nye hold indenfor bevægelse og musik. "Vi fokuserer på sundhed og bevægelse, fx har vi undervisning i pilates og yoga, og som noget helt nyt har vi også et hold i violin", fortæller skoleleder Jens Thomsen. Katalogerne bliver husstandsomdelt fra weekenden den 12-13. august.
 

OK sæsonstart

OK-klubberne er et landsdækkende samarbejde, der blandt andet står for opførelse af plejehjem og drift af mindre lokale klubber, hvor den står på foredrag, udflugter og almindelig hygge.
Kirsten Christophersen fra OK-klubberne fortæller i lydudgaven af Nyhedsmagasinet om de to klubber, der findes i Gladsaxe.
OK-Klubben i Bagsværd mødes i dag.