Onsdag den 16. august


Genoptræning på byrådsmøde

Når byrådet i aften mødes igen efter sommerferien, så er det bl.a. for at drøfte, hvordan man i Gladsaxe skal løse de genoptræningsopgaver kommunen overtager fra årsskiftet, når
amterne bliver nedlagt. Et af de store spørgsmål er, hvor det nye genoptræningscenter skal ligge. Og som tidligere fortalt i Nyhedsmagasinet er Fremtidsvej og den snart forhenværende retsbygning formentlig et godt bud.
Mindre tvivl hersker der om placeringen af det kommende forebyggelsescenter, Gladsaxes
første, som kommer til at ligge i Jobhusets nuværende lokaler på Søborg Hovedgade. Politikerne skal i aften godkende et programoplæg, som betyder, at forebyggelsescentret kan slå dørene op til maj næste år.
Radio Gladsaxe sender direkte fra byrådets møde fra kl. 18 ligesom vi genudsender hele
byrådsdebatten igen torsdag kl. 9.30.

CEPOS dumper Gladsaxe

Den selvbestaltede tænketank CEPOS’ undersøgelse af undervisningseffekten placerer Gladsaxe på en karaktermæssig dumpeplads i forhold til de forventninger, man med større eller mindre rette kunne have haft, deres sociale baggrund taget i betragtning.
Ud af 269 deltagende kommuner havner Gladsaxe på en 222. plads med en effekt, der står i minus, når der ses på karaktergennemsnittet for dansk og matematik ved folkeskolens afgangsprøve.
(Hør interview med direktør i børne- og kulturforvaltningen i Gladsaxe kommune Svend Erik Haase, og læs mere om undersøgelsen på www.undervisningseffekt.dk, hvor der også er links til CEPOS og tænketankens politiske hensigter)

Indsats mod overvægtige børn virker

Et forsøgsprojekt i Bagsværd, der gik ud på at hjælpe 10 overvægtige børn til at tabe sig, er blevet en succes. Halvdelen af de 10 overvægtige børn, som deltog i et forsøget, enten tabte sig eller formåede at holde deres vægt nede. Ifølge sundhedsplejerske Lone Borg, som var med-ansvarlig for projektet, er årsagen er blandt andet, at projektet satte fokus på både kost og motion, og samtidig involverede børnenes familier og øvrige netværk.
"Det betyder at familierne støttede op om børnenes nye livsstil, og uden den støtte kommer man ingen vegne".
Andre effekter af projektet er at børnene har fået mere selvværd og er blevet gladere.
Gladsaxe Kommune har søsat et nyt projekt som involverer 80 overvægtige børn, som ligeledes skal lære at spise sundere og blive mere aktive. Projektet hedder Flik-Flak og løber af stablen de næste to et halvt år.

Betinget fængsel til piger

Det kom til at koste to 16-årige piger betingede fængselsdomme, at de en juni aften i Søborg frarøvede en jævnaldrende pige hendes tøj og en telefon.
De truede desuden den overfaldne, fordi hun havde givet oplysninger til politiet om en af deres bekendte i en anden sag.
Den ene 16-årige fik 4 måneders betinget fængsel, mens den anden slap med 14 dages betinget.
Ingen af de to dømte var i forvejen kendte af politiet eller retten, der forleden afsagde dom i sagen.

Tricktyve på spil igen

Tricktyverier mod ældre medborgere florerer stadig i stor stil, og mandag eftermiddag gik det ud over to kvindelige beboere på Bindeledet i Bagsværd.
Den ene beboer, en 73-årig kvinde, fattede dog mistanke til de to mandlige tricktyve og fik dem verfet ud af lejligheden, inden de fik stjålet noget.
Hos en 85-årig i en naboopgang havde tyvene større held med deres trick, som gik ud på at præsentere sig som VVS-folk, sendt af viceværten for at tjekke noget med noget vand.
På den måde kom de ind i lejligheden, hvor den ene holdt den ældre kvindes opmærksomhed fanget, mens den anden fik tid til at rode skuffer mv. igennem. Udbyttet var et kontantbeløb.
Tyvene beskrives som mørke i huden, mørkt hår, den ene omkring 190 cm høj og fedladen, den anden 160-170 cm og spinkel.
Gladsaxe politi modtager gerne oplysninger fra folk, der har observeret de to i Bagsværd eller andre steder i kredsen.

International kirkekoncert på Gladsaxedagen

Når der er kulturfest i Gladsaxe, så er Buddinge kirke altid på banen med masser af aktiviteter bl.a. aftengudstjeneste, café og koncerter. Normalt er det kirkens egen organist der står for det
musikalske på Gladsaxedagen, Men i år har kirken i Buddinge for første gang inviteret gæster udefra, så langt som fra Tyskland og venskabsbyen Neubrandenburg:
"Kirkens egen organist havde været en tur i Neubrandenburg for at spille en orgelkoncert, og så synes han, det kunne være spændende at få Albrecht Kock herop", fortæller
Poul Otterstrøm fra Buddinge kirke. Det er lørdag kl. 16 den tyske organist Albrecht Kock giver koncert i kirken.