Tirsdag den 22. august


Priser til teaterforening og radioamatører

Siden foråret har teaterglade borgere arbejdet på højtryk for at få teatret tilbage til Gladsaxe.
Dén indsats blev i weekenden belønnet med Gladsaxe Kulturelle Initiativpris. Og for den unge forening var dét et tiltrængt skulderklap, fortæller en glad Mogens Been, formand for Gladsaxe Teaterforening, som ikke var ene om at blive hædret i lørdags. Også Privatradioklubben Jumbo fik en initiativpris for bl.a. sin mangeårige koordinerende indsats netop på Gladsaxedagen.
 
(hør interview med teaterforeningen i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

10.000 deltog i Gladsaxe Dagen

Ikke alene var solen med Gladsaxe Dagen, også publikum bakkede op om den årlige begivenhed. I alt ca. 10.000 mennesker strømmede igennem Rådhusområdet i løbet af dagen. Formiddagen bød på information fra Kommunens forvaltninger og Byrådet, og musikalske indslag fra Sweethearts og Gladsaxe Harmoniorkester. Om eftermiddagen stod 50 lokale foreninger parat til at underholde, hverve nye medlemmer og fortælle om deres aktiviteter.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet samt i denne uges udgave af Livet I Gladsaxe)


Gladsaxe Politi - døgnrapporter

Færdselsuheld på Motorringvejen
 
Gladsaxe politi modtog fredag den 18. august kl. 1638 anmeldelse om et færdselsuheld på Motorringvejen umiddelbart syd for tilkørsel 19, Buddingevej.
Ved politiets ankomst kunne det konstateres, at en 41 årig lastbilchauffør var kørt op i en forankørende hollandsk personbil med campingvogn, hvorved var sket stor materiel skade på campingvognen.
Uheldet skete, fordi  lastbilchaufføren i et uopmærksomt øjeblik ikke havde bemærket, at den hollandske personbil havde bremset hastigheden ned som følge af kø på stedet.
Beslaglæggelse af hash
 
Nærpolitiet i Gladsaxe fik fredag den 18. august kendskab til, at der på 2 adresser  på Provst Bentzonsvej muligt befandt sig narko. Derfor blev der blev foretaget ransagning af stedet.
Under ransagningen fandt politiet 155 g hash,  en del hampetaver og topskud, samt en stjålet knallert.
Civilpatrulje fandt kokain under ransagning i Søborg
 
Lørdag den 19. august kl. 0045 fandt en civilpatrulje efter et narkotip 2,6 gram kokain under en ransagning på Tobaksvej i Søborg. En 31-årig mand bosiddende i Søborg er sigtet for besiddelsen
Forsætlig brandstiftelse af legehus
 
Gladsaxe politi modtog lørdag den 19. august kl. 1844 anmeldelse om ild i et skur på Østmarken ved Gladsaxe Møllevej i Gladsaxe.
Det viste sig, at der var tale om et udstillings  "legehus" fra SILVAN, der var nedbrændt som følge af forsætlig brandstiftelse.
Politiets efterforskning viste, at en 13 årig dreng fra Bagsværd muligt kunne sættes i forbindelse med branden, hvorfor politiet senere på aftenen rettede henvendelse til den 13 årige, der blev taget med på stationen.
Under afhøringen tilstod den 13 årige, at han havde sat ild til legehuset.
Bilist uden kørekort misbrugte sin brors navn i Søborg
 
Lørdag den 19. august kl. 2150 oplyste en 27-årig bilist sin brors navn, da han blev standset af en politipatrulje på Maglegårds Allé i Søborg. Den 27-årige mand fra Søborg havde ikke erhvevet kørekort. Betjentene afslørede dog manden, der måtte med en tur til afhøring på politigården i Gladsaxe. Han blev løsladt senere på natten og er nu sigtet for at have benyttet en andens navn og kørsel uden førerret.

fra politi.dk/gladsaxe