Mandag den 23. august


Borgmester tror på bredt budgetforlig

Så er det lige før årets budgetforhandlinger går i gang i Gladsaxe.
I sidste uge kom borgmester Karin Søjberg Holst med sit udspil, og borgmesteren både tror og håber på et bredt budgetforlig igen i år:
"Man kunne jo høre i bl.a. Radio Gladsaxe, at der var positiv modtagelse af det budgetudspil jeg er kommet med og som økonomiudvalget tirsdag indstillede til 1. behandling i byrådet 6. september. Så jeg er fuld af fortrøstning til at vi får et godt og bredt budgetforlig", lyder
det fra Gladsaxes socialdemokratiske borgmester.
Budgetforhandlingerne starter d. 10. september.

Bedre trafiksikkerhed på skoleveje

Nu bliver der gjort noget ved trafiksikkerheden på Gladsaxe skoleveje.
"Mange gange er det sådan, at hvis der er ordentlige udsigtsforhold, så kan folk måske også finde på at køre lidt bedre. Og vi har snakket om at vi måske skal have lavet nogle trafiktavler, som går i gang med at blinke når folk kører for stærkt. Og som blinker, så folk ved skolen kan se du kører for stærkt. Det vil sige hvis jeg kører for stærkt står der måske en anden forælder og siger "Hallo, tænk dig lige om, der er ingen grund til at køre stærkt her". Det er ligesom mere præventivt, at de andre forældre kan se man kører for stærkt, så kan det vær eman lade være jo!", siger formand for trafik- og teknikudvalget, Ole Rasmussen.

Underskud på vinteren

Vinterens første snefald skulle gerne vente til efter årsskiftet med at komme. Det kommunale budget for 2006 på tre millioner kroner for snerydning er nemlig brugt op, godt og vel endda.
Årets første kvartal bød på så mange ekstraordinære udkald til snefald og glatførebekæmpelse efter skiftende temperaturer med tø og frost, at der faktisk allerede er brugt en kvart million over det budgetterede.
Det lille regnestykke er Kong Vinter formentlig bedøvende ligeglad med, så Gladsaxe kommunes driftsafdeling venter at det samlede underskud i forhold til den konto på budgettet bliver på omkring 750.000 kroner. I år altså, for vinteren har det jo med at fortsætte hen over årsskiftet, og der træder så et nyt regnestykke i kraft.

Snydt for fræk nat

Det blev kun til en lang næse lørdag nat for en mand fra Søborg.
Manden havde ellers samlet to yngre kvinder op på et værtshus i København og aftalt et sæt særlige ydelser fra kvinderne i mandens hjem.
Men inden det kom så langt, stak den ene kvinde af med 3.000 kroner fra mandens pung. Det lykkedes for ham at tilbageholde den anden kvinde, som politiet så har talt nærmere med.
Men hun, som i øvrigt er asylansøger fra Uganda, bedyrer overfor politiet, at hun slet ikke kender den anden kvinde, der løb bort med pengene.
Den tilbageholdte kvinde er derfor blevet løsladt, og manden står derfor tilbage med en særdeles uforrettet sag.

Borgere: Ekstra penge til syge og gamle

Formiddagsgæsterne på Gladsaxe-dagen mener, at der skal gives flere penge til pleje af syge og gamle – i hvert fald hvis der lige skulle falde ekstra 100 millioner kroner ned i Gladsaxes turban, sådan som en gimmick fra Enhedslisten gik ud på.
Partiet havde i fantasien fået folketinget til at punge ud med millionerne, og foruden de ældre, så skulle skolerne, miljøet og fortove og cykelstier nyde godt af pengene.

Kanon radio

Der er ved at komme fart i den lokale kanon i Gladsaxe, som rigtig kom i gang med lørdagens festdag omkring rådhuset.
I programmet ’Den varme stol’, der blandt andet sendes onsdage 7.30 og 17.30, fortæller Lars Abel, konservativ kulturudvalgsformand, om Gladsaxe-kanonen og forskellen på den og den nationale.