Fredag den 25. august


Centerudvidelse: Haraldskirken usynlig

Den planlagte udvidelse af Høje Gladsaxe Centret har skabt bekymring hos sognets
menighedsråd, der frygter at Haraldskirken vil blive gemt væk bag det nye center,
hvis centerudbygningen bliver som beskrevet i det lokalplanforslag, der har været til høring i løbet af sommeren:
"Det er sådan, at man i dag kan se Haraldskirken fra Gladsaxevej, når man kører ind til Høje Gladsaxe kører man faktisk direkte mod Haraldskirken. Ifm. de planer der er om centerudvidelsen, bliver Haraldskirken usynlig fra Gladsaxevej. Og der skal også laves en ny vejføring, sådan så man i virkeligheden skal køre ind i nabosognet for at komme ind til Haraldskirken. Og det er vi ikke særligt glade for i menighedsrådet. Vi har haft konstruktive møder med kommunen omkring den nye adgangsvej til kirken og diskuteret problemerne omkring parkeringen, som også bliver noget anderledes. Der bliver jo nedlagt en hel del p-pladser som vores gæster bruger. Og der har vi deltaget i en meget konstruktiv dialog med Gladsaxe Kommune, og det problem er jeg helt overbevist om nok skal blive løst. Så har vi også haft et umiddelbart positivt møde med bygherren. Vi har gjort opmærksom på vores bekymringer, at kirken bliver "usynlig" og risikerer at gå gen og blive en "baggårdskirke", fordi vi kommer til at ligge bag centret. Og det håber vi da, der kan laves en løsning på, som alle parter kan blive tilfredse med", siger Flemming Petersen, formand for Haraldskirkens byggeudvalg.

Dement voldtaget

En tyrkisk mand sidder nu varetægtsfængslet efter at have voldtaget en 81-årig dement kvinde i hendes hjem på Provst Benzons Vej i Søborg.
Manden var kommet ind i opgangen, fordi han delte reklamer ud for et pizzeria. En nabo så tilfældigvis manden hos den 81-årige, som havde inviteret ham på kaffe. Naboen blev urolig for den demente kvinde og låste sig ind i hendes lejlighed, som hun har nøgle til.
Her opdagede hun den igangværende voldtægt, og sammen med en tililende hjemmehjælper fik de tilkaldt politiet.
Den tyrkiske mand havde ingen identitetspapirer på sig ved anholdelsen og opholder sig formentlig ulovligt i landet.

Ø: God ide med lokal ombudsmand

En lokal ombudsmand i Gladsaxe kan være på vej, sådan som det kendes fra en lille håndfuld kommuner i landet.
I København kalder man fænomenet for en borgerrådgiver, men fra januar får rådgiveren dér kompetencer på niveau med folketingets ombudsmand og forbrugerombudsmanden. Og tanken om en lokal ombudsmand får opbakning fra Enhedslisten i Gladsaxe.

Tyve taget i hobbyforretning

Tre indbrudstyve blev natten til i går taget på fersk gerning under et indbrud mod en hobby-forretning i Bagsværd.
Butikkens alarm lød omkring kvart i to og få minutter efter kunne en patrulje anholde de tre mænd i alderen 35, 22 og 20 år, der alle i forvejen er godt kendt for lignende aktiviteter.
Der er tale om to mænd fra Glostrup og en enkelt lokal fra Gladsaxe.
I området blev der fundet nogle små helikoptere, som er en del af butikkens sortiment, og som tyvene havde gemt af vejen. En af mændene blev endvidere taget med indbrudsudstyr på sig.
En dommer skal nu tage stilling til, om de tre har så meget stående på den kriminelle konto, at der kan blive tale om en varetægtsfængsling. Ellers bliver de løsladt efter endt afhøring.

Venskabsbyer fejrer 40-års jubilæum

I år det præcis fyrre år siden Gladsaxe og grønlandske Narsaq fik papir på hinanden og blev officielle venskabsbyer.
Og lige nu er vennerne fra Grønland på besøg i Gladsaxe for at fejre jubilæet og den
gamle venskabsforbindelse, som på trods af de store afstande er blevet holdt ved lige igennem nu altså fyrre år, fortæller formanden for Gladsaxe Internationale Venskabsforening.