Tirsdag den 29. august


Sundheden i Gladsaxe skal undersøges

Borgerne i Gladsaxe skal have lavet en sundhedsprofil. Formålet er at kortlægge hvilke vaner og mønstre, borgerne har, så Sundhedsforvaltningen kan målrette og udvikle en mere præcis forebyggende indsats. Sundhedsprofilen bliver skabt ud fra et spørgeskema, som bliver sendt til 2000 tilfældigt valgte Gladsaxe-borgere fortæller Sundhedskoordinator i Sundhedsforvaltningen Morten Ørsted Rasmussen.
"Vi vil spørge til en række livsstilsindikatorer, fx hvor meget ryger du, hvor meget motion laver du, og hvor meget alkohol du drikker. Hvis mange borgere kun ryger fx 10 cigaretter om dagen, så skal vi måske udvikle en anden form for rygestop-kampagne, som passer til den gruppe", fortæller Morten Ørsted Rasmussen.
At der skal laves en sundhedsprofil på Gladsaxes borgere ligger fast, spørgsmålet er hvilken måde, borgernes sundhedstilstand skal undersøges på. Der er nemlig to mulige modeller, og dem skal politikerne tage stilling til på onsdag på et møde i Social og Sundhedsudvalget.

Fra politimester til vicedirektør

Gladsaxes nuværende politimester Torben Jessen får rang af vicepolitidirektør hos Københavns Vestegns Politi, når den nye inddeling af politi- og retskredse træder i kraft i løbet af næste år.
Gladsaxe kommune bliver en del af vestegnens politikreds, selvom politistationen i Buddinge bevares til lettere og indledende politiarbejde på lokalt plan.
Direktør i kredsen bliver Henning Thiesen, som kommer fra en stilling i afdelingen for særlig økonomisk kriminalitet. Chefpolitiinspektør bliver Ib Meng og chefanklager Ulla Greibe.
Hvordan fordelingen af det resterende personale kommer til at tage sig ud, er et puslespil, der nu skal til at lægges.

Forældre spørges til råds

600 Gladsaxe-forældre skal nu give svar på, om de vil have mere fleksible åbningstider i deres børns institutioner, om børnehaverne skal tilbyde mad til alle, og endelig skal mere end 1.500 forældre til skolebørn fortælle, hvor glade de er for børnenes skole, SFO eller fritidsklub.
Omkring fritidsordningerne så skal tilfredsheden fra forældreside ligge på 90% eller der over. Når det gælder skolerne, så skal tilfredsheden ligge på mindst 79%.
Undersøgelserne sættes i gang i september og oktober, og den kommunale forvaltning har hyret konsulentfirmaet Epinion til selve arbejdet med de mange spørgeskemaer og telefoninterview.
Senere vil svarene blive taget op politisk, først i børne- og undervisningsudvalget, senere også i byrådet.

Venskabsbyer fejrede 40 års jubilæum

Gladsaxe og grønlandske Narsaq har netop fejret fyrre års venskabsby-jubilæum.
Og ved den lejlighed blev der selvfølgelig også talt lidt om fremtiden og hvordan venskabsforbindelsen skal udvikle sig fremover. Kista Isaksen, borgmester i Narsaq:
"Vi håber at fortsætte med det her mange år endnu. Fordi vi er glade for at have Gladsaxe som venskabsby. Og selvom vi er i gang med en sammenlægning vil vi gerne fortsætte vores venskabsforbindelse med Gladsaxe".
"Jeg synes vi er inde i en meget positiv udvikling. For en del år siden genoptog vi elevudvekslingen, og vi diskuterede i dag, om vi skal ændre konceptet. Men ikke idéen med at sende grønlandske børn her til Gladsaxe og at gladsaxebørn skal opleve Grønland. Vi har også med personaleudveksling en god tradition. Og så er der kommet noget nyt, vi vil prøve at se om vi kan udveksle ældre. Og det synes jeg er en spændende tanke som skal have lov at blive afprøvet", siger gladsaxeborgmester Karin Søjberg Holst.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Nye foreninger godkendt

Tre nye foreninger er blevet godkendt som folkeoplysende foreninger i Gladsaxe.
Rollespilsforeningen i Gladsaxe, RFG, har sådan set opereret i flere år, men er først blevet formelt etableret i år. Der er 15 medlemmer, som forventes at få mødested i Aktivcentret.
Foreningen Toget har også været aktiv i flere år og er nu godkendt. Foreningen samler folk fra det meste af landet med interesse for modeljernbaner. Foreningen holder til i et kælderlokale under Høje Gladsaxe.
Endelig er Foreningen Futsal Project kommet til. Futsal er en ny form for indendørs fodbold, og interesserede kan informere sig nærmere om det nye boldspil på Dansk Arbejder Idræts hjemmeside.
Foreningen har foreløbig fået plads i Søndergård skoles boldhal.