Tirsdag d. 5. December 2006


Afgang fra Ældrerådet i Gladsaxe Kommune skyldtes intern uenighed

Det var intern strid som var årsagen til, at Ældrerådets formand Knud Ole Jensen og medlem af rådet Vibeke Kallenberg i sidste uge forlod rådet, som vi i går fortalte i Nyhedsmagasinet. Ifølge Knud Ole Jensen skyldes hans afgang interne problemer i rådet, men derudover har den afgåede formand ikke ønsket at kommentere sagen yderligere. Vibeke Kallenberg udtaler, at hun "havde glædet sig til arbejdet i Ældrerådet for at kæmpe de ældres sag, men at hun ikke også ønskede at skulle kæmpe en indre kamp i rådet".
Ældrerådet konstituerer sig på et møde d. 18. december, hvor de ledige pladser i rådet vil blive besat.

Integration på gadeplan

Et multikulturelt idræts- og integrationsprojekt målrettet socialt belastede boligområder i blandt andet københavnsområdet er kommet til Gladsaxe.
Gam3, som projektet hedder, kombinerer streetbasket med hip hop kultur, og herigennem lærer de unge om sammenhold, samarbejde og gensidig respekt. Alt det kræver, er en bold, en kurv og nogle få kvadratmeter asfalt...
I år var første gang Gladsaxe var med i projektet, og i løbet af foråret og sommeren er der blevet jongleret med basketbolde i Høje Gladsaxe, fortæller Peter Jansen fra den lokale beboerrådgivning:
"Der er både etniske unge, etnisk-danske unge, unge som trives rigtig godt og unge, der godt kan falde lidt ud i hverdagen og måske gå og småkede sig lidt. De er i alderen 13 – 17, flest drenge. Men der var også en lille gruppe piger, der kom i en periode, og det var rigtig godt. For os var der tydeligt at se, at i især i den periode hvor begge køn var repræsenteret, at nogle af drengene oplevede at piger, for det første spillede rigtig godt basketball, og den norm, man skal være med til at lægge når man er en del af f.eks. en træning, hvor man skal respektere andre, der er en måde man skal lære at opføre sig på, selvom man f.eks. gerne vil vinde, og den synes jeg blev øget rigtig meget mens det pågik".
Gam3 i Høje Gladsaxe er et samarbejde mellem Projekt Farverig fritid, fællesdriften, kommunen og de lokaler skoler, fritids- og ungdomsklubber, og Peter Jansen fra beboerrådgivningen håber også at den lokale basketklub vil være med i et eventuelt fremtidigt samarbejde.
Det landsdækkende projekt Gam3 har i øvrigt netop modtaget LO´s kunstnerlegat på 50.000 kroner for et "enestående socialt arbejde".

Røvede taske fra kvinde

Gladsaxe politi leder efter to unge gerningsmænd, der lørdag aften røvede en taske fra en 35-årig kvinde ved Bagsværd Torv.

Den ene kom bagfra og holdt en arm rundt om halsen på kvinden, mens den anden snappede tasken ud af hænderne på hende, hvorefter de forsvandt i retning mod Bagsværddal og industrikvarteret.
De bar begge mørkeblå hættetrøjer med hvid skrift bag på, den ene ca. 165 cm høj, den anden omkring 180 cm høj.
I tasken lå en telefon og en pung med alle mulige kort samt et nøglebundt.
Politi med hunde runderede forgæves efter gerningsmænd og taske efter røveriet, der skete ved 22.30-tiden.
Eventuelle oplysninger til Gladsaxe politi på 3854 1448.

Bestyrelsesmedlemmer kan være inhabile i Beboerklagenævnet

Et medlem af et alment Boligselskabs bestyrelse må ikke være med til at afgøre sager om sit eget boligselskab og dets afdelinger i Beboerklagenævnet. Det har Østre Landsret fastslået i en dom, der fandt formanden for Greve Boligselskab inhabil i en sag fra et af selskabets afdelinger. Juridisk konsulent i Boligselskabernes Landsforening Preben Mathisen er ikke overrasket over dommen, som han finder rigtigt. "Det er vigtigt for tilliden til Beboerklagenævnene, at de ikke er partiske," siger Preben Mathisen. Og det, at et medlem af nævnet i en sag har flere kasketter på, kan med rette stille spørgsmålstegn ved nævnets afgørelse. Dommen er ikke anket og har også betydning for spørgsmålet om habilitet i Beboerklagenævnet i Gladsaxe.

Konfirmander læser højt i Bagsværd Kirke

Skabelsesberetningen og andre bibelske tekster står på programmet i aften, hvor Bagsværd Kirkes konfirmander og præster læser højt og koret Hymnia synger. For det er ikke bare jule-anden der skal fedes op før den skal spises, også jule-ånden skal have opmærksomhed mener organist Jørgen Ellegård Eriksen. Der er både Skabelsesberetningen og ni andre læsninger på menuen, og publikum kan høre værker af blandt andet Johannes Eckhart i aften kl. 19.30.