Onsdag d. 6. December 2006


Hver 12. oplever mobning på arbejdspladsen

Sårende bemærkninger og practical jokes, hvad enten det er bevidst eller ubevidst fra kollegernes side, kan dagligdagen på arbejdet være et mareridt for den kollega det går ud over. Hver 12. dansker oplever at blive udsat for mobning viser en undersøgelse fra Arbejdsmiljøinstituttet, og det kan være svært at løse problemet når det først er der, fortæller Seniorkonsulent Dorte Perlt fra Socialt Udviklingscenter, som netop har været i Gladsaxe for at fortælle om mobning på arbejdspladsen. "Man kan kontakte sin sikkerheds-eller tillidsrepræsentant, man kan gå til ledelsen, og man kan kontakte sin læge. Men det er de færreste, som får løst problemet. Kun 2 ud af 400 som blev mobbet og forlod jobbet for en periode, vendte tilbage til deres tidligere arbejdsplads, viser en undersøgelse fra HK, og det betyder altså at den bedste løsning er at søge nyt job".


Individuel hjælp til rygere

Trods kampagner i årevis for rygestop, sund mad og daglig motion er der alligevel en vedholdende gruppe borgere, som fortsat ryger og lever usundt. Alligevel tror Dora Fog, som er leder af det kommende forebyggelsescenter på Bagsværd Hovedgade på, at det kan lykkes at få fat i den gruppe. "For storrygerne skal der individuelle tiltag til, der er det ikke nok med kampagner. Man skal ud på arbejdspladserne, og have fat i hver enkelt".

Børnenes egne julekalender på bibliotekshjemmeside

Børn skriver deres egne julehistorier og voksne læser dem op. 25 børn fra 5. klasserne i Gladsaxe har hver skrevet en julekalenderhistorie, og dem kan man høre hvis man går ind på Gladsaxebibliotekernes hjemmeside. At lade voksne læse børnenes tekster højt giver en særlig pondus til historierne, mener bibliotekar Rikke Andersen. "Det giver en seriøsitet, som vi gerne vil give til historierne," siger hun. Der er en ny historie bag lågen hver dag indtil juleaften.