Torsdag d. 7. December 2006


27-årige mand dømt for grov vold

En 27-årig mand modtog i går i retten i Gladsaxe en dom på 1 år og 9 måneders ubetinget fængsel for grov vold mod en anden mand d. 28. august i år.
Retten fandt det bevist, at den dømte i sin lejlighed i Søborg, sammen med flere ukendte gerningsmænd, havde knust en flaske i hovedet på offeret. Han fik trukket en trøje over hovedet så han ikke kunne se.
Den overfaldne blev derefter bundet på bundet på hænder og fødder med gaffa-tape og fik sat tape for munden. Han blev herefter tildelt flere knytnæveslag og til sidst blev han bundet med et nylonreb omkring fødderne og halsen. Den overfaldne mand brækkede næsen, fik flere skader i ansigtet og mistede bevidstheden flere gange under overfaldet.
Den dømte erklærede sig ved retsmødets start uskyldig. Han fortalte, at to til tre "hårde typer" havde opsøgt ham og offeret i lejligheden, hvorefter de ukendte mænd havde knust en flaske i hovedet på offeret. Den 27-årige forklarede, at han gik i panik og flygtede fra lejligheden. Anklageren bemærkede, at politiet havde fundet den dømtes fingeraftryk på den knuste flaske. Hertil sagde den dømte, at han havde forsøgt at forsvare offeret, således at fingeraftrykkene måtte være havnet på den knuste flaske.
Offeret sagde i retten, at han havde vanskeligt ved at huske alle detaljerne fra overfaldet. Han mente at den dømte slog ham med flasken, men var usikker på de øvrige gerningsmænds indblanding. Han sagde, at den dømte havde anklaget ham for at stjæle penge og at offeret kunne sælge sin lejlighed for at skaffe pengene til den dømte.
Anklageren fremhævede i sin afsluttende procedure at overfaldet var groft og at offeret var blevet lokket i en fælde i den dømtes lejlighed. Trods uklarheder i offerets forklaringer krævede anklageren fængselsstraf til den 27-årige. Anklageren lagde vægt på at den dømte er tidligere straffet for lignende forbrydelser og i øjeblikket er prøveløsladt.
Forsvaret kaldte derimod offerets forklaring utroværdig og krævede frifindelse.
Retten lagde i sin vurdering vægt på offerets forklaring og sagens øvrige beviser. Retsformanden kaldte den dømtes forklaring utroværdig, mens han betonede at den dømte tidligere var straffet for lignende kriminalitet. Den 27-årige modtog dommen.

Ny regel rammer ægtepar på kontanthjælp

Mange familier mister en stor del af kontanthjælpen til april næste år, hvis de ikke finder arbejde. I Gladsaxe drejer det sig ifølge arbejdsmarkedschef i Gladsaxe kommune, Ebbe Holm, om 29 ægtepar, der er i risiko for at miste halvdelen af deres indtægt når den såkaldte 300 timers regel træder i kraft. Reglen betyder, at arbejdsløse ægtepar kan miste den enes kontanthjælp, hvis de ikke begge har haft arbejde i mindst 150 timer indenfor det seneste år. I Gladsaxe kommune prøver man, at skaffe arbejde til de berørte familier. Arbejdsmarkedsafdelingen har kontakt til en række Gladsaxe virksomheder, der er villige til at ansætte de berørte kontanthjælpsmodtagere. På et møde den 30. november formidlede kommunen kontakten mellem virksomhederne og de arbejdssøgende. Arbejdsmarkedschef, Ebbe Holm, forventer, at alle i risikogruppen får job, så de kan opfylde 300 timers reglen. Det er dog håbet, at så mange som mulige ender i permanente jobs.

Advokat: Bevisbyrden bør være hospitalernes

Amter og sygehuse overholder ikke de maksimale ventetider på behandling af alvorligt syge. Men mulighederne for erstatning er reelt små, mener advokat Tine Røhling, Søborg, fordi det er patienterne selv eller de efterladte der skal bevise, hvis sygdommen er blevet værre pga. for lang ventetid:
"Jeg mener, det i sådanne situationer må være hospitalet, der som objektivt ansvarlig for at garantien ikke er overholdt, må bevise, at det ikke har haft betydning. Det har stor betydning for folks mulighed for at få erstatning, at de ikke skal bevise overfor et helt hospitalssystem, at der er sket en fejl, så må det være nemmere at løfte byrden", lyder det fra Tine Røhling.

Teater frikendt - måske

Københavns Teater, som står for støtten til områdets teatre, tidligere også Gladsaxe Teater, vil ikke fremsætte erstatningskrav overfor Flemming Enevold eller teatret som sådan.
Det fremgår af en redegørelse, som den selvejende institution leverede til kulturministeriet i denne uge om teatrets økonomi de sidste leveår.
Den baserer sig på en revisionsrapport samt en redegørelse fra teatrets egen advokat, og der er ikke noget deri, der kan begrunde formodninger om, at der er foregået ulovligheder.
Det har været fremme, at der skulle have været en lidt for lukrativ samhandel mellem Flemming Enevolds eget firma og teatret, men det tyder det tilgængelige materiale altså ikke på.
Samtidig vil Københavns Teater dog heller ikke afvise, at yderligere undersøgelser vil afdække kritisable forhold.
Altså en frikendelse med modifikationer, som nu får kastet kulturministeriets øjne på sig i endnu en undersøgelse, som kulturministeren satte i gang tirsdag.

SF: Nej til dyr studietur til Japan

SF i Gladsaxe vil nu have set nærmere på økonomien bag det internationale
venskabsbysamarbejde og hvorvidt kommunen og borgerne får nok ud af de ressourcer, der er afsat på området.
Det sker, efter et politisk flertal i denne uge godkendte en studietur for hele økonomiudvalget til venskabsbyen Taito i Japan i efteråret:
"Taito skal vedligeholdes som venskabsby. Men, behøver man sende hele økonomiudvalgets 9 medlemmer plus embedsmænd af sted? Udgiften er 265.000 samt de ressourcer man givetvis skal bruge på rådhuset på den her tur. Det synes vi nok, er for meget. Politikerne tager på en studietur hvert 4. år. Og den synes vi, og det tror jeg da også er meningen, skal have et fagligt indhold. Vi skal ud og se noget, vi kan tage med tilbage og bruge i vores daglige virke. Det er jo ikke turistture, det handler om. Og de ture har vi slet ikke noget imod.i SF. Men det kan blive for voldsomt og det kan blive for dyrt. Og det synes vi, det her med Taito var lige over grænsen", siger Susanne Palsig, medlem af byrådet for SF, som vil tage sagen op i forbindelse med næste års budgetforhandlinger.