Tirsdag d. 12. December 2006


Ministersvar om Bagsværd Sø

Kulturminister Brian Mikkelsen skal i dag i folketinget give svar på, om der kan sikres en international robane på Bagsværd sø.
Det sker efter, at repræsentanter for Dansk Forening for Rosport og Team Danmark i sidste uge havde foretræde for tingets kulturudvalg med søens fremtid på programmet.
Baggrunden er, at søen er ved at gro til, både fra siden og fra neden, og det giver ikke mulighed for at afvikle internationale stævner.
Samtidig, fremhævede repræsentanterne, er Bagsværd sø det eneste sted i Danmark, hvor det er muligt at placere en international robane baseret på naturlige omgivelser.
De forhold vil rosporten og Team Danmark gerne have ministerens kommentarer til.

Integrationsråd har fravær og føler sig ikke hørt

Landets Integrationsråd, som består af både ny-og gammeldanskere, og som har til opgave at rådgive kommunerne om integration, lider under stort mødefravær, og det har konsekvenser for arbejdet. I Gladsaxe er det ca tre af Integrationsrådets 12 medlemmer som ikke kommer til møderne, fortæller formand Martin Mouritzen.

" Det er klart det påvirker rådets arbejde, hvis det er nydanskerne, der ikke kommer, for dem er vi ikke så mange af og så mangler den synsvinkel i rådets diskussioner". Martin Mouritzen mener at årsagen kan være den lange vej der er fra diskussionerne i rådet, og til de endelige politiske beslutninger, hvor integrationsrådet ikke nødvendigvis bliver taget med på råd.
"Politikerne spurgte os i forbindelse med skolepolitikken, men lige nu, hvor der bliver vedtaget en integrationspolitik bliver vi ikke hørt, og det må vi leve med og så svare efterfølgende".

Samarbejdet mellem kommune og region får høj prioritet i ny psykiatriplan

Den kommende psykiatriplan for Region Hovedstaden understreger vigtigheden af et tæt samarbejde mellem kommune og region. Ifølge planen skal kommunerne varetage den sociale indsats overfor patienterne i psykiatrien, mens regionen har det behandlingsmæssige ansvar. Samtidigt lægges der op til begrænsning i brugen af tvang i behandlingen.

Overfaldsmand skal mentalundersøges

Domfældelsen over en 43-årig mand fra Bagsværd er blevet udsat ved retten i Gladsaxe, fordi manden først skal mentalundersøges.

Manden er tiltalt for i september at have øvet vold mod en kvindelig bekendt i en lejlighed i Værebro Park.
Her skulle han angiveligt have slået kvinden i ansigtet, revet hende i håret, skubbet hende hårdt ind i en væg, taget kvælertag og løftet hende fra gulvet, og desuden fremsat trusler på livet.
Men nu er sagen altså udsat, til resultatet af mentalundersøgelsen foreligger.

Bevæg dig glad

En ny selvhjælpsgruppe for kvinder og mænd, der gerne vil have det bedre med deres krop er kommet rigtig godt fra start.

I hvert fald er interessen for gruppen, Bevæg dig glad, så stor, at der allerede står folk på
venteliste.
"Det er meget individuelt og kærligt. Og de får et bedre helbred og de bliver gladere. Kroppen hænger sammen med hovedet, når den er glad, så er hovedet også glad", fortæller
Irma Henriksen fra "Bevæg dig glad" som mødes hver torsdag i De frivilliges hus i Bagsværd.

Glædelig – grøn – jul!

Som om der ikke var nok at tænke på her i julen, så opfordrer det grønne idécenter nu også til at tænke lidt på miljøet midt i denne søde tid. Og at det ikke behøver være spor kedeligt at holde miljørigtig jul, kan man se, når det lokale miljøcenter i aften holder julestue:
"Der er mulighed for at familien sammen kan lave nogle ting og få nogle fornøjelige timer, som måske oven i købet kan give nogle perspektiver på tilværelsen", lyder det fra Gladsaxes grønne guide, Jesper B. Larsen.
Der er åbent i julestuen fra kl. 19 i aften og alle er velkomne..