Nyhedsmagasinet er tilbage d. 3. januar 2007!

Rigtig glædelig jul og godt nytår!


Tirsdag d. 19. December 2006


Virksomheder genbruger ikke nok

Halvdelen af de virksomheder, som ligger i Gladsaxe og 21 omegnskommuner, lever ikke op til nye EU-krav om at sortere deres brugte plastik-affald til senere genanvendelse.
Det viser en undersøgelse Vestforbrænding har lavet. 1800 virksomheder i Gladsaxe og 21 omegnskommuner er blevet spurgt om hvor store mængder plast-affald de har og hvor meget de sorterer fra til genbrug, og undersøgelsen viser, at mere end halvdelen ikke sorterer i affaldet. Dermed går mange tusinde ton plastik til spilde, i stedet for at blive genanvendt til gavn for miljøet. Siden august i år har virksomheder, som står med mere end 40 kg affaldsplast om måneden, skullet have en genbrugsordning. Men undersøgelsen viser, at flere hundrede virksomheder ikke sorterer deres plastaffald, og dermed går brugbare plastdunke og anden emballage op i røg. Affalds-konsulent Alan Sørensen fra Vestforbrænding siger, at de virksomheder, som ikke har en ordning med at sortere og genanvende affald vil blive kontaktet af kommunen og få vejledning i at sorte affald.

Kemikalieoverfølsomhed gør hverdagen svær for mange

Op mod 50.000 danskere lider af MCS, også kendt som duft og kemikalieoverfølsomhed. Symptomerne på lidelsen er hovedpine, svimmelhed, koncentrationsbesvær og voldsom irritation af slimhinderne. Symptomerne udløses ved indånding af kemiske stoffer i meget små mængder. Det er stoffer som findes alle steder omkring os, som parfume, tobaksrøg, maling, tryksværte, eller i nogen tilfælde bare dampene fra et stykke ristet brød. MCS er en lidelse, der begrænser den ramte voldsomt. Bare det at gå ud at handle kan være et stort problem. Det at fungere på en arbejdsplads med mange mennesker og dufte et endnu større. Det er ikke altid omgivelserne har forståelse for sygdommen. Socialrådgiver Hanne Bjerre fra Gladsaxe er ramt af lidelsen og oplever at blive kigget skævt til, når hun er nødt til at bære maske i det lokale Supermarked eller i banken.


Beslutning om ny daginstitution

I dag beslutter politikerne i børne- og undervisningsudvalget, om en ny daginstitution skal placeres på en del af Mørkhøj skoles idrætsareal.
Den ny institution vil lægge beslag på op mod 3.500 m2, hvilket er for meget, mener de sportsklubber, som benytter arealerne efter skoletid. De har tværtimod brug for mere plads, lyder det fra både Torveparkens Sportsklub og fra fodboldklubben Bella.
Skolen vil gerne have den nye institution placeret tæt på, men skolebestyrelsen finder ikke placeringen på idrætsarealet hensigtsmæssig. Det bruges nemlig flittigt til undervisning og af SFO-børnene. Desuden har bestyrelsen en vision om at udvikle arealet til en mere alsidig benyttelse.
Skolebestyrelsen ser derfor gerne, at beslutningen om, hvor institutionen skal bygges, bliver skudt i mindst tre måneder, så alle muligheder kan blive grundigt undersøgt.
Men oplægget i dagsordenen til politikerne lyder altså på, at beslutningen tages i dag.

Ny økonomidirektør til Gladsaxe

Nanna Krog-Meyer hedder Gladsaxe Kommunes nye økonomidirektør, som fremover bliver ansvarlig for kommunens budgetter. Hun kommer fra en stilling som afdelingsleder i Miljøministeriet og er blandt andet søgt til Gladsaxe fordi hun har kendskab til kommunen i forvejen, da hun er født og opvokset i Kommunen. Derudover lægger hun vægt på jobbet rummer muligheden for at komme tættere på borgerne. Den nye økonomidirektør starter den 22. januar i det nye år og efterfølger Birgitte Husballe, som har fået job som kommunaldirektør i Ringsted Kommune.