Onsdag den 1. Februar 2006


Flere ofre for bande

Foreløbig seks har nu meldt sig som ofre for den bande på fire unge mænd, der gennem de seneste måneder via vold og trusler om vold har indkradset såkaldte dummebøder fra andre unge.
De fire, to på 19 år, en 18-årig samt en på 16, har udsøgt sig svagere unge i omgangskredsen eller i periferien af den. De er så blevet idømt dummebøder for at have sagt eller gjort noget, som banden har opfundet til lejligheden. Har de ikke betalt med det samme, så er beløbet blevet fordoblet.
Hvis pengene stadig ikke er faldet, så har de fire brugt vold til at fremme betalingsiveren. En er eksempelvis blevet snittet i hånden med en kniv, en anden er blevet angrebet med en strømpistol, mens andre har oplevet almindelig truende og voldelig adfærd.
Som nævnt er der foreløbig seks ofre, der er stået frem, og flere er på vej, forlyder det fra røveriafdelingen ved Gladsaxe politi.
De fire i banden, Abiel, Nasar, Brian og Claus, er varetægtsfængslet indtil videre frem til den 10. februar. Af hensyn til den videre efterforskning venter politiet, at fængslingen herefter bliver yderligere forlænget.

Fodgængere bliver nedprioriterede

Et flertal i økonomiudvalget mener ikke, at det er kommunens opgave at rydde fortovene for sne. Det er enhedslistens Søren Søndergaard uenig i, og han har derfor bedt om at få sagen behandlet i byrådet. Han mener, at manglende snerydning på fortovene er en uforståelig underprioritering af de bløde trafikanter: "Vi synes ikke det er rimeligt at vi har skabt en situation, der reelt gør at fortovene ikke bliver ryddet. Det er ikke rimeligt over for de ældre og andre der er tvunget til at bruge fortovene. For når der kommer sne om morgenen og om formiddagen er de fleste jo på arbejde og kan ikke selv rydde fortovene før om eftermiddagen. Vi synes, at det er en oplagt kommunal kerneopgave, at sørge for at forbindelsesvejene i kommunen er farbare for såvel bilister, cyklister og gående".

Miljøpris til Novo

Medicinalgiganten Novo Nordisk er blevet tildelt Københavns amts miljøpris,
fordi Bagsværd-koncernen igennem mange år har arbejdet aktivt og systematisk på at
reducere virksomhedens miljøbelastning.
I løbet af de seneste år har Novo bl.a. fokuseret på at halvere udledningen af etanol fra
insulinrensefabrikken til omgivelserne i Bagsværd, og på kortlægning og renovering af
kloaksystemet for at sikre jorden og grundvandet ikke forurenes.
"Novo Nordisk A/S viser, at det er muligt at drive og udvikle selv store virksomheder i
balance med de krav, som omgivelserne stiller i et område med både boliger, transportveje, natur og anden industri. Desuden arbejder virksomheden på at overføre sine høje miljøkrav til sine underleverandører. Derved er virksomheden med til at påvirke miljøindsatsen også ud over amtets og landets grænser", lyder det i begrundelsen for tildelingen af amtets miljøpris.

Skrev under for fængslet søn

En 53-årig kvinde fra Gladsaxe bliver nu tiltalt for dokumentfalsk efter at have sørget for at sikre sin varetægtsfængslede søn kontanthjælp.
I december sidste år udfyldte kvinden en formular til Gladsaxe kommune om arbejdsløshed for sønnen. Moren nøjedes dog ikke blot med det, men underskrev også formularen med sønnens navn, så han også kunne få offentlig ydelse i sidste halvdel af måneden.
Da kommunen tjekkede sagen nærmere, viste det sig, at sønnen slet ikke havde haft besøg i fængslet på den dato, hvor underskriften angiveligt skulle være sat.
Derfor er sagen nu meldt til politiet.

Gode råd om træ

Vi er på den tid af året hvor det begynder at krible i fingrene hos gør-det-selv folket for at komme i gang bl.a. i haven.
Og i denne måneds udgave af radioens miljømagasin giver Gladsaxes grønnes guide gode råd om træ, hvordan man vælger den rigtige trætype og hvordan man får mest muligt ud af træet:
"Et godt råd er at vælge trætype efter formål, men det er også godt at bruge det enkelte stykke træ på en konstruktiv måde, dvs. at man bruger træet på en sådan måde, at det holder bedst muligt", siger Jesper B. Larsen.