Torsdag den 9. Februar 2006


Lokalplan 178 vedtaget

Detailhandlen på Søborg Hovedgade skal have yderligere et løft.
På trods af massive protester fra de omkringboende vedtog et flertal af byrådet i går aftes den omstridte lokalplan for hjørnet af Søborg Hovedgade og Selma Lagerløfs Alle og et butiks- og boligbyggeri i op til tre etager med en dagligvarebutik og to specialvarebutikker i stueetagen.
Men der er blevet lyttet til borgernes indsigelser, forsikrer borgmester Karin Søjberg Holst, det kan man se, hvis man kigger på det reviderede projektforslag:
"Det nye projekt indeholder bl.a. en reduceret husdybde fra 1´ste sal og opefter langs Selma Lagerløfs Alle samt en ændring af tagformen, hvilket vil medføre en slankere bebyggelse, der harmonerer bedre med omgivelserne. Projektet indeholder endvidere en tilbagetrækning af bebyggelsen langs Søborg Hovedgade, således at der tages hensyn til passagen på fortovet. Herudover etableres støjafskærmende hegning i skel mod naboejendommen på Selma Lagerløfs Alle og der afstås fra at etablere vinduer i gavlen mod samme naboejendom. Bygherren har endvidere oplyst at lokalplanforslagets krav til parkeringsdækning kan efterleves samt at bebyggelsesprocenten er reduceret fra 152,1 til 146,2. Der er således tale om imødekommelse af en række af de fremsatte tilkendegivelser. Jeg ser nu frem til, at detailhandlen på Søborg Hovedgade får yderligere et løft, således at udbudet af både dagligvare- og udvalgsvarebutikker forbedres", sagde borgmesteren.
 
Også venstres Ebbe Skovsgaard mener, det nye byggeri kan give Søborg Hovedgade et
tiltrængt løft:
"Søborg Hovedgade er udlagt som handelsgade og det er vigtigt at forstå at bevare og styrke handelslivet på hovedgaden og ikke bare lade handelslivet sygne hen. Når man ser på, hvordan hovedgadens udvikling har været, så må man jo indrømme blankt, at man ser et ret varieret billede. Vi ser både ældre og nyt byggeri af meget varieret udformning. Nogle vil nok sige, at det hele ikke er lige kønt at se på. Derfor er der også i den fremlagte lokalplan taget højde for en bevaring af hjørneejendommen og at det kommende nybyggeri omkring denne hjørnebygning bliver tilpasset omgivelserne. I politik er det letteste jo at følge i hælene på protester. Det er nødvendigt at vi skal træffe nogle beslutninger, det er derfor vi er valgt i dette byråd. Vi skal træffe nogle beslutninger og det vil uvilkårligt gå ud over nogen. Men vi skal se det som en overordnet beslutning. Og her må man kigge på, at de vil være behov for dagligvarebutikker og flere boliger på Søborg Hovedgade".
 
SF, det radikale venstre, enhedslisten og dansk folkeparti stemte imod lokalplanforslaget,
fordi de fire partier mener, byggeriets beliggenhed, størrelse og formål vil medføre
betragtelige miljø- og trafikale problemer.
Cheri-Mae Marlena Williamson, det radikale venstre:
"Der er klart at byggeriet jo er betinget af at Selma Lagerløfs Alle lukkes. Og det vil uvilkårligt føre til at trafik føres ad parallelveje som selvfølgelig vil bliver belastet heraf. I den forbindelse vil jeg pege på den miljøvurdering som ligger. Jeg mener ikke det er hensigtsmæssigt, at den bygger på Nettos egne oplysninger og forventninger til, hvor mange brugere der vil være af forretningen. Man oplyser et tal der hedder noget i retningen af 2000 biler i døgnet. Og i den forbindelse har man selvfølgelig også udformet et forslag til p-plads og kommet frem til, at hver kunde vil holde parkeret 25 minutter. Og det tror jeg simpelthen ikke hænger sammen med virkeligheden. Og under alle omstændigheder har jeg svært ved at se, hvordan det kan hænge sammen med den virkelighed, at man ønsker at tiltrække øget handel i området. Og hvis man så samtidig argumenterer, at der jo ikke kommer så mange biler! Ja, så har jeg svært ved at se, at de her ting hænger sammen. Og sådan nogle modstridende oplysninger gør, at jeg bliver nødt til at pege på dem".
 
Lokalplan 178 blev vedtaget af et flertal bestående af socialdemokraterne, venstre og det
konservative folkeparti.

6 måneder i fængsel for at skære i sin hustru

En 24-årig mand er ved Retten i Gladsaxe i dømt 6 mdr. fængsel for vold mod sin hustru.
Manden var tiltalt for at have slået sin hustru flere gange med knytnæve, forsøgt at slå hende med et knojern og for at have skåret en 17 cm lang og 2 cm dyb flænge i hendes venstre lår. Tiltalte nægtede sig skyldig, men erkendte at han i lege var kommet til at slå hende i ansigtet, ligesom han ved et uheld var kommet til at skære hende i låret. Han forklarede selv til retten at, i deres indbyrdes forhold var det tit at de sloges for sjov og at det næsten altid var hende der begyndte. En påstand som hustruen afviste. Hun forklarede derimod, at hun i deres 3 år lange ægteskab tit havde været udsat for vold, men at hun aldrig havde haft mod til at melde ham til politiet. En aften sloges de ifølge tiltalte for sjov og han var kommet til af slå hende i ansigtet, kvinden derimod forklarede, at han absolut ikke for sjov, havde slået hende flere gange med og uden knojern. Kvinden, der havde været meget bange, ville hjem til sin mor, og efter et stykke tid havde tiltalte ringet efter en af sine venner som havde kørt hende derhen. Næste dag kontaktede tiltalte hende, fordi han ville mødes med hende, hvilket hun indvilgede i, da han havde hendes mobiltelefon. De var mødtes på parkeringspladsen foran hendes mors hjem. Og efter de havde sat sig ind i hans bil, låste han dørene. Også her er der temmelig stor forskel på deres respektive forklaringer, men med en hobbykniv havde tiltalte, skåret en meget lang og dyb flænge i hustruens lår, og da hun var begyndt at skrige havde han smidt hende ud af bilen.
Efter at tiltalte havde forladt stedet, var politi og ambulance blevet tilkaldt og kvinden var blevet kørt på hospitalet.
Den 24-årige, der tidligere er blevet dømt for vold, modtog dommen uden at anke til landsretten.

Forsøg på checkbedrag

Et års intens chat på internettet var ikke nok for en afrikansk kvinde til at få en 33-årig søborgenser til at falde i fælden.
Den gik ud på at tilsende danskeren en check på 15.000 Euro, som kvinden, der angiveligt er statsløs, ikke selv kan indløse.
Manden bad dog sin lokale bank om at efterse checken nøjere, hvilket var et klogt træk, idet den viste sig at være falsk.
Meningen var, at den danske ven skulle indløse checken på omkring 112.000 danske kroner og efterfølgende sende pengene til den afrikanske kvinde.
Sagen blev meldt til Gladsaxe politi i går, hvor bedrageriafdelingen fik en kopi af checken.
"Vi kommer nu ikke til at efterforske sagen videre. Det er stort set umuligt at komme til bunds i den slags bedrageri, hvor det er udenlandske borgere og via nettet, det foregår", siger afdelingens chef Henning Nielsen.

Museum tiltrækker børn

Flere og flere børn tager på museum. Det er meldingen fra museet Kroppedal, der har det arkæologiske ansvar for Gladsaxe kommune. Museet har arbejdet målrettet på at få flere børn blandt sine gæster de seneste år og i vinterferien i næste uge lokker museet med en ny gratis oplevelse til de børn der bliver hjemme i ferien. Informationsmedarbejder Merete Boel Essenbæk: "Efter at vi er begyndt at lave nogle flere aktiviteter for familien, og børn i særdeleshed, så er der kommet flere børn. Børnene kan lære at kaste knogler, spille 2000 år gamle brætspil og få fortalt historier om de nordiske guder."