Fredag den 24. Februar 2006


Bolighus på vej

Biva og andre møbelhuse i eller omkring Gladsaxe får til næste år en ny storkonkurrent til byen.
Idemøbler, der i forvejen har fire møbelforretninger i hovedstadsområdet, vil nemlig opføre et 5.000 m2 stort møbelhus på det nordvestlige hjørne af Gladsaxevej og Vandtårnsvej.
Det er ejendomsselskabet Nordicom, der ejer området, som i dag huser flere småvirksomheder. I Gladsaxe ejer Nordicom desuden Høje Gladsaxe centret.
Ifølge Erhvervsbladet er der indgået en aftale mellem de to parter.
Området på Gladsaxevej passeres hver dag af omkring 13.000 biler og ligger desuden få hundrede meter fra ringvej og motorvej, hvilket gør placeringen yderligere attraktiv.
Planmæssigt er der ingen hindringer for byggeriet umiddelbart. Lokalplanen for stedet levner netop plads til den type detailhandel op i den ønskede 5.000 m2-størrelse.

Ung mand dømt for vold ved Aldershvile Slotsruin

Et knytnæveslag ved Aldershvile Slotsruin resulterede i, at en 20-årig mand i går ved Retten i Gladsaxe blev idømt en betinget dom uden tidsfastsættelse.
Den 20-årige var tiltalt for, at have slået på en dreng med knyttet hånd, og efterfølgende for at have sparket drengen flere gange, mens han lå ned. Manden nægtede sig skyldig i anklagen, men erkendte, at han i nødværge havde slået med knyttet hånd en gang.
Episoden fandt sted på parkeringspladsen ved Aldershvile Slotsruin en sen aften i sommers. Og tiltalte forklarede til retten, at han sammen med en ven og sin daværende kæreste havde siddet i parken og drukket øl, da en flok unge var kommet forbi. En af drengene i flokken havde råbt luder og so efter hans kæreste. Kæresten var gået efter flokken for at høre hvad meningen var. Og da hun efter et stykke tid ikke var kommet tilbage var han og vennen gået efter. Da de var kommet frem til flokken, havde han set at kæresten, der stod med en masse omkring sig, så meget utryk ud. Han var gået derhen og spurt om der var noget galt, men havde fået at vide af han skulle blande sig udenom. Derefter var der en af drengene der skubbede ud efter ham, men han nåede at flytte hovedet så han ikke blev ramt. I nødværge tildeler han drengen en et knytnæveslag. Han havde derefter forladt stedet sammen med kæresten og vennen. Ofret derimod forklarede, at han ikke havde skubbet eller slået ud efter tiltalte, men udelukkende havde prøvet, at komme en af sine venner til undsætning. Og da han havde prøvet at komme uden om tiltalte, havde han mærket et slag i hovedet. Han var besvimet af slaget og mærkede kun sparkende som i en tåge.
Der blev ført adskillige andre vidner, der ligelig fordelte deres støtte til henholdsvis tiltalte og ofret.
Domsmandsretten fandt ikke sparkende bevist, men dømte derimod for det erkendte knytnæveslag, idet en nødværgebetragtning ikke var berettiget i den pågældende situation.

AB sælger aktier igen

AB sælger aktier igen. Denne gang dog ikke på børsen, der som bekendt var et dårligt bekendtskab for klubben, men på en virtuel markedsplads på klubbens hjemmeside. Salget af aktierne skal bane vejen for ABs genforening med superligaen inden for to år. Det fortæller adm. direktør Ronny Saul: "Vi håber, at komme op på en aktiekapital på fem millioner kroner, så vi har en fornuftig egenkapital som sikkerhed. Vi er fulde af fortrøstning, nu mangler vi bare at få den sportslige del med. Når vi gør det, så er jeg sikker på at ABs forretning vil eksplodere".

Dreng overfaldet af gruppe

En 14-årig dreng blev onsdag aften passet op af 3-4 jævnaldrende i området ved boldbanerne bag Høje Gladsaxe.
Her blev han kastet omkuld på jorden, og en af overfaldsmændene satte sig oven på ham og pressede en kniv mod hans kind.
De forlangte drengens penge udleveret og fik de småmønter, han havde i lommen, hvorefter de forsvandt i vestlig retning.
Den overfaldne dreng løb ind i en nærtliggende ungdomsklub, hvorfra politiet blev tilkaldt.
Gerningsmændene beskrives som unge og klædt i mørkt tøj. Overfaldet skete onsdag aften kl. 20.55, og Gladsaxe politi hører meget gerne fra vidner eller personer, der måtte have oplysninger i sagen.

Valg til nyt Integrationsråd

Gladsaxe kommune leder efter kandidater til Integrationsrådet og inviterer derfor alle interesserede til møde i Rådhushallen på tirsdag den 7. marts. Formålet med valgmødet er at de fremmødte skal hjælpe kommunen med at finde det kommende råds seks medlemmer og lige så mange stedfortrædere. De tolv personer som de tilstedeværende på tirsdag finder bedst egnede til at råde kommunen i spørgsmål om integration vil blive brugt som pejlemærker, når Byrådet senere skal vælge de endelige medlemmer. Ideen bag Integrationsrådet er at det skal vejlede Byrådet om integrationsindsatsen i kommunen, så indsatsen på området bliver effektiv og sammenhængende og egnet til at fremme etnisk ligestilling. Man kan dog godt forestille sig at interessen for valgmødet på tirsdag bliver behersket. For det er et noget vingeskudt Integrationsråd som bereder sig på at give faklen videre. For fire måneder siden blev rådet udsat for hvad man kunne kalde et politisk mistillidsvotum da det blev foreslået i Byrådet at rådet skulle nedlægges. 9 stemte for nedlæggelse og kun 15 stemte imod. Og samtidig har det afgående Integrationsråd givet udtryk for, at man faktisk kun sjældent er blevet taget med på råd. Men al begyndelse er naturligvis svær og det kan være at nye kræfter i det kommende integrationsråd kan gøre noget ved den kedelige forhistorie. Dem der er interesserede i at få indflydelse på integrationen i Gladsaxe kommune kan i hvert fald møde op i Rådhushallen på tirsdag fra 19-22.

Støtte til koncerter

Gladsaxe Symfoniorkester bliver de første til at nyde godt af folkeoplysningsudvalgets kulturpulje, der i år rummer 191.000 kroner.
Orkestret har fra puljen søgt og fået 36.000 i tilskud til afholdelse af to koncerter i rådhushallen i henholdsvis maj og november måned.
Hver koncert får 15.000 og så skal der hyres et flygel for 6.000 kroner til forårskoncerten, hvor Edvard Griegs klaverkoncert i a-mol står på programmet.