Fredag den 6. Januar 2006


Uenighed om budgetberegning

Partierne bag budgetforliget i Gladsaxe kommer til at skulle mødes igen for at se nærmere på den øjeblikkelige økonomiske situation i kommunen.
De samlede serviceudgifter i alle landets kommuner ligger to milliarder kroner højere end aftalt mellem regeringen og kommunerne. Dermed er der lagt op til at skære et tilsvarende beløb i de statslige bloktilskud, hvis ikke kommunerne retter til. Det får de mulighed for frem til den 15. februar – så længe genåbnes de kommunale budgetter.
I Gladsaxe kommune mener man, at den hellige ko er velforvaret. Forstået på den måde, at væksten i serviceudgifterne her er beregnet til 0,44%, hvor den tilladte ramme fra regeringens side er helt oppe på 2,7%.
Nye tal fra finans- og indenrigsministerierne viser imidlertid, at væksten i Gladsaxe er på hele 3,4%, altså en overskridelse på 0,7%.
Den beregning tager dog ikke hensyn til lokale forhold i den enkelte kommune, eksempelvis de demografiske udgifter. Det gør kommunens egen beregning, der derfor giver et mere præcist billede af de økonomiske forhold. Faktisk er der næsten hele 3% forskel på resultatet af de to beregninger.
I sidste ende er det finansministerens og indenrigsministerens ord og regnestykke, der kommer til at gælde.
Derfor skal forligsparterne bag budgettet i Gladsaxe under alle omstændigheder vende posen en gang mere, og det sker i uge tre.

Indbrudstyv fængslet

Kolonihavehusene i Gladsaxe må traditionen tro stå for skud rent indbrudsmæssigt, når sæsonen slutter.
Denne vinter har der også været tale om en stribe indbrud, men nu kommer i hvert fald en af tyvene ind at bure den det næste stykke tid.
En lokal 27-årig mand, der i øvrigt er kendt for den slags aktiviteter, er nemlig blevet taget under et indbrud i et hus i haveforeningen Mosehøj i Mørkhøj. Foreløbig har han desuden erkendt nylige forsøg på indbrud i tre andre samt et enkelt gennemført indbrud.
Den 27-årige, der er uden fast bopæl, er indtil videre sikret varmen i fængslet i 14 dage. De kan blive til flere, da der i forvejen står en lang række indbrud på hans synderegister.

Tvivl om Krøyer-maleri

Kunsteksperter skal nu afgøre, om et maleri, som netauktionsfirmaet Lauritz.com i Gladsaxe har sat til salg, er falsk eller ej.
Angiveligt er der tale om en akvarel af P.S. Krøyer, men anmelderen mener ikke, at Krøyer-signaturen på maleriet harmonerer med de motiver, den kendte Skagens-maler normalt valgte. Motivet på denne akvarel er fiskerbåde udenfor Hornbæk.
Gladsaxe politi har afhørt auktionshusets folk, der mener, at der er tale om den ægte vare, og garanterer overfor politiet, at ingen vil komme til at tabe penge på maleriet, uanset den status, det måtte ende med at få.
Akvarellen er foreløbig budt op over de 25.000 kroner.

Sommerlejr for personer med misbrugsproblemer

Det frivillige sociale arbejde i Gladsaxe er netop blevet tildelt 363.000 gode kroner.
Puljen er i år fordelt på 26 aktiviteter.
De frivillige hjælpere i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsforretning på Søborg
Hovedgade har fået økonomisk støtte til en kombineret studietur og udflugt, og
Integrationsgruppen til en stor multikulturel fest for alle kommunens borgere til april. Og så har Harald Sogns Menighedspleje igen fået tilskud til sine aktiviteter for bl.a. personer med misbrugsproblemer.
Diakon Finn Christiansen:
"En del af de 23.000 går til vores måltidsfællesskab I Café Harald. Størstedelen af pengene går til en sommerlejr for misbrugere af forskellig observans. Nu er det 6. år vi kan lave en sommerlejr til Gilleleje, en lejr på en lille uge, hvor de her gode mennesker kommer med op og så har vi et fællesskab deroppe".
Sommerlejren bliver holdt den sidste uge i august.


Døgnrapport fra Gladsaxe Politi uge 52-01

Færdselsuheld på Motorring 3 ved Søborg
 
Fredag den 30. december kl. 1125 snurrede en 25-årig kvindelig bilist fra Helsingør rundt med sin personbil under overhaling på Motorring 3 ved Søborg i det sydgående spor. Personbilen blev ramt af en lastbil, og 2 passagerer fra personbilen blev bragt til skadestuen i Herlev med henholdsvis et brækket kraveben og trykkede ribben. Personbilen blev kraftigt beskadiget ved uheldet, der bevirkede en længere kødannelse på Motorringvejen.           
 
Færdselsuheld på Hillerødmotorvejen ved Søborg
 
Fredag den 30. december kl. 1650 måtte en bilist bremse op for en fodgænger på Hillerødmotorvejen ved Søborg. Bilisten måtte en tur på skadestuen men slap uden skrammer. Han blev under opbremsningen for at undgå fodgængeren påkørt bagfra af en personbil. Det lykkedes senere politiet at finde fodgængeren, en 31-årig mand fra Søborg. Han kan nu se frem til en bøde for sin spadserertur på motorvejen.       
 
Bedrageri
 
Fredag den 30. december kl. 1845 anmeldte et supermarked i Bagsværd, at en af de ansatte, en 16-årig pige, havde solgt varer for under den normale pris til nogle af hendes venner. Det var sket i 5 tilfælde. Derudover havde hun i et enkelt tilfælde stjålet penge fra kasseapparatet.
Ved politiets ankomst til stedet, blev hun sigtet for bedrageri og tyveri. Hun erkendte sig skyldig.  
De enkelte forhold drejede sig hver især om ganske beskedne beløb. 
 
71-årig kvinde indlagt efter brand i Værløse
 
Fredag den 30. december kl. 2306 var en juledekoration årsag til brand i en lejlighed på Kirke Værløsevej i Værløse. Lejlighedens 71-årige kvindelige beboer havde søgt tilflugt på badeværelset  ved brandvæsenet og politiets ankomst. Kvinden måtte i bevidstløs tilstand bringes til skadestuen i Gentofte med røgforgiftning. Hendes tilstand betegnes som kritisk.       
 
Røveri mod Netto Torvestrædet i Skovlunde
 
Fredag den 30. december 2005 kl. 2050 begik 2 mænd røveri mod Netto. De truede personalet med en tromlerevolver til at udlevere beholdningen i pengeskabet.  De løb fra stedet ad Bybjergvej. De beskrives som: mænd, ca. 17 år, 175 cm høje og af anden etnisk baggrund.Den ene var iført en beige hættejakke med rødt skuldermærke og blå kasket. Den anden var iført sort jakke.
Evt. henvendelser til Gladsaxe kriminalpoliti, afd. C, på telefon 3954 1448.
 
Hærværk mod Værløse S-station
 
Natten til den 31. december knuste ukendte gerningsmænd toilet og spejl på Værløse S-station, hvilket derudover medførte en mindre oversvømmelse.
Evt. vidner eller andre, der kan medvirke til sagens opklaring, bedes kontakte Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.
 
Hærværk mod personbiler i Herlev
 
Natten til den 31. december forøvede ukendte gerningsmænd hærværk mod 4 personbiler på Borgerdiget, Hækmosen og Anishaven. Personbilerne fik knust ruder og skåret dæk op.
Evt. vidner eller andre, der mener at kunne medvirke til sagernes opklaring, bedes kontakte Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.
 
Krydderboller årsag til brandalarm i Mørkhøj
 
Lørdag den 31. december kl. 0746 rykkede brandvæsenet og politiet ud til en brandalarm på Plejecenter Rosenlund på Mørkhøjvej i Mørkhøj. Det viste sig hurtigt, at brandalarmen var blevet aktiveret af røg fra nogle krydderboller, der havde fået for meget varme i ovnen.   
 
Nytårsraketter formentlig årsag til to brande i Herlev
 
Lørdag den 31. december kl. 1800 var en vildfaren nytårsraket formentlig årsag til, at der skete omfattende skade på ejendommen Persillehaven 2 - 8 i Herlev. En invalideknallert ved ejendommens bagside blev antændt og ilden bredte sig via kabelbakker i kælderetagen. Der var en kraftig brun røgudvikling fra branden. Beboerne blev på grund af røgen bedt om at holde døre og vinduer lukket, mens slukningsarbejdet stod på. Branden anrettede betydelig skade i kælderetagen.      

Søndag den 1. januar kl. 0150 var endnu en nytårsraket årsag til at brandvæsenet og politiet rykkede ud. En raket fik ilden til at blusse op på en altan i Peberhaven. Ilden blev dog hurtigt slukket.
 
Voldsom brand i Værebroparken.
 
Nytårsaften kl. 23.35 blev brandvæsenet tilkaldt til brand i en lejlighed, Værebrovej 10,  3. sal, Bagsværd, hvor der var voldsom røgudvikling fra lejligheden. Det blev hurtigt konstateret, at der ingen personer var til stede i lejligheden, men 7 personer måtte evakueres fra andre lejligheder og 4 personer blev kørt til amtssygehuset i Gentofte til observation for røgforgiftning.
Lejlighedens 51-årige kvindelige beboer, der havde været til nytårsfest i en anden lejlighed i bebyggelsen, blev efterfølgende anholdt og sigtet for at have påsat branden. Hun blev fremstillet i retten søndag den 1. januar, hvor hun blev varetægtsfængslet i foreløbig 14 dage.
 
61-årig mand blev overfaldet da han ville forhindre slagsmål i Ballerup
 
Søndag den 1. januar kl. 0035 pådrog en 61-årig mand fra Ballerup sig en flænge i panden og en bule over venstre øje efter knytnæveslag, da han ville forhindre et slagsmål i Føllets Kvarter i Ballerup. Manden har anmeldt, at han blev tildelt flere slag i ansigtet af en 28-årig mand fra Måløv.  Den 28-årige var efter en diskussion om afbrænding af fyrværkeri ved at komme i slagsmål på gaden med en bekendt til anmelderen. Den 28-årige blev anholdt og afhørt på Gladsaxe politigård. Han blev løsladt senere på natten.        
 
Hærværk mod Værebro Rådgivningen
 
Søndag den 01. januar kl. 0050 blev der sendt brandvæsen til ildebrand i Værebrorådgivningen.
Ukendte gerningsmænd havde kort forinden knust Rådgivningens ruder og smidt noget meget kraftigt fyrværkeri ind. Kontorerne blev nærmest raseret, idet både møblement, computere og telefoner blev ødelagt. Ilden blev hurtigt slukket af brandvæsenet.
Gerningsmændene havde endvidere forøvet indbrud på stedet, idet det blev konstateret, at der var stjålet flere effekter.
Politiet har ingen spor af gerningsmændene, men evt. vidner eller andre, der mener at kunne medvirke til sagens opklaring, bedes kontakte nærpolitiet i Gladsaxe ved vicepolitikommissær Lars Grud Sørensen på tlf. 3954 1448.
 
Brand i personbil
 
Søndag den 1. januar kl. 0630 blev der sendt brandvæsen og politi til en brændende bil på Ringtoften i Ballerup.
Det viste sig,  at ilden var opstået i køretøjets motorrum, formentlig som følge af en kortslutning i det elektriske system.
 
Brugstyv anholdt
 
Mandag den 2. januar kl. 0030 foretog Gladsaxe politi anholdelse af en 18 årig mand fra Ballerup, fordi han blev standset i en brugsstjålen personbil på Herlev Hovedgade.
Gerningsmanden oplyste, at han havde stjålet køretøjet for ca. 3 uger siden i Valby.
Den 18 årige blev løsladt efter afhøring.
 
11 villaer og 2 lejligheder havde ubudne gæster i Nytårsweekenden.
 
Gladsaxe politi har fra fredag den 30. december 2005 til og med søndag den 1.
januar 2006 modtaget 11 anmeldelser om villaindbrud og 2 anmeldelser om indbrud i lejlighed.
Gerningsstederne er spredt over det meste af politikredsen fra Ballerup, Værløse, Hareskov, Bagsværd, Søborg og Mørkhøj.
Der er stjålet store fladskærme, B&O-udstyr, smykker, møntsamlinger, kontanter, dvdafspillere, dvdfilm m.v.
Der har ikke været vidner til de nævnte indbrud været vidner, og politiet har ikke modtaget henvendelser om personer med  mistænkelig adfærd.

Gladsaxe politi ønsker henvendelse fra borgere, som i de nævnte og berørte områder
har gjort iagttagelser om mistænkelig adfærd.
Henvendelse kan rettes til efterforskningsafdelingen ved kriminalass. Gert Jensen,
dir. tlf. 39541391 eller 39541448. 
 

Senest opdateret: 2. januar 2006

Kilde: www.politi.dk/gladsaxe