Onsdag den 11. Januar 2006


Forældre starter underskriftsindsamling

En gruppe forældre i Høje Gladsaxe har besluttet at starte en underskriftsindsamling, hvor de opfordrer politikerne til ikke at stoppe vedligeholdelsen af fodboldbanerne bag Høje Gladsaxe, der efterhånden er i en sørgelig forfatning. Mogens Seider er en af forældrene bag indsamlingen og han advarer om at det vil få en social slagside, hvis børnene i Høje Gladsaxe, der for manges vedkommende har indvandrerbaggrund, ikke i fremtiden vil have en lokal klub og spille fodbold i: "Hvis man ikke kan tilbyde dem nogle aktiviteter, hvor der sker en sammenblanding med den øvrige danske befolkning, så er jeg ret sikker på, at vi får vi nogle steder, hvor resten af den danske befolkning ikke kommer. Jeg kan se på mine egne børn, at de har de har et meget mere naturligt samvær med andre kulturer end mange voksne har. Og det er, efter min mening, det der skal dyrkes, hvis vi skal have en fredelig sameksistens."


Op til 500 alkoholikere i Gladsaxe

Antallet af alkoholikere i Gladsaxe kommune er næsten tre gange så højt som det antal der modtager behandling for at lade alkoholen stå. Det vurderer kommunens misbrugskonsulent, Karsten Brøndmark, der er med i et nyopstartet rådgivningsprojekt, som blandt andet er rettet mod familier med alkoholproblemer: "Det er ikke særlig mange alkoholikere der går i behandling. I øjeblikket ligger det tal på ca. 150 om året i Gladsaxe, så jeg vil skyde på, at vi har et sted mellem 300-500 alkoholikere i kommunen".


Designerstole stjålet

Arne Jacobsens 7er stole er stadig i høj kurs. Så høj, at indbrudstyve til stadighed målrettet går efter stolene, der, brugte, ryger for omkring 3.000 kroner stykket.

Institutioner og firmaer i Gladsaxe har længe oplevet indbrud alene rettet mod designermøbler.

Senest er det gået ud over amtets lokaler for sygeplejersker på Høje Gladsaxe Torv, hvor et sted mellem 15-20 7er stole er blevet hugget.

Stolene er forsvundet på et tidspunkt mellem torsdag nat og fredag eftermiddag i sidste uge, men manglen på stole blev først opdaget i går, hvor politiet så blev alarmeret.


Det nye byråds første møde

I aften samles det nye Gladsaxe byråd for første gang til møde på rådhuset.

Og hele 10 ud af 25 byrådsmedlemmer er nye. Heriblandt socialdemokraten Eva Nielsen der, selvom hun har forberedt sig grundigt før mødet, dog ikke forventer at skulle på talerstolen i aften:

For der er ikke nogen af mine områder, som kræver at jeg går op og forsvarer en sag. Vi har jo forskellige områder og ordførere. Men jeg har selvfølgelig sat mig ind i, hvordan sådan et møde afholdes, læst forretningsorden og styrelsesvedtægt og set på dagsordenen og læst referater fra udvalgsmøder", fortæller Eva Nielsen, socialdemokraterne.

Og det nye byråd skal på sit møde i aften bl.a. 2.behandle lokalplanforslaget for hjørnet af Hagavej og Søborg Hovedgade, som har medført indsigelser fra især naboer til det foreslåede byggeri, et nyt forslag til sundhedspolitik samt en anlægsbevilling til etablering af cykelstier i krydset Gammelmosevej/Stengårds allé.

Og kanalen her transmitterer direkte fra årets første byrådsmøde fra mødestart kl. 18.


Forår i Nanna-klubben

I morgen tager en af Gladsaxes mest populære pensionistklubber, Nanna-klubben, hul på en ny sæson med biografoplevelser og udflugter.

Al det praktiske arbejde i forbindelse med klubbens arrangementer tager seks frivillige hjælpere sig af. Birthe Olsen har været med i Nanna-klubben i 10 år og i lige så mange år har hun hjulpet til i klubben:

"Jeg har været glad for det. Vi hjælper til hvor vi kan", fortæller hun.

Foreløbig har over 100 medlemmer meldt sig ind i Nanna-klubben i år, men der er også mulighed for at melde sig ind, når klubben starter forårssæsonen i Gladsaxe Bio i morgen formiddag.