Tirsdag den 17. Januar 2006


Bande udnytter svage jævnaldrende

Fire unge mænd fra Gladsaxe har gennem længere tid terroriseret jævnaldrende med dummebøder, udlån af penge til ågerrenter, trusler med kniv og i et enkelt konkret tilfælde snittet en med kniv.
To af mændene er 19 år, en 18 og den sidste 16 år gammel. Gladsaxe politi har bedt os offentliggøre fornavnene på de fire, da der er formodning om, at de står bag en længere række overgreb, ud over de tre, som politiet foreløbig har kendskab til.
De to 19-årige hedder Abiel og Nasar, den 18-årige Brian og den 16-årige Klaus.
De fire er målrettet gået efter de mere svage i bekendtskabskredsen, som de eksempelvis har beskyldt for at have sagt eller gjort noget forkert. Derefter er der blevet udstedt en dummebøde.
Har den pågældende ikke kunnet betale, så har de fire selv hentet værdier. I et tilfælde har de rippet en lejlighed, tvunget pinkoden fra en dankortejer og brugt løs af kontoen. En anden skyldner bar en dyr trøje, som de fire gerne ville have fingre i. Da han ikke med det samme udleverede den, blev han snittet i hånden med en kniv.
Røveriafdelingen ved Gladsaxe politi appellerer til forældre, om at holde øje med deres børn og eventuelt tage en snak med dem om problematikken.
"De unge mennesker, der er kommet i kløerne på de fire gerningsmænd, er, for at sige det ligeud, skidebange. Derfor vil vi meget gerne have forældrene på banen. De kan sagtens ringe til os uforpligtende med oplysninger", siger vicekriminalkommissær Otto Storm.
Gladsaxe politi har telefon 3954 1448. Bed om røveriafdelingen eller afdeling C.

Behov for udvidet åbningstid – igen!

Et værested for Høje Gladsaxe-områdets misbrugere er så stor en succes, at der nu er behov for at udvide åbningstiden. Igen.
"Skur 2", som værestedet hedder, har eksisteret i ca. to år, og det åbne tilbud drives af
kommunen i samarbejde med Haraldskirken og Fællesdriften i Høje Gladsaxe.
Stedet har omkring 20 faste brugere som tre dage om ugen kan komme og få et varmt måltid mad.
Susanne Palsig, formand for psykiatri- og handicapudvalget:
"Det kan være svært at få taget sig sammen til selv at sørge for at få noget i skrutten. Og her har man så en mulighed for at komme og få et måltid mad, måske snakke med nogen andre i samme situation. Eller personalet, hvis man har brug for det. Det kan være når man har spist man lige har et par ting, man skal vende eller noget praktisk man skal have ordnet. Og jeg synes Skur 2 er en spændende mulighed og et godt tilbud. Det har jo allerede udvidet åbningstiden og nu søger kommunen så socialministeriet om at få nogle flere penge til at udvide åbningstiden. Det tror jeg, der er behov for. Og det håber vi også de synes inde i socialministeriet", lyder det fra udvalgsformand Susanne Palsig, SF.
Der kommer svar på ansøgningen senest den 1. maj. Og hvis dét er positivt, bliver "Skur 2´s"
åbningstid udvidet til alle ugens hverdage, ligesom der bliver mulighed for at opfylde nogle af brugernes ønsker om flere aktiviteter, eksempelvis kanoture, svømning og bowling.

Tvivl om Buddinge Trælast er solgt til Keops eller ej

Ejeren af Buddinge Trælast og ejendomsinvesteringsselskabet Keops slås for øjeblikket i en verserende sag ved civilretten i Gladsaxe.
Det er Keops, som er et børsnoteret ejendomsinvesteringsselskab, der har sagsøgt Buddinge Trælast for aftalebrud.
Keops mener nemlig, at der er indgået en juridisk bindende salgsaftale mellem de to parter, hvor i selskabet har købt grunden som trælasten ligger på for 32 millioner. Ejeren af Trælasten mener derimod, at aftalen er fremkommet ved svigagtig og uredelig opførelse, og at der derfor ikke forligger en bindende og gyldig aftale.
Sagen startede med, at Keops sidste år i august kontaktede ejeren af trælasten med henblik på en evt. overtagelse af grunden. Der var blevet holdt to møde mellem parterne, og ifølge ejeren fortalte han Keops allerede ved det første, at ejendommen var ved at blive solgt til anden side. Derudover havde der kun været tale om generelle drøftelser og en salgspris var aldrig blevet diskuteret. Mødet var ifølge ejeren af Buddinge Trælast endt med at Keops havde bedt om, at måtte vende tilbage, hvilket de gjorde ugen efter. Her havde en repræsentant fra Keops telefonisk kontaktet ejeren og bedt om et møde senere på dagen. På mødet var ejeren af trælasten blevet præsenteret for et "brev" til underskrivning. Ejeren, der kun havde skimmet "brevet" havde troet at det drejede sig om en fuldmagt til kommunen, og han havde på intet tidspunkt haft den opfattelse, at det drejede sig om en salgsaftale, ej heller havde han fået en kopi af "brevet". Keops derimod hævder, at det hele tiden klart var fremgået, at der var tale om en betinget salgsaftale. En aftale som ifølge dem står ved magt, idet Buddinge Trælast først gjorde indsigelser små 14 dage efter, at ejeren havde skrevet under.
De to advokater der repræsenterer henholdsvis Buddinge Trælast og Keops, forventes at afslutte deres procedurer på mandag. Herefter skal retten så tage stilling til om trælasten er solgt til Keops eller ej.

Nye kunstkonsulenter

Hvert år køber det politiske kulturudvalg i Gladsaxe kunst ind for omkring en kvart million kroner.
Udvalgets medlemmer, valgt ved seneste kommunalvalg, køber dog ikke ind i blinde. Hele to konsulenter rådgiver udvalget i forhold til indkøbene, der fortrinsvis sker fra udstillinger på henholdsvis Thorasminde og hovedbiblioteket.
På udvalgets første møde blev der udpeget to nye konsulenter, Inge Lindegaard og Michael E. Pedersen, begge malere og lokale kunstnere.
De to har bl.a. været valgt som kunstnere til Gladsaxe Erhvervspris og har flere gange udstillet i Gladsaxe. Et enkelt af Inge Lindegaards store malerier kan ses i festsalen på omsorgscentret Kildegården.
Kunstkonsulenterne vælges for to år ad gangen.

Genåbnet efter hærværk

Rådgivningen i Værebro, den lille socialrådgivning for beboerne i området, åbnede i går efter 14 dages istandsættelse.
Nytårsnat blev lokalerne udsat for hærværk, hvor kraftigt fyrværkeri startede flere småbrande, der ødelagde møbler og elektronisk udstyr.
Ved hjælp af lokale håndværkere er det lykkedes at få renset og malet, så rådgivningen i går igen kunne åbne for servicering af beboerne.
Endnu mangler dog møbleringen, som skal anskaffes gennem det kommunale system.
Gerningsmændene til udåden er endnu ikke fundet, men politiet har flere navngivne personer at operere med.

Mand og båd gennem isen

Isen på Bagsværd sø er ikke sikker og kan hverken bære mennesker eller både.
Det måtte en 37-årig mand fra Hvidovre sande søndag eftermiddag. Her var han sejlet ud på søen med sin isbåd med sejl. Men 500 meter fra land brast isen, og mand og båd røg igennem.
Falck i Lyngby, som er de nærmeste, der udstyret med båd og dykkere, blev tilkaldt og fik reddet manden i land. Båden var der ikke mulighed for at bjærge i denne omgang.


Døgnrapport fra Gladsaxe Politi uge 03

 
Politiet søger ofre for røver-bande
 
Gladsaxe politi har igennem nogen tid efterforsket en sag, hvor unge mennesker bliver udsat for røveri, ulovlig tvang, frihedsberøvelse, såkaldte "dummebøder" og vold.
Tre af ofrene har fortalt deres historie til politiet. Det har ført til, at fire yngre mænd er varetægtsfængslet. Det drejer sig om to mænd på 19 år, der hedder Abiel og Nasar, en mand på 18, der hedder Brian og en mand på 16, der hedder Claus.
Deres fremgangsmåde er at udfinde et "offer", som de truer til at betale "dummebøder" for forskellige småting. Når "ofret"  ikke kan betale, bliver "dummebøderne" forhøjet til f.eks. det dobbelte af det oprindelige beløb. Betaler "ofret" fortsat ikke bøden, bliver han udsat for vold og mishandling. Et offer i sagen er f.eks. blevet skåret i hånden. Flere andre ofre har været udsat for anden form for vold og intimidering.
Ud fra den foretagende efterforskning er det politiets opfattelse, at der er en række forhold begået i i Gladsaxe og Herlev kommuner, hvor de forurettede ikke har anmeldt forholdet til politiet. Gladsaxe politi opfordre derfor såvel de forurettede som deres forældre til at kontakte Gladsaxe politi på telefon 39 54 14 48 og anmelde forholdene.
Sagerne behandles af Gladsaxe Kriminalpoliti, afdeling C og forurettede der er i tvivl om, hvorvidt de skal indgive en anmeldelse er også velkommen til at få en indledende snak med kriminalpolitiet.
 
Vold mod buschauffør
 
Fredag den 13. januar kl. 1220 blev en kvindelig buschauffør på linie 43  mod Bagsværd udsat for vold af en utilfreds passager.
En passager steg på bussen ved Buddinge station, hvor passageren forsøgte at anvende en allerede udløbet billet. Da chaufføren påtalte dette overfor passageren, blev chaufføren slået i brystet og spyttede på.
Gerningsmanden betalte dog og kørte med til Stengårds Allé.
Imidlertid havde vidner i bussen tilkaldt politiet, der kort efter foretog anholdelse af gerningsmanden. Den anholdte blev transporteret til Glx. politigård, hvor han blev afhørt til sagen og løsladt.
 
Uorden i forbindelse med afvikling af ishockeykamp mellem Herlev og Rødovre
 
Under afvikling af ishockeykampen mellem Herlev og Rødovre fredag den 13. januar, opstod der uorden mellem supportere fra Brøndby og FCK. En kontrollør blev sparket kraftigt i ryggen. Tilkaldte politistyrker foretog anholdelse af 3 personer og dæmpede gemytterne.
 
13 årig dreng udsat for vold
 
Fredag den 13. januar k. 2130 blev en 13 årig dreng udsat for vold, da han trak sin cykel på stien, der fører til Sølodden i Måløv.
Han mødte 3 drenge, der gik imod ham på stien. Da den 13 årige gik forbi, blev der spændt ben for ham, så han faldt. Gerningsmændene sparkede herefter den 13 årige på kroppen, og han blev slået i ansigtet.
Gerningsmændene beskrives som:
drenge, 170 - 175 cm. høje, almindelige af bygning. De pgl. var iført mørkt tøj med hætter.

Evt. vidner eller andre, der mener at kunne bidrage til sagens opklaring, bedes kontakte nærpolitiet i Ballerup eller Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.
 
3 villaindbrud i Herlev
 
Fredag den 13. januar blev der anmeldt 3 indbrud i villaer på Emtedalen, J. E. Pitznersvej og Violinvej. Indbruddene er sandsynligvis sket fredag i dagtimerne.
Politiet søger vidner der evt. har sat mistænkelige personer eller biler om fredagen i formiddags- og eftermiddagstimerne. 
Kontakt Gladsaxe Kriminalpoliti, afdeling C på telefon 3954 1448.
 
Spritbilist kørte op bag i personbil ved Høje Gladsaxe
 
Lørdag den 14. januar kl. 0025 skete der et mindre færdselsuheld på Gladsaxevej ved Høje Gladsaxe. En 24-årig mand fra Rødovre kørte ad Gladsaxevej mod øst, og ved Høje Gladsaxe overså han en personbil, der holdt for rødt lys. Det resulterede i, at hans personbil kørte op bag i den holdende personbil med et ægtepar og deres to børn. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet, men de to børn blev for en sikkerheds skyld kørt til skadestuen af en tilkaldt ambulance. Den 24-årige blev alkotestet til en promille på 1,39 og han blev derfor taget med til en blodprøve, der skal vise den nøjagtige promille i blodet.     
 
26-årig fra Ballerup overtrådte forbud om værtshusbesøg
 
Lørdag den 14. januar kl. 01.50 indfandt en 26-årig mand fra Ballerup sig på City Pub i Centrumgade i Ballerup, selv om han har forbud mod at komme på værtshuset. Han var spiritusvirket og aggressiv, og han fik lov til at svale af i detentionen på Gladsaxe politigård.     
 
Bilist stak af efter påkørsel af autoværn i Ballerup
 
Lørdag den 14. januar kl. 02.21 påkørte en personbil et autoværn på Ring 4 ved "Toms-krydset" i Ballerup. Bilen havde kilet sig ind under autoværnet. Ifølge vidner løb en yngre mand af fra stedet. Bilen er formentlig totalskadet, og politiet sørgede for, at den blev bugseret fra uheldsstedet. De nærmere omstændigheder omkring kørslen og bilen undersøges.    
 
Gerningsmand har skåret sig
 
Efter et indbrud i pølseboden på Hold-an Vej i Ballerup lørdag den 14. januar kl. ca. 03.25 kunne det konstateres, at gerningsmanden har skåret sig, idet der var blod både udenfor og indenfor pølsevognen.
Evt. vidner eller andre, der mener at kunne bidrage til sagens opklaring, bedes kontakte Glx. politi på tlf. 3954 1448.
 
Forsøg på tricktyveri i Skovlunde
 
Lørdag den 14. januar kl. 17.40 ringede det på døren hos en 84-årig kvinde. To mænd af udenlandsk afstamning oplyste, at de skulle afhøvle gulve. Det troede kvinden imidlertid ikke på, hvorfor hun fik dem gennet ud på gaden igen.
De beskrives som: mænd, formentlig tyrkisk. Den ene 20-25 år og ca. 185 cm høj. Den anden 30-35 år og ca. 170 cm høj og med skæg rundt om munden.
Politiet efterlyser vidner. Kontakt Gladsaxe Kriminalpoliti afdeling C på telefon 3954 1448.
 
 
Røg fra kælderrum
 
Lørdag den 14. januar kl. 18.00 modtog Gladsaxe politi anmeldelse om røg fra et kælderrum i Magleparken i Ballerup.
Det blev konstateret, at ukendte gerningsmænd havde sparket kælderdøren op, hvorefter de formentlig havde benyttet kælderrummet til  "rygerum". Der var sat ild til en pude, hvilket havde medført en kraftig røgudvikling.
Evt. vidner eller andre, der mener at kunne bidrage til sagens opklaring, bedes kontakte nærpolitiet i Ballerup på tlf. 3954 1448.
 
Voldelige taxakunder
 
Søndag den 15. januar kl. 01.45 modtog politiet anmeldelse om, at en hyrevognschauffør var blevet overfaldet af 2 kunder på Bagsværd Torv.
2 kunder, begge 31 årige mænd fra Bagsværd, havde nægtet at betale taxachaufføren, og i den forbindelse opstod tumult. Herunder blev taxachaufføren slået.
Politiet foretog anholdelse af de to 31 årige mænd, der blev indbragt til Gladsaxe politigård, hvor de blev afhørt til sagen og efterfølgende løsladt.
 
Ild i container i Ledøje-Smørum
 
Søndag den 15. januar kl. 1136 blev brandvæsenet og politiet alarmeret til genbrugspladsen på Hassellunden i Lille Smørum. En borger havde tilsyneladende ved et uheld hældt brandbar væske i en affaldscontainer med antændeligt materiale, der var blusset op. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden i containeren.     
 
Isbådssejler faldt gennem isen på Bagsværd Sø
 
Søndag den 15. januar kl. 1407 reddede Falck en 37-årig mand fra Hvidovre i land fra en dukkert på Bagsværd Sø.  Mandens sejlede med en isbåd med sejl på den isbelagte sø, men ca. 500 m fra bredden faldt båden igennem isen. Det var ikke muligt at bjærge isbåden søndag.   
 
Tyveri fra lastbiler
 
Søndag den 15. januar modtog Gladsaxe politi anmeldelse om tyveri fra en lastbil, der var parkeret på P-pladsen ved Skovbrynet station.
Ukendte gerningsmænd havde i løbet af weekenden knust ruder i 4 lastbiler og stjålet diverse effekter.
Evt. vidner eller andre, der mener at kunne bidrage til sagens opklaring, bedes kontakte Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.
 
Ildløs i spejderhytte viste sig at være fyrværkeri
 
Søndag den 15. januar kl. 2020 rykkede brandvæsen og politi ud til brand i Spejderhytten Myretuen på Hørkær i Herlev.
Det viste sig, at en spand var antændt med fyrværkeri. Udover en smeltet spand var der ikke opstået skade.
Umiddelbart er det politiets opfattelse, at der formentlig er tale om unge, der har  "leget"  med fyrværkeri.
 
Værtshusgæster sigtet for at tale fornærmeligt til politiet
 
Søndag den 15. januar måtte politiet to gange sigte værtshusgæster for at tale nedsættende og fornærmeligt til ordensmagten. 
På restauration Skovpubben i Skovlunde forløb en 20-årig mand fra Skovlunde sig kl. 0245 med et lidet flatterende ordvalg over for en civilpatrulje og blev sigtet.
Kl. 0350 var civilpatruljen på værtshustilsyn på Søborg Bodega og blev mødt af nedladende gloser fra en 46-årig mand fra København NV. Han blev også sigtet.
Begge sigtede bliver også meddelt forbud mod igen at indfinde sig på værtshusene de næste to år. 
Ubudne tyve ved nattetid
 
Et ægtepar blev mandag den 16. januar kl. 0510 vækket af en gerningsmand, der via en uaflåst dør havde skaffet sig adgang til villaen på Højdevej i Ballerup.
Inden ægteparret kom  "ud af sengen"  var gerningsmanden forsvundet, men det kunne konstateres, at gerningsmanden havde haft held til at stjæle bl.a. en sort skind rygsæk indeholdende div. kontokort, kontanter, kørekort, mobiltelefon m v.
Uden for villaen havde gerningsmanden efterladt en sækkevogn og en større flækøkse, der muligt hidrører fra et andet indbrud.
Evt. vidner eller andre, der mener at kunne bidrage til sagens opklaring, bedes kontakte nærpolitiet i Gladsaxe eller Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.
 

Senest opdateret: 16. januar 2006

Kilde:   www.politi.dk/gladsaxe