Mandag den 23. Januar 2006


Låntagere bliver offentliggjort

Gladsaxe kommune offentliggør samtlige navne og adresser på pensionister, der søger kommunen om lån til betaling af ejendomsskatter. Offentliggørelsen foregår på kommunens åbne postlister, som er tilgængelig for enhver med internetadgang. Men sådanne private anliggender burde ikke blive lagt ud, så alle og enhver kan læse dem. Det mener Arne Herman, der er en af de i alt 12 pensionister, som i øjeblikket figurerer på kommunens hjemmeside: "Jeg får et opkald af nogle bekendte, der i spøg siger til mig, at jeg da vist er i økonomiske vanskeligheder. De kan se, at jeg søger om lån hos kommunen. Jeg blev meget overrasket. Jeg troede, at det var noget jeg selv ordnede med afdelingen på rådhuset. Jeg begriber ikke, at det kommer til andre menneskers kendskab. Jeg kan grine ad det, men jeg tænker, at der måske er andre, der søger om disse lån, fordi de er i nød rent økonomisk. Hvorfor skal de udsættes for det her?"

Konservativt regnskab holder ikke

I fredags vurderede det konservative byrådsmedlem Lars Abel her i Nyhedsmagasinet, at det koster skatteborgerne op mod 10 millioner kroner, at 107 forældrepar vælger at udsætte deres børns skolegang med et år. Men det regnestykke er helt forkert, siger hans byrådskollega, Gunnar Svendsen fra Socialistisk Folkeparti: "Man kan overhovedet ikke bruge Lars Abels firkantede regnestykke til noget. Det vil overhovedet ikke kunne ses på kommunens økonomi om lille Sørens forældre vælger, at han skal gå i børnehave eller i børnehaveklasse. Han går jo ikke begge steder på samme tid. Man kan så sætte spørgsmålstegn ved, om det kommer til at koste noget i den anden ende. Altså i slutningen af Sørens skolegang. Men det er meget langt ude i fremtiden, og det er umuligt at spå om. Det er vigtigt at holde fast i, at et barn der starter for tidligt i skole, risikerer hele tiden at være bagud i forhold til sine kammerater, eller måske gå en klasse om. Og så er Lars Abels regnskab altså fuldstændig ude i hampen".

Forskellige opfattelser af snerydning

Snefaldet torsdag nat blev tilsyneladende oplevet meget forskelligt af cyklister til og fra Gladsaxe.
Meldingerne her til radioen gik før kl. 7 fredag morgen på mangelfuld rydning i Gladsaxe, mens der var fremkommeligt andre steder.
Men for driftschef Lars Olsen i Gladsaxe kommune var tilbagemeldingerne på snerydningen noget anderledes: "Der er faktisk ikke nogen forskel at spore hen over kommunegrænserne. Fremkommeligheden er stort ens fra kommune til kommune, lyder det fra folk, vi har været i kontakt med".
De forskelligartede sneoplevelser kan måske skyldes, at amtsvejene i Gladsaxe fredag morgen var endog meget mangelfuldt ryddede, mens altså kommunens egne veje, med driftschef Lars Olsen ord optaget fredag formiddag, var i orden udfra de givne forudsætninger.

Pigerne fra Værebro

Større selvværd og større forståelse.
Det er nogle af resultaterne af en målrettet indsats overfor en gruppe teenagepiger i Værebro Park, de fleste med muslimsk baggrund.
I samarbejde med den lokale fritids- og ungdomsklub og afdelingsbestyrelsen i Værebro Park har Værebro Rådgivning igennem en 2-årig periode hjulpet de unge piger med at bryde den isolation, mange oplever i teenageårene:
"Vi har formået at hjælpe de her piger til at få skabt et frirum, både fysisk og psykisk, hvor de har mulighed for at drøfte de her ting som alle piger går og funderer over. Men hvor de her piger måske ikke rigtigt er vant til at tale med andre voksne, slet ikke med deres forældre, om hvad det er der er svært for dem specielt i puberteten og senpuberteten", fortæller Kirsten Wedel fra Værebro Rådgivning.

Nytårskoncert med FDF Gladsaxe Brass Band

I aften kl. 19.30 kan man i Stengård Kirke komme til stor Nytårskoncert med FDF Gladsaxe Brass Band. Om koncerten og ikke mindst om orkestret der nyder at spille for sig selv, men mest for andre, fortæller Orkesterleder Lars Nielsen: "FDF Gladsaxe Brass Band det er jo som navnet siger, Frivillig drenge og pige Forbund som har kredse i Gladsaxe Kommune. Og sammenslutningen af disse kredse genstartede i 1968 musikarbejdet. Det er et tilbud til medlemmerne af de forskellige kredse som gerne vil spille musik. Så er der jo for øvrigt også andre der spiller bl.a. har vi vores elevorkester. Det er et arbejde som både børn og voksne er med i, og der er ingen pensionsalder. Vi er 30 i bandet, og i aften holder vi Nytårskoncert. Vi vil jo gerne vise hvad vi kan og det gør vi ved koncerter engang imellem, bl.a. ved sæsonafslutningen i maj/juni. Og så har vi i nogle år holdt julekoncert med eller uden solister i Buddinge Kirke og i Søborg Kirke. Nu syndes vi så at det skulle foregå noget anderledes, så i år har vi valgt at lave en nytårskoncert. Til koncerten i aften kommer man til at høre Champagnegaloppen, det høre sig jo til og ellers så er det et blandet repertoire, men det er spændende og festligt. Og i pausen sundes vi der skulle ske noget i anledningen af nytåret, så derfor serverer vi et glas champagne og en kransekage. Så har vi også et lotteri, hvor en af præmierne er en koncert med bandet hjemme hvor man bor. Så møder alle 30 op på en aftalt dag, og så spiller vi til fødselsdage eller lignede".


Døgnrapport fra Gladsaxe Politi uge 03

Mand og kvinde forøver villaindbrud i Gladsaxe
 
Mandag den 16. januar mellem kl. 1245 og 1255 forøvede 2 personer
indbrud i en villa på Ærtemarken i Gladsaxe. En beboer på vejen var vidne til tyveriet.
Gerningsmændene, en mand og kvinde, kørte i en brugsstjålet, blå, ældre
VW-Golf, registreringsnummer UT47046. Bilen er stjålet på Lærkevej, Kbh. NV. den 14. januar 2006. Vidnet så den mandlige gerningsmand bryde et vindue op og kravle ind. Herefter bemærkede vidnet, at både mand og kvinde flere gange bar effekter ud til den stjålne bil.
Vidnet var ikke klar over, at Gladsaxe Politigård har fået nyt telefonnummer, og der gik flere minutter før indbrudstyveriet blev anmeldt.
Flere patruljevogne blev sent til stedet - men for sent.
Fra villaen blev der stjålet: B&O-fjernsyn, B&W højtalere, DVD-afspiller, computer, bærbar computer m.v.

Signalement af gerningsmænd:
A: mand, dansker, 25-30 år, ca. 185 cm høj, kort mørkt hår, iført cowboybukser og grå jakke.
B: kvinde, ca. 25 år, tynd, ca. 160 cm høj, langt mørkt hår, bar briller.

Den efterlyste bil er den 18. januar 2006 ca. kl. 1400 set under mistænkelig adfærd på Slotherrensvej  Vanløse.

Gladsaxe Politi søger vidner eller oplysninger i sagen. Henvendelse til kriminalassistent Gert Jensen, Nærpolitiets efterforskningsafd. tlf. 3954 1391 eller 3954 1448.
 
Mørk personbil stak af fra påkørsel på Hold-an Vej i Ballerup
 
Mandag den 16. januar kl. 1545 bakkede en mandlig  bilist i en mørk personbil ind i fronten på en personbil ført af en 46-årig kvinde fra Solrød Strand. Påkørslen skete på Hold-An Vej i krydset ved Baltorpvej i Ballerup. Vidner bemærkede, at manden i den mørke personbil åbnede sidedøren og kiggede bagud efter påkørslen. Han kørte derefter fra stedet uden at give sig til kende. Begge biler holdt for rødt lys, da den mandlige bilist begyndte at bakke. Der skete mindre skete på fronten af kvindens bil. En politipatrulje optog rapport på uheldsstedet.
Gladsaxe politi er interesseret i evt. vidner på tlf. 39541448. 
    
 
Røveri på sti ved Herlev Gymnasium
 
Mandag den 16. januar kl. 1625 havde en ansat åbnet dørene til omklædningsrummene ved Herlev Gymnasiums hal og var ad sti på vej mod Herlev Hallen, da hun blev passet op af 3 mænd, der beskrives som 16 - 21 år, 175 - 180 cm, alm. bygning og alle iført sorte korte jakker med pelskrave, sorte joggingbukser, sorte huer og sorte handsker.
Den ene, som havde en kniv i sin venstre hånd, sagde "Giv mig din pung". Da hun ikke havde nogen pung, undersøgte de hendes taske, men fandt intet. Hun tilbød dem 30 kr., som hun havde i lommen. Herefter løb de fra stedet.
Evt. vidner bedes kontakte Gladsaxe kriminalpoliti, afd. C på tlf. 3954 1448.
 
17-årig bilist påkørte træ og stak af fra politiet i Søborg
 
Mandag den 16. januar kl. 2045 ramte en 17-årig ung mand fra Søborg et træ på hjørnet af Søborg Hovedgade og Dickens Alle i Søborg. En politipatrulje bemærkede den unge mand i en personbil på Søborg Hovedgade. Han ønskede tilsyneladende ikke at tale med politiet og forsøgte at stikke af over en kort strækning, der endte på Dickens Alle, efter bilen havde ramt et vejtræ. Den 17-årige forsvandt fra stedet, men blev senere på aftenen truffet på sin bopæl. Han blev sigtet for kørsel uden kørekort, hvilket han erkendte. Bilen tilhører en bror.       
 
Engskolen i Herlev og Egebjergskolen og Hedegårdskolen i Ballerup ramt af hærværk
 
Mandag den 16. januar modtog Gladsaxe politi anmeldelse om hærværk fra Egebjergskolen og Hedegårdsskolen i Ballerup og fra Engskolen i Herlev. Ukendte gerningsmænd har i weekendens løb knust flere ruder på skolerne. Ved Egebjerg-skolen blev der også malet graffiti på udvendige mure, og i sportshallen gik det ud over 15 skoleborde, der er ødelagt. 
Gladsaxe politi er interesseret i evt. vidner på tlf. 3954 1448.    
 
Brand i fejemaskine i Bagsværd
 
Tirsdag den 17. januar kl. 0448 slukkede brandvæsnet en mindre brand i en fejemaskine på Vadstrupvej i Bagsværd. Brandårsagen er ikke klarlagt, men intet tyder dog på en påsat brand. 
 
Brand i opvaskemaskine
 
Tirsdag den 17. januar kl. 0920 blev der sendt brandvæsen og politi til en adresse på Hejrebakken i Værløse, hvor der var brand i en opvaskemaskine.
Det blev konstateret, at det røg fra opvaskemaskinens timer, der formentlig var kortsluttet. Der opstod ikke skade på fast ejendom.
 
Anholdelse af indbrudstyv
 
Tirsdag den 17. januar foretog nærpolitiet anholdelse af en 38 årig mand, der blev sigtet for indbrud på Stengård Skole, forøvet natten til den 6. januar.
Under ransagning af den anholdtes bopæl i Holte fandt politiet adskillige effekter, der blev medtaget til nærmere undersøgelse. Nogle af effekterne var stjålet under et indbrud på Gentofte Sygehus, og andre effekter var stjålet under et indbrud i en lejlighed på Østerbro i København.
Den 38 årige mand blev onsdag den 18. januar fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i 14 dage.
 
40 Arne Jacobsen stole stjålet fra Ingeniørhøjskolen i Ballerup
 
Natten mellem den 17. og 18. januar 2006 blev der forøvet indbrud i et mødelokale på Ingeniørhøjskolen, Lautrupvang i Ballerup. Gerningsmændene har opbrudt en aluminiumsdør til skolen og fra et mødelokale stjålet 40 stk. sortmalede Arne Jacobsen stole, model 7-eren. Stolene har en værdi af 100.000 kr. Stolene er på bagsiden af ryggen brændemærket med IKT.

Gladsaxe Politi søger oplysninger i sagen og specielt, hvis man får tilbudt sorte 7-er stole med brændemærke eller mærker i stoleryggen, som kunne indikere, at et mærke er fjernet.
Henvendelse kan rettes til kriminalassistent Gert Jensen, Nærpolitiets efterforskningsafd., dir. 3954 1391 eller 3954 1448.
 
Brand i hyrevogn
 
Onsdag den l8. januar kl. 1352 blev der sendt brandvæsen og politi til en brændende bil på Gladsaxe Møllevej i Gladsaxe.
Det blev konstateret, at der formentlig som følge af en teknisk fejl var opstået brand i motorrummet på en hyrevogn.
 
Brandende knallert
 
Onsdag den 18. januar kl. 1455 blev der sendt brandvæsen og politi til et brændende køretøj på Skelhøjen i Herlev.
Ved ankomst til stedet viste det sig, at der formentlig som følge af en teknisk fejl var opstået ild i en motor på en knallert. Knallerten havde kort forinden været ude at køre, og var således  "varm", da ilden opstod.
 
Røveri mod ældre dame på Novembervej
 
Onsdag den 18. januar kl. ca. 1750 gik en ældre dame fra sin bopæl ud på Novembervej, idet hun skulle til spisning i kirken.
Hun bemærkede at et par drenge fulgte efter hende.
Drengene beskrives som 12 - 14 år, 160 - 165 cm, spinkel, iført mørk hue og mørk vindjakke og 12 - 14 år, 145 - 155, alm. bygning, iført en mørk jakke og medbragte et lyst rundboldbat.
Ud for blokken nr. 14 - 18 blev drengene aggressive, og den største tog fat i damens taske, som hang på skrå over skulderen. I det samme løb den mindste ind ad sti bag boligblokken. Damen holdt fast i tasken, men drengen tildelte hende et par slag oven i hovedet, hvorefter han fik fat i tasken og løb ind bag boligblokken. 
Det lykkedes damen at holde sig oprejst, ved hjælp af sin stok, og hun kom ikke til skade.
Damen fortsatte til kirken, hvorfra politiet blev tilkaldt. .
Tasken efterfølgende fundet på nærliggende legeplads.

Et vidne så omkring gerningstidspunktet 2 drenge, som stod i mørket i opgangen til Novembervej 33. De havde ca. samme signalement som ovenfor. Specielt lagde vidnet mærke til, at den ene dreng havde en hue på, hvor der var et mærke, af form som en pistol, samt navnet MICHAEL.
Henvendelse til Gladsaxe kriminalpoliti på telefon 3954 1448, fra evt. vidner, eller nogen, som kan give oplysninger om de 2 drenge i opgangen, som ikke nødvendigvis har noget at gøre med sagen, men de kan have set noget.
 
Røveri mod Super Best i Måløv
 
Onsdag den 18. januar kl. 1851 stormede 2 røvere ind i Super Best på Jørgen Andersens Vej i Måløv.
De signaliseres som: mand, 20 - 22 år, ca. 175 cm, kraftig, iført sort elefanthue,  sort bluse, bukser og handsker samt hvide gummisko. Medførte mindre pistol.
Mand, yngre og lavere, kraftig, sort elefanthue og mørkt tøj, samt lyse gummisko med 2 røde lodretgående striber, der buede. Medførte en kniv.
Manden med pistolen løb til kiosken, hvor han krævede penge. Under dette blev affyret et skud op i loftet med løst krudt.
Den anden løb til kassen og krævede penge.
Samlet udbytte ca. kr. 30.000,-.
Herefter løb de ud til parkeringspladsen og over mod Stationsvej, hvor de sprang op på en sort knallert og kørte ad Stationsvej over Måløv Hovedgade og videre ad stier.

Der var røveri mod den samme forretning den 5. december 2005.
Evt. vidner bedes henvende sig til Gladsaxe kriminalpoliti på tlf. 3954 1448.
 
Éntredør forsøgt antændt
 
Onsdag den l8. januar kl. 20.10 modtog politiet en anmeldelse om en éntredør, der var forsøgt antændt i Hedeparken i Ballerup.
En ukendt gerningsmand havde placeret  og antændt 2 tændblokke på en dørmåtte ud for en af lejlighedernes éntredøre. Ilden var imidlertid gået ud af sig selv, men havde forrettet sodskade i indtil 1 meters højde.
Evt. vidner eller andre, der mener at kunne bidrage til sagens opklaring, bedes kontakte nærpolitiet i Ballerup eller Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.
 
3 indbrud mod samme autoforhandler i Måløv
 
Formentlig de samme gerningsmænd har tirsdag den 17. januar både kl. 01.20 og kl.
03.20 og igen onsdag den 18. januar kl. 01.00 forøvet indbrud hos Toyotaforhandler
Stubbe, Måløv Byvej 7 i Måløv.
Ved det første indbrud blev der stjålet et udstillingspodie (60-70 kg) med 2 DVD-anlæg til biler. 
Både politiet og autoforhandler blev alarmeret og kørte til gerningsstedet. Herunder konstaterede autoforhandleren, at gerningsmædene havde glemt 2 stk. fjernbetjening til DVD-anlæggene.
Formentlig derfor blev autoforretningen samme nat kl. 03.20 besøgt igen. Gerningsmændene fandt ikke det de 2 stk. fjernbetjening, idet forhandleren havde taget dem med sig.
Et døgn efter - den 18. januar kl. 01.00 - var der igen indbrud, hvor man igen uden held ledte efter de 2 fjernbetjeninger.

Oplysninger til sagen bedes rettet til 3954 1391 eller 3954 1448.
 
Mange tyverier fra personbiler
 
Natten til den 18. januar blev der i 12 tilfælde forøvet tyveri fra personbiler i Måløv.
Tyverierne er hovedsageligt forøvet fra biler, der var parkeret i området omkring  "Kratlodden". Gerningsmændene har hovedsageligt stjålet autoradioer, men også bærbare computere og andet, der har ligget løst i køretøjet.
Det er hovedsageligt personbiler af mærkerne VW, AUDI, SEAT og SKODA, der har været udsat for tyverierne.
Det er politiets opfattelse, at der er tale om organiserede tyverier, og i den anledning anmodes evt. vidner eller andre, der mener at kunne bidrage med oplysninger til sagernes opklaring om at henvende sig til enten nærpolitiet eller Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.
 
Anmeldelse om kraftig røgudvikling
 
Torsdag den l9. januar kl. 05.57 indgik der en anmeldelse om kraftig røgudvikling fra et firma på Transformervej i Gladsaxe.
Det blev konstateret, at der var et unormalt kraftigt dampudslip fra virksomheden, hvorfor politiet rekvirerede Brandvæsenet.
Det lykkedes efterfølgende at få slukket for virksomhedens fyr, således at dampudslippet ophørte.
Dampene indeholdt ikke giftige stoffer.
 
Tyveri af Air-bags
 
Ukendte gerningsmænd indfandt sig natten til den 19. januar hos SEAT forhandleren på Energivej i Ballerup.
Gerningsmændene har forceret et ca. 2,5 m højt trådhegn, der omkranser virksomheden, hvorefter de har opbrudt l6 nye biler, der var parkeret på området. Gerningsmændene er gået målrettet efter køretøjernes air-bags, der er monteret i rattet.
Flere SEAT forhandlere i landet har i den sidste tid været udsat for lignende tyverier, men hvad gerningsmændene skal benytte de stjålne air-bags til, står p.t. hen i det uvisse.
Evt. vidner eller andre, der mener at kunne bidrage til sagens opklaring, bedes kontakte nærpolitiets efterforskningsafdeling eller Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.
 
Distribution af børnepornografiske billeder
 
Retten i Ballerup fandt en 22 årig ustraffet mand skyldig i at have modtaget og distribueret pornografiske billeder af børn. Han blev dømt for distribution af 86 billeder og for på sin hjemmecomputer at have været i besiddelse af 205 børnepornografiske billeder.
Retten idømte ham 40 dages ubetinget fængsel selv om han havde gode personlige forhold. Hans computerudstyr blev konfiskeret og han, der tidligere havde arbejdet med børn og unge, blev frakendt retten til indtil videre erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter at beskæftige sig med børn eller unge under 18 år.
 

Senest opdateret: 20. januar 2006

Kilde: www.politi.dk/gladsaxe